Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Tropisch sapje

tropisch sapje1_MG_5836

Hallo allemaal!

Ik dacht het wel weer eens leuk zou zijn om een lekker sapje met jullie te delen in plaats van een smoothie. Dit is echt mijn ultieme favoriet van alle sapjes die ik maak met de blender en dit is ook een van de weinige die ook echt mooi dun is. Geen smoothie dikte maar een echt sapje dus.

tropisch sapje4_MG_5855
tropisch sapje2_MG_5846

Tropisch sapje

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • 1 liter vers geperst sinaasappelsap
  • 1 ananas (extra lekker is als je ze in stukjes snijd en een uurtje van tevoren in de vriezer legt)
  • Verse gember
  • Handje verse basilicum

Instructions

Hoe maak je het? 1. Als eerste pers je de sinaasappels uit totdat je ongeveer 1 liter sap hebt. Dit zijn meestal zo rond de 10-12 sinaasappels. Doe deze als eerste in de blender voordat je de rest van de ingrediënten erbij doet. 2. Maak de ananas schoon en snijd de ananas in stukjes. Het aller lekkerste is om de stukjes een uurtje van tevoren in de vriezer te leggen zodat je straks een ijskoud sapje hebt. 3. Schil de gember en snijd een flink stuk van een paar cm lang eraf. Als je niet zo'n fan bent van de pittige smaak van gember gebruik je wat minder. Snijd dit in zo klein mogelijke stukjes zodat de blender het straks sneller vermaalt. 4. Pluk een handvol verse basilicum blaadjes en voeg deze samen met de ananas en gember aan het sinaasappelsap toe. Mix deze voor een paar minuutjes zodat het zo fijn mogelijk gemixt word. Als je net als ik niet zo van sapjes met hier en daar wat gember draadjes houd, kun je het beste het sapje nog even door een zeefje halen zodat hij echt helemaal glad is. Enjoy!

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *