Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

9 vegan recepten die ik wil proberen

img_60411

Hallo allemaal!

Vandaag wil ik 9 recepten met jullie delen die ik binnenkort zelf wil gaan maken. Ze zien er zo lekker uit dat ik het niet kon laten om het voor me te houden. Iedereen moet hiervan kunnen genieten toch? Als je op de titels van de recepten klikt kom je bij het desbetreffende recept uit. Alle foto’s die je hieronder ziet zijn van de makers van de recepten. Alle credit voor de mooie fotografie gaat dus naar hun!

1. Aardperen met tomaten en tofu feta
Ik heb vorige week aardperen gekocht op de biologische markt en eerlijk gezegd wist ik niet wat ik ermee moest doen. Ik heb alle ingrediënten in huis gehaald dus waarschijnlijk ga ik dit recept van Danielle deze week al maken!

Aardperen met tomaatjes en tofu feta03
2. Banaan en mango superfood bowl
Volgens mij heb ik jullie nog helemaal niks verteld over deze super leuke blog die ik laatst ontdekte! www.livingthegreenlife.nl is echt de leukste veganfood blog die ik tot nu toe heb gezien! Wauw wat een mooie foto’s! Ik kwam op Sanne haar blog terecht en het was zo raar, het was alsof ik naar mn eigen blog zat te kijken! De stijl van fotografie, de lekkere easy gerechten, heerlijk veel fruit, alles klopte gewoon! Heel apart, soms sluit zoiets zo perfect aan bij je eigen dingen dat het gewoon creepy is. Ghehe.. nee maar echt, een hele leuke blog! Terug naar het recept, ik ben echt een ontbijt fan en deze smoothiebowl ziet er ZO overheerlijk uit! Op de mango na heb ik alles in huis, maar eens even die mango scoren dus.

img_60421-e1418918335335
3. Vegan groente quiche met venkel & courgette
Oke, het maakt me niet eens uit dat er groenten inzitten waar ik normaal gesproken eigenlijk helemaal niks omgeef, hoe mooi ziet dit eruit?!  Ik heb tot nu toe maar 1 keer een vegan quiche gemaakt en hoewel die erg lekker was viel die helemaal uit elkaar. Ik wil er dus eentje maken die ook mooi als een taartje blijft staan. En dit recept ziet er niet te bewerkelijk uit, zeker de moeite waard om te proberen dus!

dsc_0215 dsc_0218

4. Super duper healthy bloemkool salade
Wisten jullie dat Iris van de leuke blog ikbenirisniet heel vaak vega maar ook vegan recepten post? Ik kwam deze über gezonde en makkelijke salade tegen die je gewoon een keer moet proberen! De ingrediënten zijn zo simpel, lekker en gezond dat dit niet anders dan lekker kan zijn! Misschien dat dit iets meer voor de zomer is maar als ik binnenkort een snelle maaltijd op tafel wil ga ik deze zeker eens uitproberen!

bloemkool-salade rauwe-bloemkool-salade

5. Beste groente paella ooit!
Nu we het toch over Iris hebben, kunnen we dit recept er ook wel bij doen! Ik ben meestal niet zo van de lange ingrediënten lijsten maar met zo’n claim als deze maak ik graag een uitzondering. Ze heeft het originele recept uit het kookboek “Plenty” van Yotam Ottolenghi maar heeft zelf wat aanpassingen gemaakt. Meer mensen die dit enorm lekker lijkt?

groentepaella-recept groentepaella

6. Pompoen chai latte
Hmmm.. ik krijg er al zin in als ik eraan denk! Ik heb nog 2 pompoenen in huis en die staan er alweer te lang. Ik had geen idee wat ik ermee moest doen behalve soep maken. Totdat ik dit lekkere receptje voorbij zag komen! Pompoen chai latte, hoe lekker klinkt dat? Gauw even kijken bij de leuke blog van vegadutchie dus!

pompoen-chai-latte-pumkin-herfst41 pompoen-chai-latte-pumkin-herfst3

7. Marokkaanse bulgur tomatenschotel met kikkererwten
Wauw! Hoe lekker ziet dit eruit! En zo simpel om te maken, en met allemaal makkelijke en niet dure ingrediënten. Opnieuw van Danielle en ook hier heb ik al alles voor in huis. Yum!

Marokkaanse bulgur tomatenschotel met kikkererwten 01

8. Raw snicker taart
Dit recept komt van een heel lief vegan blog vriendinnetje wat echt heerlijke creaties maakt! Ik maak niet vaak dingen die veel vet bevatten maar zo voor een bijzondere gelegenheid wil ik voor deze taart heeeel graag een uitzondering maken! Pfieuw! Hoe lekker ziet dit eruit? Kijk ook eens op Lisa haar mooie blog rond voor meer lekkere recepten.

img_1126

9. Appel kaneel muffin
Ook dit recept voor muffins is iets wat ik niet vaak eet maar wat me wel leuk lijkt om te maken! Ik was laatst voor het eerst bij Spirit in Rotterdam en daar bestelde ik deze heerlijke muffin. Toen ik thuis kwam ging ik googelen voor een recept en toen stond het exacte recept gewoon online!! Hoe leuk! Deze was echt zo lekker dat ik het minstens 1 keer moet proberen te maken.

muffin_appel_kaneel_vegan-460x345

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

13 reacties

 1. Wat een geweldige site! Het is altijd zo moeilijk om lekkere veganistische dingen klaar te maken, deze tips hebben me echt geholpen :)

  Dankjewel!

 2. Oeh, die quiche ziet er super lekker uit!
  Quiche vond ik altijd heerlijk en een vegan versie heb ik nog niet gemaakt.
  Super leuk, dit lijstje! Aan het einde van de Vegan MoFo had ik er ook een gemaakt, ik moet maar eens kijken in hoeverre ik deze kan updaten. :)
  Liefs!

 3. Wat een leuk lijstje! Ik voel me vereerd dat ik er twee keer in sta, wauw :D En die tomatenschotel met kikkererwten ga ik snel eens maken, ziet er ontzettend lekker uit!

 4. Oh meis wat ben je een lieverd! Lees net je blog en ben aan het stralen!! Laten we snel een keer afspreken zodat we onze favo recepten kunnen proberen & eten!! Kan niet wachten:)

  liefs,
  Sanne

 5. Wat leuk dat je die twee recepten gaat proberen!
  Laat je weten hoe het heeft gesmaakt?
  Ga je de aardpeertjes met witlof maken of met iets anders als basis? (zou ik wel doen, iets van pasta).
  xxx
  Danielle

 6. Wat een eer dat mijn quiche genoemd wordt:) Super leuk! En wat een heerlijke andere receptjes.

  Vooral die groente paella ziet er geweldig uit. Wat een plaatje!

 7. Hihi, te lief Celine!

  Jij komt hem gewoon bij mij hem keer eten, dan wil ik jouw heerlijke soepjes of nana-icecream eten, die zien er zo lekker uit. Ga binnenkort ook een lijstje maken met mijn inspiratie, sta jij ook tussen!! Liefsxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *