Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Dr Bronner’s Magic soap

Hallo allemaal!

Vandaag heb ik een leuke product review voor jullie van het merk Dr. Bronner. Dit merk is in America razend populair, maar inmiddels ook erg geliefd in de rest van de wereld. Het merk bestaat al meer dan 150 jaar en alle ingrediënten die gebruikt worden voor hun producten zijn altijd fair-trade, biologisch en niet op dieren getest.

dr bronner2_MG_6799Ze hebben een hele rits aan producten waaronder 8 vloeibare zepen waarvan ik er zelf 2 heb getest. Daarnaast heb je ook nog blokken zeep, shampoo, Lip & body balms en vele andere producten. Maar vandaag gaan we het dus hebben over de “magic all in one soaps”. 1 flacon met zeep kan namelijk op 18 verschillende manieren gebruikt worden. Oh zoals welke dan? Nou komt ie:

1. Shampoo
2. Scheren
3. Massages
4. Tandpasta
5. Badschuim
6. Mondspoeler
7. Ademverfrisser
8. Wasmachine
9. Voetbad
10. Aftershave
11. Wassen fruit en groenten
12. Douchezeep
13. Wassen van dieren
14. Pesticide spray voor planten
15. Afwas
16. Schoonmaken van kunstgebitten
17. Wassen van wol & zijde
18. Poetsen in huis

dr bronner6_MG_6827

En er zijn eigenlijk wel meer dan die 18 verschillende manieren als je het de gebruikers ervan vraagt. Het is een hele milde zeep die zowel geschikt is voor de gevoelige huid van pasgeboren babytjes als voor het schoonmaken van kunstgebitten voor ouderen.

dr bronner4_MG_6809 dr bronner3_MG_6807

Ik heb zelf twee versies gekocht en dat is de variant met rozenolie en de versie voor baby’s die ontgeurd is. Als je de zeep wilt gebruiken voor tandpasta, mondspoeler of als ademverfrisser dan zou ik de ontgeurde versie gebruiken, zodat je geen etherische oliën proeft. Of de pepermunt als je juist wel een frisse smaak zou willen hebben. Ik heb zelf alleen ervaring met uitwendig gebruik ervan maar je hebt hier een blog in het engels die allerlei recepten heeft om het voor allerlei verschillende doeleinden te kunnen gebruiken. Zo weet je precies hoeveel je het moet verdunnen voor bepaalde klusjes.

dr bronner5_MG_6823 dr bronner7_MG_6834Het enige waar ik het tot nu toe voor gebruikt heb is het wassen van mijn haren, gezicht en lichaam. En daar ben ik erg tevreden over! Ik heb veel ervaring dat zeep je huid en haren uitdroogt maar bij dit merk heb ik daar geen last van. En binnenkort ga ik het ook maar eens proberen hoe goed het mijn badkamer kan schoonmaken. Het is trouwens ook super zuinig in gebruik en je hebt heel weinig nodig om iets schoon te maken. De rozen variant is al vaker gebruikt voordat ik pas de foto’s maakte. Vandaar dat die niet zo mooi vol is op de foto als de ontgeurde variant. Just saying! ; )

Je kunt Dr Bronner kopen bij verschillende natuurwinkels, biologische supermarkten & verder op heel veel online natuurlijke & biologische webshops.

Wat denken jullie, interessant? Zijn er mensen die al fan zijn van dit fijne merk? Ik wel iniedergeval!

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *