Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

projectpositief tag

Hallo allemaal!

Vandaag vul ik een hele leuke tag in die bedacht is door Dagmar van de mooie blog Bydagmarvalerie.
Ze heeft deze tag in het leven geroepen om zoveel mogelijk geluk en positiviteit te verspreiden. Hier zijn meerdere vragen omtrent geluk en positiviteit voor gemaakt en dit levert een hopelijk leuke en inspirerende blogpost op. Ik ben een groot voorstander van het delen van geluk en positiviteit en doe dan ook graag mee met dit leuke project! Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen en dat ik jullie kan inspireren om mee te doen met deze tag of een moment stil staan bij wat je allemaal bereikt hebt in je leven en hoe trots je mag zijn op jezelf! Er is al genoeg negativiteit in de wereld en daar gaan we vandaag geen aandacht aan schenken maar we kijken alleen naar al het mooie en positieve in de wereld! ♥

helenkellerkeepyourfacetothesunshine

♧ Wat is je favoriete quote en waarom?

“Keep your face to the sunshine and you can never see the shadow.” ~Helen Keller

Deze quote vat perfect samen hoe ik mijn leven probeer te leiden. Het is niet altijd makkelijk om je eigen weg te kiezen dat afwijkt van het algemene idee hoe andere mensen vinden dat je je leven zou moeten leiden. Ik heb een hele lange tijd geleefd zoals anderen dat van mij verwachtte en deed alles braaf “zoals het hoort”. Dit heb ik een hele tijd volgehouden totdat ik dit niet meer kon en hier een hele dikke vette punt achter zette. Ik ben op dit moment heel hard aan het knokken om mijn droom waar te maken en dat is heel hard werken en er gaat ontzettend veel tijd in zitten. Toch heb ik me nog nooit zo vrij gevoeld als dat ik nu doe. Ik maak mijn eigen keuzes en doe wat voor mij goed voelt. Ik vertrouw op mijzelf dat ik overal doorheen kom zolang ik mij op de mooie en positieve dingen in mijn leven concentreer. Lukt me dat altijd? Nee natuurlijk niet, ik ben ook menselijk en ook ik heb mijn ups en downs. Ik probeer echter na een moeilijk moment wel direct op te staan en me weer te concentreren op het pad waar ik naartoe wil gaan.

SONY DSC

♧ Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!

Mijn droom is om van mijn hobby mijn beroep te maken en door middel van mijn blog mensen te kunnen bereiken en helpen. Dat kunnen allerlei verschillende onderdelen zijn zoals het bewust worden van je eigen kracht, natuurlijk en groener leven en lekkere vegan recepten om thuis te maken. Ik wil heel graag gaan reizen en daar heb ik een vast inkomen voor nodig wat ik momenteel voor mijzelf aan het opzetten ben. Als ik alleen al denk aan het idee dat ik dadelijk kan gaan reizen en prachtige mensen mag ontmoeten, ervaringen opdoen en leren van alles wat ik tegenkom voel ik mijzelf al van geluk stralen.

Luck-is-what-you-have__quotes-by-Langston-Coleman-84

♧ Wat betekent geluk voor jou?

Geluk betekent voor mij iets wat je aantrekt door een bepaalde houding te hebben naar het leven toe. Ik ben er van overtuigd dat je jouw eigen geluk kunt maken door er in te geloven dat het geluk er voor je zal zijn. Je moet niet verwachten dat je door niks te doen en achterover leunen iets toegeworpen krijgt in het leven. Maar iedereen heeft zijn eigen verhaal om te schrijven en daar horen verschillende levenslessen bij. Ik zie het geluk in alles wat ik mijzelf en anderen durf te gunnen en in de liefde die ik heb voor anderen en mijzelf. Als jij jezelf als gelukkig prijst zul je dat vanzelf ook worden.

4135774043_509fdf9d5c_b

♧ Wie kan jou ontzettend opvrolijken?

Mijn vriend is iemand die precies weet hoe hij me moet opvrolijken als ik me eens niet zo vrolijk voel. Ik kan het me heel erg aantrekken als anderen iets negatiefs over of tegen me zeggen en dat vind ik soms heel moeilijk om dat aan de kant te zetten. Op zo’n moment weet hij precies wat hij moet zeggen om me aan het lachen te maken waarmee ik uit mijn negatieve gedachten gehaald word en het mezelf weer gun om vrolijk te zijn.

14086375218_432bb92120_z

♧ Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?

Als je me midden in de nacht wakker maakt en vraagt of ik mee ga naar Nieuw-zeeland pak ik mijn tas en ben ik zo weg! Maar dat is natuurlijk wel erg groots dus ik zal iets makkelijkers noemen. Ik denk dat het dan toch op food aankomt en dan zeg ik bananen ijs! Heerlijk vind ik dat, bevroren bananen in de blender totdat je een soort romig vanille ijs hebt. Ik eet het zelfs in de winter terwijl ik dan met een deken om me heen moet eten omdat ik anders aan de grond vast vries van de kou.

2481603574_622675aabc_z

♧ Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?

Oke dit gaat heel flauw worden maar diegene die mij kennen verwachten niet anders. Ik ben echt een sucker voor grappige filmpjes en dan helemaal als het om dieren gaat. Ik zag laats een filmpje van een kaketoe die helemaal zijn dak uit gaat. Hij doet zijn baasje na ofzo die heel hysterisch lacht en halverwege het filmpje komen er allerlei rare hoofdbewegingen bij. Het lijkt wel alsof hij rechtstreeks uit de exorcist is komen lopen. Ik heb het al tig keer gezien maar als ik het nu weer zie heb ik opnieuw de tranen in mn ogen staan van het lachen. Het filmpje kun je hier bekijken als je benieuwd bent.

quote hbm


♧ Op welke prestatie ben je ontzettend trots?

Dat ik na heel veel jaren heb geleerd om voor mijzelf op te komen. Ik ben altijd een heel stil en rustig persoon geweest die nooit het lef had om iets te doen buiten mijn comfort zone. Ik vind het nog steeds spannend om nieuwe dingen te doen maar ik doe ze nu wel. Ik ga ze niet langer uit de weg en ga de uitdaging aan met mijzelf. Ik kom op waar ik voor sta en dat doe ik onder andere door mijn vegan leefstijl. Het voelde niet meer goed om maar mee te doen met de rest met het consumeren van vlees en andere dierlijke producten omdat we dat “allemaal” doen. Mijn gevoel en levenswijze klopte hier niet meer bij en ik besloot om dit niet langer te steunen. Dit is af en toe best lastig want iedereen heeft letterlijk zijn mening klaar staan als ze horen dat ik vegan ben. Dat terwijl ik niet eens om hun mening gevraagd heb. Maar dat is iets wat erbij hoort tegenwoordig, dat als je anders bent dan de rest er altijd mensen zijn die daar niet tegen kunnen en vinden dat je je maar moet aanpassen aan de rest. Ik heb dat geaccepteerd en doe nu wat mijn gevoel me ingeeft en luister daar heel goed naar als ik nieuwe keuzes en beslissingen maak.

c853bb063ec8562ee12dea02340a8787


♧ Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?

Ik heb altijd heel erg tegen andere mensen op gekeken en wilde altijd dat iedereen mij aardig zou vinden en respecteren. Iedereen is anders en niet iedereen heeft die eigenschap om op een respectvolle manier met elkaar om te gaan. Soms klikt het niet en dat vinden mensen genoeg reden om onaardig te doen. Dat kan ik niet veranderen behalve dat ik een mooi voorbeeld kan zijn voor die persoon en laat zien dat het niet nodig is om onredelijk te doen tegen elkaar. Blijf trouw aan jezelf, doe wat goed voelt voor jou en wees aardig en respectvol voor je medemens. Dat betekend niet dat je het altijd eens moet zijn met elkaar en dat je alles klakkeloos moet accepteren wat men tegen je zegt en doet maar zorg wel dat je op een respectvolle manier reageert op de acties van anderen. Laat aan hun zien hoe het wel moet en wees daarbij een voorbeeld van hoe het ook anders kan. Het heeft voor mij heel lang geduurd eer dat ik het lef had om mijzelf te durven zijn en ik ben er nu nog steeds niet helemaal hoor. Maar dat is iets wat een levensles zal zijn om te blijven leren, groeien en ervaren en veranderen. Vertrouw erop dat alles wat je in het leven nodig hebt in jezelf zit en dat je er uiteindelijk altijd komt. Het zij met een omweg of rechtstreeks, het einddoel blijft hetzelfde! ♥

Bron foto’s: Quote Dream Luck Happy kids New Zealand Laughing girl CS Lewis

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

4 reacties

  1. Dagmar raadde je blog aan om te bezoeken. Ik stuit meteen om deze mooie post. Mooi hoe je zo open bent. Je deelt een aantal prachtige quotes. Ik herken veel in je laatste antwoord.

    1. Dankjewel Petra, vind ik erg fijn om te horen! Hoe meer open ik ben naar mensen toe hoe meer ik hoop ze te kunnen bereiken en wie weet dat ik er op die manier iemand mee kan helpen, dat zou helemaal mooi zijn. :)

  2. Wauw wat heb je toch prachtige antwoorden gegeven zo bijzonder om te lezen <3 Echt heel inspirerend om je invulling te lezen en wat een prachtige quote! Ik ben er stil van, dankjewel voor het delen en het overnemen van deze tag <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *