Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Vegan challenge: 30 dagen plantaardig eten

veganchallenge2_voorbeeldpost_foodie

Hallo allemaal!

De blogpost van vandaag gaat over een heel leuk initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme & Stichting Viva Las Vega’s. Deze organiseren namelijk de superleuke Vegan Challenge! 

Wat is de Vegan Challenge?

De Vegan Challenge is een uitdaging om 30 dagen lang geheel plantaardig te eten. Dat betekent dus dat je geen vlees, vis, zuivel of andere dierlijke producten consumeert. Als je hieraan meedoet krijg je elke dag een nieuwsbrief toegestuurd waarin lekkere recepten, tips en informatie staan over vegan eten en leven.

tumblr_static_3fb596f1921d7f3e54580f6a3ed8081d

Waar vind ik meer informatie hierover?

Op de site www.veganchallenge.nl vind je allerlei informatie wat je zou willen weten als je geïnteresseerd bent om mee te doen aan de challenge. Je vind hier een forum waar je vragen kunt stellen over een veganistische leefstijl en alles wat daar bij komt kijken. Ook is er een zogenoemde Buddymap die je laat zien wie er allemaal in je buurt wonen die meedoen aan de challenge. Ook staat erbij vermeld of het beginnende of ervaren vegans zijn zodat je wellicht kunt afspreken of emailen voor tips en informatie.

Zijn er ook evenementen georganiseerd?

Jazeker! Er zijn een heel aantal restaurants die meedoen met de vegan challenge en hun menukaart vegan-vriendelijk of zelfs helemaal vegan hebben gemaakt. Op de Facebook pagina van vegan challenge vind je alle actuele nieuwtjes over evenementen die er georganiseerd worden en ook de restaurants die er op inspelen.

vegan

Waar kun je je aanmelden?

Je kunt je hier aanmelden voor de challenge die 1 oktober start. Hier schrijf je je ook automatisch in voor de nieuwsbrief zodat je elke dag recepten toegestuurd krijgt voor de komende 30 dagen.

                                 

Doe ik zelf ook mee aan de challenge?

Uiteraard! Ik heb mijzelf ook aangemeld voor de veganchallenge. Ook al ben ik al een tijd veganistisch, dan is het nog steeds leuk om mee te doen en wie weet leer ik ook nog leuke en nieuwe dingen over een veganistische leefstijl. Als je geïnteresseerd bent maar niet zo goed weet wat je ervan kunt verwachten kun je hier ervaringen van andere mensen lezen die de challenge al eens eerder hebben gedaan.

Uiteraard kun je mij ook een berichtje sturen met jouw vragen over veganistisch eten en leven en ik zal mijn best doen om die zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden. Klik hier om je vraag aan mij te stellen.

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Eén reactie

  1. Wat leuk dat je al een tijd veganistisch bent! Ik eet ook vaak veganistisch, beter voor de dieren en het milieu. En teveel vlees is sowieso niet goed, al helemaal al dat bio industrie vlees wat overal te koop is, ook nog eens verschrikkelijk zielig voor de dieren :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *