Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Bananen & kokosnoot nicecream recept

bananacoconutnicecream

Hallo allemaal!

Ik heb vandaag een heerlijk zomers ijs recept!
Kokosnoot & bananenijs!

Bananen kokos nicecream

Print
Serves: 2 personen
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • 1 kilo ingevroren bananen
  • 2 eetlepels kokossuiker
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 250 gram aardbeien
  • 2/3 eetlepels kokosrasp (ligt eraan hoe veel je van kokos houd)
  • theelepel kaneel

Instructions

Als je de bananen nog niet ingevroren hebt zorg je er eerst voor dat ze geschild en in stukken gesneden zijn voor ze de vriezer in gaan. Het duurt meestal wel een uur  of 6/8 eer dat ze bevroren zijn dus zorg dat je dit op tijd doet voordat je het recept gaat maken!

Voeg de bevroren banaan in kleine porties steeds toe zodat je blender niet vastloopt, doe er desnoods een heel klein beetje water bij om je blender wat te helpen. Zorg wel dat je er niet teveel bij doet want dan word het meer een smoothie in plaats van ijs.

Als de banen tot een mooi glad ijsmengsel zijn gemixt (dit duurt even) kun je de helft van je kokosrasp toevoegen samen met de helft van de kokossuiker en kaneel. Mix het totdat het overal goed verdeelt is en schep het ijs in 1 of 2 bakjes. (als je het wil delen tenminste) Snijd de aardbeien door de helft en bestrooi deze samen met de kokosrasp, kokossuiker, kaneel en rozijnen over  het bananenijs.

En dan opeten maar!

Eetsmakelijk!

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *