Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Raw vegan ijs cupcakes

rawveganijscupcakes

Hallo allemaal!

Ik heb vandaag een superleuk en overheerlijk gezond recept voor jullie, raw vegan ijs cupcakes! Dit is een lekker en gezond taartje gemaakt van fruit en gedroogd fruit wat je heel lang goed kan bewaren in de vriezer. Het leuke is dat als je het uit de vriezer haalt je het direct op kan eten. Het word niet superhard maar blijft een klein beetje zacht waardoor je niet hoeft te wachten met opeten!

raw vegan cupcake2_MG_1390
raw vegan cupcake5_MG_1402
raw vegan cupcake4_MG_1400
raw vegan cupcake6_MG_1410

Raw vegan ijs cupcakes

Print
Serves: 5 cupcakes
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 5 voted )

Ingredients

  • -----------------------------------------------
  • Voor de bodem:
  • -----------------------------------------------
  • 80 gram dadels (ongeveer 8 dadels)
  • 50 gram gedroogde vijgen (ongeveer 3 grote vijgen)
  • 50 gram rozijnen
  • -----------------------------------------------
  • Voor de vulling:
  • -----------------------------------------------
  • 30 gram gedroogde cranberry's
  • 2 bananen
  • 1 theelepel baobab poeder (optioneel)
  • 2 theelepels kokossuiker
  • 40 gram dadels (ongeveer 4 dadels)
  • 60 gram extra virgin koudgeperste kokosolie

Instructions

Keukenbenodigdheden:

Keukenmachine
Cupcake ijzeren bakvorm
Papieren cupcakevormpjes

Bodem:

Pak een bakvorm voor cupcakes (zie foto hieronder) en plaats hier alvast 5 papieren cupcake vormpjes in. Vervolgens pak je de keukenmachine en stop je daar 80 gram ontpitte dadels, 50 gram gedroogde vijgen en 50 gram rozijnen in. Laat deze mixen totdat het een glad en stevig mengsel is. Verdeel het mengsel over de 5 papieren vormpjes en druk het aan met je vingers of lepel zodat het de bodem mooi bedekt. (Tip: maak je handen of lepel een beetje nat zo kun je het makkelijk verdelen zonder dat het aan je blijft plakken)

Vulling:

Als de kokosolie nog niet vloeibaar is verwarm je hem even au bain marie en voeg je dit toe aan de keukenmachine samen met de cranberry's, bananen, baobap poeder, kokossuiker en de dadels. Mixen totdat het helemaal glad is en giet het dan in de cupcakevormpjes.

Zet het in de vriezer voor een paar uurtjes en wanneer je ze wilt opeten haal je ze er pas uit. Je hoeft ze niet te ontdooien want door de kokosolie blijven ze een beetje zacht. Ik heb er een plastic velletje overheen gelegd voordat hij de vriezer inging, misschien dat dat ook wel helpt. Zo is hij iniedergeval afgedekt in de vriezer.

Eetsmakelijk!

 

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *