
Hallo allemaal!
Ik dacht het wel weer eens leuk zou zijn om een lekker sapje met jullie te delen in plaats van een smoothie. Dit is echt mijn ultieme favoriet van alle sapjes die ik maak met de blender en dit is ook een van de weinige die ook echt mooi dun is. Geen smoothie dikte maar een echt sapje dus.



Ingredients
- 1 liter vers geperst sinaasappelsap
- 1 ananas (extra lekker is als je ze in stukjes snijd en een uurtje van tevoren in de vriezer legt)
- Verse gember
- Handje verse basilicum
Instructions
Hoe maak je het? 1. Als eerste pers je de sinaasappels uit totdat je ongeveer 1 liter sap hebt. Dit zijn meestal zo rond de 10-12 sinaasappels. Doe deze als eerste in de blender voordat je de rest van de ingrediënten erbij doet. 2. Maak de ananas schoon en snijd de ananas in stukjes. Het aller lekkerste is om de stukjes een uurtje van tevoren in de vriezer te leggen zodat je straks een ijskoud sapje hebt. 3. Schil de gember en snijd een flink stuk van een paar cm lang eraf. Als je niet zo'n fan bent van de pittige smaak van gember gebruik je wat minder. Snijd dit in zo klein mogelijke stukjes zodat de blender het straks sneller vermaalt. 4. Pluk een handvol verse basilicum blaadjes en voeg deze samen met de ananas en gember aan het sinaasappelsap toe. Mix deze voor een paar minuutjes zodat het zo fijn mogelijk gemixt word. Als je net als ik niet zo van sapjes met hier en daar wat gember draadjes houd, kun je het beste het sapje nog even door een zeefje halen zodat hij echt helemaal glad is. Enjoy!
2 reacties
Klinkt heerlijk :D ik had zelf er nooit basilicum in gedaan, maar denk dat dat best lekker kan zijn!
Ik was er hiervoor ook nooit opgekomen maar het is echt heel erg lekker! : )