Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Supermarkt vegan food haul

supermarktfoodhaul

Hallo allemaal!

Aangezien ik hier eigenlijk altijd recepten post waar je voornamelijk veel verse groenten en fruit voor nodig hebt om deze te maken eet ik daarnaast ook wel eens dingen die ik niet zelf vers gemaakt hebt. Ik probeer zo veel mogelijk vers te eten en de basis voor elk gerecht is dat meestal ook wel. Maar soms is het wel handig om producten te gebruiken die ervoor zorgen dat je makkelijker/sneller je eten op tafel hebt.

Ik heb deze week een aantal nieuwe & oude favoriete producten gekocht bij de supermarkt om uit te proberen die ik met jullie wilde delen. Ze zijn allemaal vegan & ook nog eens allemaal biologisch. Ik vind het fijn om boodschapjes op de markt en in natuurwinkels te doen omdat daar de keus voor gezond, vegan en vers voedsel nu eenmaal groter is dan bij de gemiddelde supermarkt. Maar als je een beetje goed zoekt zul je merken dat er heel veel goede alternatieven te vinden zijn in de supermarkt.

supermarket haul1_MG_4921


Ik doe mijn boodschappen eigenlijk altijd bij de Jumbo omdat ik de prijs/kwaliteit verhouding daar erg fijn vind. Ook hebben ze een redelijke keus aan verse biologische groenten en voor houdbare producten is de keus zelfs erg groot! Je hebt verschillende merken die alleen maar biologische producten hebben maar daarnaast heb je ook merken die naast hun “niet biologische” producten ook een aantal verschillende producten in hun assortiment hebben voor biologische voedsel liefhebbers.

SP logo's bio

Zo heb je bij de Jumbo het merk Bio+ wat enorm veel keus heeft van groentes in blik tot sauzen, verse groenten en zelfs fruit. Smaakt is ook een van mijn favoriete merken en die hebben heerlijke soepen, sauzen, notenpasta’s en is meestal ook nog eens vegan. Daarnaast zijn er steeds meer merken die naast hun standaard producten ook een biologische variant aanbied voor de bewuste consument. Voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld heinz die een biologische ketchup heeft, Lassie met biologische couscous, quinoa en bulgur & Bertolli met hun biologische olijfolie.

Inmiddels weet ik welke producten goedkoper zijn, welke wel vegan zijn en welke niet maar als je net komt kijken in de wereld van vegan-friendly en biologische producten kan het nog eens veel tijd kosten om daar achter te komen. Ik wil daar binnenkort een post over doen zodat jullie een beetje een idee hebben wat jullie aan goede alternatieven kunnen kopen in de supermarkt, maar vandaag een aantal favorieten dus.

1. Smaakt – Pompoen/linzen soep € 2,39
Ingrediënten: water, pompoen*, linzen (rood)*, prei*, ui*, mangopuree*, wortel*, rijstzetmeel*, zeezout, maismeel*, gist, kerriepoeder*, mais maltodextrine*, selderijblad*, uien poeder*, maggiblad*, knoflook*, zwarte peper*, laurier*, curcuma*, mierikswortel*, nootmuskaat* * = van gecontroleerde biologische teelt

pompoenlinzensoep

Ik ben meestal niet zo’n fan van voorverpakte soepen en ik maak ze eigenlijk ook altijd zelf. Maar soms is het wel lekker als je weinig tijd hebt om een heerlijk soepje voor de lunch of avondeten uit de kast te trekken zonder dat je daar zelf voor in de keuken hoeft te staan. Deze is echt ZO gruwelijk lekker! Je haalt hier 2 koppen soep uit en geloof me, daar heb je als lunch zeker genoeg aan!

2. Lassie – Wereldgranen Couscous € 1,18|
Ingrediënten: Couscous* * = van biologische oorsprong

supermarket haul3_MG_4926

Couscous is lekker om te gebruiken in koude of lauwwarme salade’s of als vervanging van rijst of quinoa in een lekker oosters gerecht met curry & verse groenten.

3. Bio+ – Passata € 1,19
Ingrediënten: Gezeefde tomaten* * = van biologische oorsprong

bio+ tomaten saus

Als je zelf soep maakt waarbij je niet alleen water als basis wilt dan is het heel makkelijk om gezeefde tomaten in combinatie met water te gebruiken als goede en smaakvolle basis in je soep. 700 gram is genoeg om een lekkere soep voor 4 personen te maken met een hele hoop verse groenten erin. 

4. Yogi Tea – Choco € 2,89
Ingrediënten: cacaoschil*, zoethout*, kaneel*, carob*, gerstemout*, kardamom*, gember*, kruidnagel*, kaneelextract, vanille-extract*,zwarte peper*, gember olie*, vanillebonen* * = gecontroleerd biologische teelt.

yogi tea choco

Ik vind alle soorten thee van Yogi tea eigenlijk wel lekker maar deze is toch wel een van mijn all-time favorites! Vooral nu het wat kouder weer word begin ik meer thee te drinken en aangezien ik alleen kruiden-thee drink zit je goed bij Yogi-tea! Je hebt ook thee-soorten van Yogi tea waar wel thee (theïne) inzit maar de meeste zijn puur kruiden. 

5. Smaakt – Appelmoes € 0,89
Ingrediënten: Appels* * = van gecontroleerde biologische teelt

smaakt appelmoes

Ik heb deze nog niet geproefd maar ik was al een tijdje op zoek naar een appelmoes zonder toegevoegde suikers en alle andere merken hadden die niet. Ik ging er vanuit dat smaakt dat ook had maar tot mijn verassing was deze puur van biologische appels gemaakt! BINGO!

6. Bonvita – Cranberry chocolade € 2,25
Ingrediënten: cacaomassa*, ruwe rietsuiker*, cranberry (10%)*, cacaoboter* *= van gecontroleerd biologische teelt. Cacao bestanddelen tenminste 71%.

bonvita chocolade cranberry

Ik snoep eigenlijk bijna nooit omdat ik 3 grote porties per dag eet die ervoor zorgen dat ik geen honger heb tussendoor. Maar af en toe (vooral als het die tijd van de maand is) heb ik gewoon zin iets zoets ‘s avonds en dan wil ik nog wel eens eens stuk chocolade eten. Deze is gemaakt van pure chocolade & cranberry en is biologisch, fair-trade, lactose-vrij en gluten vrij. Ennuh het staat niet op de verpakking maar hij is ook nog eens erruuug lekker! ; )

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *