Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Chia pudding parfait

chiaparfaitnl

Hallo allemaal!

Vandaag heb ik een recept om een luxe smoothie the maken die we “Chia pudding parfait” noemen! Dit is een heerlijk toetje om te maken voor 4 personen of als een heerlijke ontbijt smoothie voor jezelf. Het ziet er heel kunstig en ingewikkeld uit maar het is super makkelijk te maken! Je doet elke laag in een apart bakje zodat je het naderhand in verschillende kleuren kunt opmaken. Dus het enigste wat veel werk is, is de bakjes naderhand afwassen! ; )

chia pudding2_MG_3275
chia pudding1nederlands_MG_3269

Zo heb je een prachtige gezonde pudding om te serveren aan je gasten, of gewoon lekker voor jezelf natuurlijk!

Veel plezier met maken!

Chia pudding parfait

Print
Serves: 1 liter
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

 • -------------------------------------------------
 • Smoothie:
 • -------------------------------------------------
 • 5-6 bevroren bananen
 • 2 handjes bramen (ongeveer 300 gram)
 • 5-10 aardbeien
 • 3 eetlepels chia zaad per persoon/glas 250 ml
 • -------------------------------------------------
 • Topping: (optioneel,voor versieren)
 • -------------------------------------------------
 • Bramen
 • Moerbeien

Instructions

Hoe maak je het?

1. Doe de bevroren bananen stukjes (liefst een dag van tevoren invriezen) in de blender samen met een héél klein beetje water. Voeg de bananenstukjes beetje bij beetje toe want anders kan je blender het misschien niet aan. Blend deze net zolang totdat je een romig soort ijs hebt.

2.  Schep dan 3 eetlepels bananenijs in een apart bakje en voeg hier 3 eetlepels chia zaden aan toe. Dit is voor 1 klein glas van 250 ml. Als je voor vier personen maakt dan pak je 12 eetlepels bananenijs en 12 eetlepels chia zaden. Zet het bakje in de koelkast totdat je je glas gaat opmaken.

3. Voeg de aardbeien toe aan de blender en blend het ijs totdat het een beetje zacht roze is. Pak nog een apart bakje en voeg hier per persoon of glas van 250 ml 3 eetlepels aardbeienijs aan toen en zet dit in de vriezer. (niet de koelkast)

4. Voeg nu een handjevol bramen toe aan de blender en blend het totdat het paars is. Ook hiervan schep je 3 eetlepels per persoon of glas van 250 ml in een apart bakje en zet je het in de vriezer.

5. Voeg nu nogmaals een handjevol bramen toen en blend het zodat het een tint donkerder is dan de vorige laag. Dit kun je in de blender laten zitten want we gaan direct door met het opmaken van de laagjes.

6. Op de foto hieronder ziet je hoe ik het opgemaakt heb, maar je kunt natuurlijk zelf bepalen hoe je het wilt opmaken. Ik heb eerst een laagje chia pudding wat inmiddels geweekt is en nu een soort dikke pudding is. Dan het aardbeienijs, een paar bramen die je aan de rand tegen het glas legt, lichte bramenijs, chia pudding en vervolgens het donkere bramenijs. Hierop kun je het decoreren met eventueel meer bramen en wat moerbeien.

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *