Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Hotspot: Veganz in Essen

veganz essen

Hallo allemaal!

Een tijdje terug ben ik samen met mijn vriend naar een grote veganistische supermarktketen in Duitsland geweest nadat ik op verschillende blogs hun enorme assortiment zag. Ik was benieuwd hoe groot het zou zijn en wat het aanbod was en kon niet wachten om dat te ontdekken. Ik ontdekte dat er in Essen een vestiging zat die slechts een uurtje rijden was vanuit mijn huis. Nu keek ik mijn vriend heel lief aan of hij met mij daarna toe wilde gaan en gelukkig vondt hij het geen probleem om te rijden. We zouden er immers een leuk uitje met zijn tweeën van maken.

In deze blogpost laat ik jullie zien hoe de winkel er van binnen uitziet en wat je allemaal voor lekkers kan kopen. In een volgende blogpost ga ik er uitgebreid op in over wat ik gekocht heb omdat ik dat inmiddels allemaal heb kunnen proeven. Als ik dat beide in deze post zou zetten word het wel een heeeeele lange post.

veganz essen1_MG_5902
veganz essen20_MG_5954
veganz essen2_MG_5904
veganz essen3_MG_5905

Als je binnenkomt in de supermarkt loop je gelijk tegen hun restaurant/cafe aan waar je allerlei heerlijke hapjes en drankjes kunt krijgen. Ze hebben Smoothies, allerlei soorten koffie en thee, broodjes, salades, pizzabroodjes, taartjes, muffins & nog veel meer lekkere snoeperijen en maaltijden, en uiteraard is ALLES vegan! Daarnaast hebben ze ook veel glutenvrije en suikervrije opties zodat er letterlijk voor alles wat wils is. Een mooie bijkomstigheid is dat bijna alles ook nog eens biologisch is.

Ook hebben ze een enorm assortiment aan biologisch groenten en fruit. Allerlei verschillende soorten vind je hier voor een redelijk normale prijs, voor een supermarkt tenminste. Op de markt kun je ze uiteraard voor een goedkopere prijs kopen.

veganz essen4_MG_5907
veganz essen7_MG_5910
veganz essen6_MG_5909

Als je verder de winkel in gaat kun je allerlei lekkere hapjes en drankjes proeven zoals vegan spreads voor op de boterham of cracker en verschillende soorten plantaardige melk.

veganz essen5_MG_5908
veganz essen8_MG_5911
veganz essen9_MG_5914

Ook kun je hier allerlei verschillende noten en zaden kopen waarbij je zelf de hoeveelheid kan bepalen.

veganz essen10_MG_5916

En ze hebben heeeeel veel notenpasta’s! Echt alles! Als je iets zoekt, hier hebben ze het!

veganz essen11_MG_5921

Voor de chocolade liefhebbers, ze hebben echt allerlei soorten en smaken. Zelfs witte chocolade en melkchocolade, maar dan gemaakt met bijvoorbeeld rijstmelk of kokosmelk. Als ik je er 1 mag aanraden? Ik eet nooit meer chocolade maar vroeg aan de eigenaar van het filiaal welke nou echt de lekkerste was en hij vertelde me dat Vego met hazelnoten echt IEDEREEN zijn favoriet was. Ik dacht naja oke, dan proberen we die eens. Ik houd immers niet zo super veel van pure chocolade en heb sinds ik vegan ben nooit meer chocolade gehad die niet gruwelijk puur smaakte. Nou ik kan je vertellen, dit is echt de allerlekkerste die ik ken! En zelfs met mijn non-vegan periode in gedachten vind ik deze reep nog alles overtreffen wat ik ooit geproefd heb! Ennuh, nee hij is absoluut niet suikervrij, dat is waarschijnlijk ook de reden waarom deze een stuk romiger en zoeter smaakt dan allerlei andere smaken. Maar als je dan toch eens wilt zondigen, probeer dan deze eens! (Op de laatste foto zie je hem tussen mijn aankopen liggen en in een volgende post komt deze uitgebreid aan bod)

veganz essen12_MG_5925

Uhmm… Plantaardige melk anyone?? Pff ik heb wel 5 minuten staan kijken naar wat ze allemaal hadden, ik kom mijn ogen gewoon niet geloven! Wat een keus zeg, jeetje!

veganz essen13_MG_5927

Ook de voormalige kaas lovers kunnen hier naar hartenlust allerlei soorten vegan kazen kopen. Ik las dat je uit meer dan 80 soorten kazen kan kiezen dus je hoeft niet bang te zijn dat je kaas gaat missen want er is keuze zat.

veganz essen14_MG_5929
veganz essen15_MG_5935
veganz essen16_MG_5937
veganz essen17_MG_5939
veganz essen18_MG_5942

Yep! Ze hebben zelfs allerlei soorten pizza’s! Ik had er hier graag een van willen meenemen, maar omdat ik geen pizza meer had gegeten sinds ik vegan ben en we hierna nog het centrum van Essen in zouden gaan, kon ik natuurlijk geen diepvriesproducten meenemen.

Dat betekende dat ik ook geen ijs kon kopen! Ik was zo benieuwd hoe dit ijs zou smaken! Ik ken alleen maar mijn zelfgemaakte ijs van bevroren bananen en heb dus nog nooit een andere soort geproefd.

Ook voor verzorgingsproducten en make-up kun je hier terecht. Er is zo ontzettend veel keus! Zelfs Dr. Bronner stond er tussen! Allerlei etherische oliën, dagcrèmes, shampoo’s, tandpasta’s, tandenborstels, maar ook nagellak, lipgloss, mascara etc.

veganz essen19_MG_5947

Ook waren er leuke vegan kookboeken die in het engels en in het duits geschreven waren. Ik kan zelf geen duits (niet genoeg om het helemaal te begrijpen) dus dan zou ik eerder voor een engels boek gaan, maar voor iedereen is er wat.

veganz essen21_MG_5957

Aah kijk eens wat lief! Mijn vriend heeft de hele tijd geduldig gewacht totdat ik klaar was met fotograferen. Daarna hebben we nog samen een glutenvrije, biologische vegan bagel gegeten en hij heeft zelfs een koffie met soya-melk gehad! Hoe leuk! Mijn vriend is zelf niet vegan dus ik vond het erg leuk dat hij het wilde proberen. En hij vond het nog lekker ook!

veganz essen23_MG_5968

Dit is alles wat ik gekocht heb bij de supermarkt, dus ik vond dat ik me nog best ingehouden had! Binnenkort komt er een blogpost waarin ik alle producten laat zien en vertel wat ze zijn en wat ik er van vond.

Mocht je deze vestiging willen bezoeken dan staat hieronder het adres. Uiteraard kun je ook even kijken op www.veganz.de voor alle vestigingen.

Adres:

Friedrich-Ebert-Straße 55
45127 Essen

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om dit uitgebreide verslag te lezen en ik wil jullie allemaal een fijne kerst wensen! Heel veel plezier & warmte gewenst en vrijdag komt de laatste blogpost van deze week online.

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Eén reactie

  1. Wat een leuke blog heb je! Ik ga morgen naar de Veganz met vrienden en this post got me all excited ^^ wel jammer dat je de follow-up met reviews nog niet hebt geschreven, dan wist ik wat ik sowieso wel/niet moest kopen. Ga zo door met je leuke, vrolijke blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *