Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Groene superfood smoothie

greensmoothie

Hallo allemaal!

Ik heb vandaag weer een nieuw recept voor een groene smoothie. Makkelijk om te maken maar boordevol vitaminen en mineralen!

Wat heb je nodig?

6 sinaasappels
2 nectarines
1 ananas
400 gr. aardbeien
handvol spinazie
1 eetl. tarwegraspoeder

Hoe maak je het?

Begin met het persen van de sinaasappels zodat dat als eerste in de blender kan. Op die manier word het makkelijker voor de blender om het fruit te blenden! Snijd de nectarines in 4 stukken bovenover en je kan hem van bovenaf  makkelijk open maken en de pit verwijderen.

Was de aardbeien even af en doe deze samen met de nectarines in de blender. Je mag de kroontjes van de aardbeien laten zitten want dat maakt niet uit in een smoothie. Maar zo krijg je wel weer wat extra groen binnen! Maak de ananas schoon en doe deze in de blender erbij. Laat hem alvast even een paar keer blenden zodat het makkelijk word om de spinazie dadelijk fijn te malen. Tot slot doe je een handvol spinazie (zoveel als jij lekker vind) erbij, 1 eetlepel tarwegraspoeder en blenden maar!

Ik heb hem daarna nog even door de zeef gehaald omdat ik het lekkerder vind als de smoothie glad is, als jij dat liever hebt kun je hem dus eventueel nog zeven. Je smoothie is ongeveer 1,5 liter dus als je niet zoveel wilt maken kun je alles gemakkelijk door de helft doen.

Eetsmakelijk!

 

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *