Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Raw vegan cheesecake

rawvegancheesecake

Hallo allemaal!

Ik heb vandaag een stukje hemel geproefd, en wel door deze raw vegan cheesecake te eten! Mijn god zeg.. Ik heb nog nooit zoiets lekkers gemaakt! Echt overheerlijk, al zeg ik het zelf! Gezond taartje gemaakt van fruit en noten! Zo simpel is het! Was niet moeilijk om te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Je kan verschillende noten of soorten fruit gebruiken zodat je je taartje een eigen smaak kan geven.

rawvegancheesecake
rawvegancheesecake cupcakes 4

Het lijkt veel maar ingrediënten als cashewnoten en dadels komen meerdere keren terug dus je houd nog 9 basis ingrediënten over. En alles is in de supermarkt te verkrijgen. Het kan zijn dat de kokosolie niet in iedere supermarkt te verkrijgen is maar die kun je bij elke natuurwinkel of online gelukkig kopen. Voor de topping kun je elk fruit gebruiken wat je wilt, het is wel fijn als je de dadels erin houd want die zorgen ervoor dat het een dikke saus word die mooi blijft staan op de bovenkant van de taart.

rawvegancheesecake cupcakes 3
rawvegancheesecake cupcakes 2

rawvegancheesecake cupcakes
Zo heb je in 3 makkelijke delen je eigen raw vegan cheesecake gemaakt! Je hebt wat wachttijd tussendoor maar het maken ervan is zo simpel! Ik was bang dat het veel werk en moeite zou kosten maar het enige wat moeilijk was, was het wachten totdat ik het op mocht eten! ; )

Veel plezier!

p.s. Als jullie het gaan proberen zou ik het heel erg leuk vinden om jullie creaties op foto te zien! Je kunt me de foto’s sturen via facebook, twitter of instagram.


Raw vegan cheesecake

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 4 voted )

Ingredients

  • -------------------------------------------------------
  • Bodem:
  • -------------------------------------------------------
  • 250 gram ontpitte dadels
  • 100 gram cashewnoten
  • 2 eetlepels amandelpasta (mag elke notenpasta zijn)
  • -------------------------------------------------------
  • Vulling:
  • -------------------------------------------------------
  • 200 gram geweekte cashewnoten (liefst zo vers mogelijke kopen)
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 bananen
  • Sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels koudgeperste kokosolie
  • -------------------------------------------------------
  • Topping:
  • -------------------------------------------------------
  • 250 gram bramen
  • 100 gram geweekte dadels
  • 150 gram aardbeien
  • Eventueel extra fruit om de taart mee te decoreren

Instructions

Ik heb een springvorm van 16 cm gebruikt en heb daarnaast nog 6 cupcakes kunnen maken van dit recept. Je kunt een grotere springvorm van 20 cm gebruiken of net als mij een kleine springvorm met wat cupcakes maken. Of je maakt 2 kleine taartjes van 16 cm! 1. Leg alvast 200 gram cashewnoten (Voor de vulling) en 100 gram dadels (Voor de topping) te weken in aparte bakjes, dit moet ongeveer een uurtje weken. Het hoeft niet perse maar het maakt het wel makkelijker voor de blender om het helemaal glad te maken. 2. Bodem: Pak de keukenmachine en voeg alle ingrediënten voor de bodem toe. Pak een springvorm en bedek de bodem met het mengsel en druk dit plat met je vingers of lepel. Zet het in de vriezer voor 10 minuutjes. 3. Vulling: Giet het water van de cashewnoten af en spoel ze even onder het water schoon. Doe deze samen met de rest van de ingrediënten voor de cheesecake vulling in de blender en mix deze net zolang totdat je een mooie gladde vulling hebt. 4. Haal de springvorm uit de vriezer en giet het mengsel nu in de springvorm en zet het terug in de vriezer. 5. Topping: Giet de dadels af en spoel ze schoon met water. Voeg deze samen met het fruit in de blender toe en laat het mixen totdat het een mooie gladde saus is. Ik heb hem erna gezeefd omdat ik niet zo hou van bramen pitjes. Zet deze in de koelkast totdat de taart klaar is. 6. Het duurt ongeveer 2 uur om op te stijven in de vriezer en daarna kun je de saus eroverheen gieten. Je kan dit in de springvorm doen, decoreren met fruit en terug de vriezer indoen of in de koelkast bewaren zodat je een "verse" zachte saus en cheesecake hebt. Als je het in de vriezer bewaart en de cheesecake wilt gaan serveren kun je hem het beste een uurtje van te voren uit leggen. Als je er stukken van snijd gaat het 3x zo snel.  

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

5 reacties

  1. Vandaag valentijns diner afgesloten met de taart als toetje in hartjes springvorm, was super lekker!
    Dankje voor je recept op je site!
    Lizette

  2. Dank je wel voor dit overheerlijke recept! Ik heb hem gemaakt voor mijn dochters verjaardag en ook zij vond hem erg lekker :-)
    Een volgende keer wil ik toch proberen de toplaag iets steviger te maken. Heb je daar een tip voor?

  3. Absoluut heerlijk taartje, de mijne kan nog een paar kleine aanpassingen gebruiken, maar ik ben verrast door de smaak. Vraagje over de kokosolie, hoeveel gram is 1 el? Het kan namelijk nogal verschillen hoe groot en vol je lepel is.

    Ik hoor het graag van je!

    Je nieuwe volger

    1. Hallo Petra,

      Leuk dat je hem uitgeprobeerd hebt!
      Dat verschil in grootte van eetlepels maakt niet zoveel uit,
      het moet geen overvolle maar een gewone afgestreken eetlepel zijn.
      Maar het kan geen kwaad als het meer of minder is hoor, dat komt niet zo nauw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *