Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Rode biet & peren sapje

Hallo allemaal!

Leuk nieuws!!

Vandaag een extra blogpost naast de “friday favorites” die hierna volgt. Dit omdat er woensdag geen blogpost is verschenen. Het was een beetje hectisch deze week en de reden waarom is inmiddels goed nieuws! Ik heb dinsdag namelijk mijn rijbewijs gehaald! Ik heb er 1,5 jaar over gedaan en heb heel wat dingen meegemaakt in de tussen tijd die niet makkelijk waren.

Ik heb 3 verschillende rijscholen gehad en flink wat ervaringen gehad die ervoor zorgden dat mijn zelfvertrouwen in de auto flink gedaald was. Maar het was zo ver, dinsdag was ik heel erg zenuwachtig voor de rit maar ik had er wel een goed gevoel over. Het moest en zou me lukken, en ik heb het voor elkaar gebokst! Hoppa, in the pocket!

Het halen van dat papiertje maakte meer emoties los dan ik dacht en ik merkte dat er meer dan 1 last van me af viel. Alles wat er het afgelopen jaar gebeurd is leek eindelijk van me af te vallen en het voelt nu alsof ik eindelijk een beetje rust mag ervaren. Ik ben trots op mezelf dat ik het voor elkaar heb gekregen en heb enorm veel geleerd van deze 1,5 jaar, iets wat ik niet meer zal vergeten.

bieten peer sapje4_MG_6764Rode biet & peer sapje

Maar goed, ik zou jullie een recept geven, dus ik ga gauw verder met de hoofdrol van deze blogpost!
Een heerlijk winter sapje met peren, rode bieten en gember. Super simpel maar ook super lekker.

bieten peer sapje3_MG_6761
bieten peer sapje2_MG_6753
bieten peer sapje6_MG_6780

Rode biet & peren sapje

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • 2 rode bieten
  • 3 peren
  • Gember

Instructions

Als je biologische fruit en groenten hebt hoef je deze niet te schillen maar alleen even goed af te wassen met water onder de kraan. Zo niet, dan raad ik aan om het eerst even te schillen. 1. Schil de gember en snijd ongeveer een stuk ter grootte van 4 cm af en doet dit samen met de peren of rode bieten in de juicer. Op deze manier kan er meer uit de gember geperst worden zonder dat hij direct door naar de afvalbak gaat. 2. Ik heb mijn peren en bieten niet geschild omdat ik biologische producten gebruikte. Alles in de juicer stoppen en juicen maar! Eventueel kun je nog wat kaneel toevoegen aan je glas en even doorroeren zodat het een lekkere kruidige smaak krijgt. En dan kun je genieten van je heerlijke verwarmende winter sapje!

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *