Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Hotspot: Spirit & instagram meeting

Kerstweek instagram meeting1_MG_6558

Hallo allemaal!

Ik heb laatst een hele leuke meeting gehad met 3 dames waarvan ik er twee ken via instagram. Een leuk vegan meisje uit België had een meeting opgezet om zo elkaar eens allemaal in het echt te zien. Dat is natuurlijk erg leuk omdat je elkaar altijd alleen maar via Instagram/internet spreekt. Iedereen woont ergens anders in het land of dus zelfs buiten Nederland en het was iets te moeilijk om dit te regelen. Uiteindelijk konden er maar 4 personen inclusief mijzelf en besloten we om naar Rotterdam te gaan.

Spirit

Kennen jullie het super leuke restaurant Spirit? Misschien hebben jullie er wel eens van gehoord, ik iniedergeval wel dus ik wist al een klein beetje wat het was. Het is een soort buffet restaurant waarbij je 100% vegetarisch (bijna alles is vegan) en 100% biologisch eten kunt halen. Mijn god, het leek wel een walhalla voor vegans en foodies! Wat een fantastische plek om te meeten met mede-vegans!

De keuze was echt enorm en we wisten letterlijk niet wat we moesten kiezen. Esther en ik eten allebei volgens de richtlijnen van 80/10/10, en dat betekend dat we 80% koolhydraten, 10% groente en 10% vet consumeren per dag. Dit komt er op neer dat fruit/aardappelen/rijst/pasta dus vaak het meest gegeten word en groenten en vetten het minst. We zijn allebei niet gewend om meer vet te eten dus dat was voor ons wel even wennen. Gelukkig doen wij er niet moeilijk om en vinden we het helemaal niet erg om een keer een uitzondering te maken om eens lekker te zondigen.

We hadden allebei het meeste van iedereen opgeschept en hadden heerlijke hapjes zoals een salade van kikkererwten, boontjes en spuitjes, en super lekkere rijstgerechten met pompoen, rucola en paprika. Enorm veel groenten en jeetje wat was dat goed! We hebben echt flink zitten smullen van ons eten.

IMG_7044En tenslotte het toetje! Nouja, toetjes.. oopsie! Tja ik was 2,5 uur onderweg naar Rotterdam dus ik vond dat ik wel 3 toetjes verdiend had. Links is een kersen kruimel taartje, in het midden een chocolade bananen taartje en ik deelde de helft met Esther die mij een helft van haar kokostaartje gaf. En als laatste een appel kaneel muffin die echt zo super lekker was! Ik kwam op internet het recept hiervoor tegen dus als je hem zelf wilt gaan maken klik dan hier.

Kennen jullie nog leuke andere vegan hotspots in Rotterdam?

Spirit Rotterdam
mariniersweg 9
3011 NB Rotterdam
www.spiritrotterdam.nl

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

5 reacties

 1. Spirit in Rotterdam is een absolute topper! Het is een van de weinige adressen die ik in Nederland ken om als lunch een warme maaltijd te eten. Zo’n grote verscheidenheid aan gerechten is natuurlijk fantastisch en alles is eigenlijk even lekker (met als persoonlijke favoriet de gegrilde courgettesalade). Ook de soepen zijn erg smaakvol!
  Een ander leuk adres waar je vegan eet is “Gare du Nord”, een restaurant in een treinstel dat midden in een woonwijk staat geparkeerd. De enige keer dat ik er heb gegeten was alles minstens even lekker als bij Spirit, je eet daar alleen een standaardmenu “wat de pot schaft” , er is geen kaart. Maar de kok heeft me blij verrast!

 2. Heeey, wat heb je er een leuk artikel van gemaakt! Was super gezellig, moeten we echt vaker doen :D Als ik die taartjes zie krijg ik spontaan weer trek…
  Wat een wonder trouwens dat de foto’s niet super donker zijn geworden haha! Scheelt dus echt als je zo’n fancy camera hebt :)
  Liefs x

  1. Haaaa Esther! Thanks chick! :D Ik vond het ook heel erg gezellig ja, en die taartjes waren goddelijk! Ghehe ja een fancy camera doet veel, maar het weten hoe er mee om te gaan nog meer :p Een goedkope spiegelreflex had dit ook gekund hoor, onze telefoontjes zijn echter net niet goed genoeg! :p

 3. Ziet er superlekker uit! Ik ben zelf vegetariër maar ik ben slechts een paar keer in mijn leven naar vegetarische/veganistische restaurants geweest. Ik vind het zo heerlijk als ik gewoon alles van de kaart kan kiezen in plaats van bij alles na te moeten denken of het wel/niet met vlees bereid is, et cetera. Liefs, Sjoukje

  1. Ja dat is echt een gods geschenk hoor! hihi! Ik ben dat ook niet gewend en dat is zo’n fijn gevoel dat je gewoon kan kiezen! :) Er is eigenlijk nooit keus omdat er altijd iets aparts gemaakt moet worden, dus dit was echt heel erg leuk! :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *