Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

DIY droog shampoo

diy droogshampoo

Hallo allemaal!

Ik heb vandaag iets wat ik met jullie wil delen wat voor mij echt een bewijs is geweest dat je werkelijk alles zelf kunt maken met natuurlijke producten en dat ze nog werken ook. In commerciele droog shampoo’s zit een behoorlijke waslijst aan chemicaliën en dat is iets wat ik absoluut niet meer wil gebruiken.

Ik ben niet heel erg fan van foto’s van mijzelf posten maar ik weet dat als je zelf op zoek gaat naar DIY recepten dat je het resultaat het liefst op foto ziet. Hoe vaak heb je wel niet een recept geprobeerd dat niet werkte? Door mijn foto’s te delen kun je letterlijk zien wat het doet met mijn haar en daarmee kun je mooi het resultaat zien.

De foto’s zijn alles behalve charmant, I’m sorry ik was namelijk net wakker dus excuse me voor mn slaap hoofd. Maar waar het om gaat is dat ik extra lang gewacht heb met wassen totdat het echt zo vet was dat je het wel moest wassen om het nog ooit te fixen. Ik dacht, als ik dit met droog shampoo weer gefikst krijg dan is het echt mn beste DIY tot nu toe. 3x raden, zelfs met een extreem vette kop krijg je je haar weer schoon/droog. We zullen maar zeggen dat mijn vieze vettige haar nodig was voor wetenschappelijke doeleinden. Het verschil is iniedergeval heeeel goed te zien lijkt me!

dry shampoo6_MG_6066
dry shampoo7_MG_6068

Wat heb je nodig? (voor 2-3 wasbeurten)

Voor blond haar kun je 1 of twee theelepels maizena of arrowroot poeder gebruiken. Voor donkerder haar mix je het met raw cacao poeder. Voor mijn haar heb ik 1 theelepel raw cacaopoeder met 1 theelepel maizena gemixt. Als je nog donkerder haar hebt voeg je een extra lepel cacaopoeder toe. Voor de roodharigen onder ons kun je kaneel gebruiken ipv cacao of een beetje van beide gebruiken.

dry shampoo5_MG_6063

Je ziet hier op de foto dat ik met de kwast poeder bij mijn scheiding heb aangebracht. De kleur komt redelijk dicht in de buurt maar het is niet erg als het ietsje lichter is dan je eigen haar. Dit is niet meer te zien als het uitgekamd is.

Hoe gebruik je het?

Ik kam mijn haar telkens in een scheiding, dip een oude make-up kwast in poeder en brengt het aan op mijn haar en hoofdhuid waar het vet is. Probeer het goed te verspreiden zodat het overal komt waar je haar vet is. Vergeet niet de achterkant van je hoofd en achter je oren, daar is het ook vaak vet, en dit zie je heel goed als je het opsteekt. Het makkelijkste is om dit boven een wasbak of in de douche te doen zodat eventueel poeder niet op de grond valt. Maar ik moet zeggen dat t eigenlijk wel mee valt met het knoeien met poeder. Vervolgens ga je met je handen door je haar en masseer je je hoofdhuid overal een keer goed waarna je je haar uitkamt met een borstel of kam. een keertje schudden en voila!

Je haar ziet eruit alsof je net gedouched hebt. En het allerleukste, als je kaneel of cacao gebruikt ruik je de hele dag naar chocolade en kaneel, wie wil dat nu niet? Ik zou wel voor de zekerheid een handoek op je kussen leggen als je gaat slapen. Als je cacaopoeder gebruikt kan het zijn dat het een beetje afgeeft aan je kussensloop als je teveel gebruikt hebt of het niet helemaal goed eruitkamt. Just to be sure!

Okee hier komt ie dan. De foto’s van vies en vettig haar voordat ik de droog shampoo gebruikte. Je kan wel duidelijk zien dat het écht erg vet was van tevoren. Des te beter je kunt zien wat het doet voor je haar. (Je kunt aan mijn prachtige gezichtsuitdrukking zien hoe SUPERGRAAG ik op de foto ga)

result oily1
result oily


En dan nu de foto’s nadat ik de droogshampoo heb gebruikt. Je kan duidelijk zien dat er geen vette slierten meer zijn, dat het niet tegen mn hoofd aangeplakt zit en dat het zelfs op de moeilijke plekjes zoals achter je oor mooi droog is. of je nu het wilt opsteken of omlaag laten, in beide gevallen is er niks vettig te zien. Mijn haar is erg dun van zichzelf dus een volle bos zal het nooit worden. Maar voor mijn doen is dit behoorlijk volumineus!

moii
result dry1Geweldig toch? Ik ben iniedergeval helemaal weg van dit super makkelijke receptje.

Wat denken jullie, gaan jullie het proberen?

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

8 reacties

 1. Wauw je haar op die laatste foto’s ziet er echt goed uit! Ik ga alleen zelf toch liever even snel douchen als ik vet haar heb. Lijkt me ook sneller of ben je hier ook snel mee klaar?

  1. Thanks! : ) Nope, bij mij is het iniedergeval niet sneller. Ik ben in 5 min klaar met die droogshampoo en ik denk dat je dat niet red met je haar wassen en drogen/föhnen? Ik föhn mijn haar ook niet dus dat duurt vaak 1,5 uur eer dat dat helemaal droog is. Dus dan is de keus snel gemaakt als je weinig tijd hebt of het wassen wilt uitstellen. :D

   1. heey,

    ik was de reactie over andrelon droog shampoo aan het lezen en heb het eigenlijk vandaag aangeschaft ,maar kreeg toch twijfels of ik het echt zou moeten gebruiken door de troep wat er in zit. ik heb eigenlijk heel slap en dun haar waardoor ik er extra voorzichtig mee ben. daarom kijk ik wat rond op de pagina en dacht misschien heb je wat tips. ik heb liever de droog shampoo techniek omdat ik de meeste shampoo’s niet vertrouw omdat het voor haaruitval zorgt. graag zou ik je om wat tips willen vragen.

    Alvast bedankt!!

 2. Wauw, wat cool! Wat knap dat dit kan zeg, goed gedaan.
  Leuk dat je foto’s van jezelf plaatst, al ben je er zelf niet zo dol op ;). Ik ken het gevoel haha, ik ben super kritisch en plaats eigenlijk nooit een foto van mezelf. Dus juist super leuk dat je het wel doet! Zo kan je inderdaad heel goed zien wat dit poedermengsel doet me je haar.
  Xx

  1. Ghehe ja he! Ik hoef niet zo in de spotlight te staan met mn face. Zegt diegene met n blog, lekker tegenstrijdig haha ; ) Maarre ja ik vind het zo cool dat je inderdaad met 2 van deze ingrediënten je haar gewoon weer helemaal “ontvet word” bijna magisch haha : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *