Hoe maak je zelfgemaakte vegan chocolademelk zonder kant en klare melk?
Je kunt tegenwoordig kant en klaar vegan chocolademelk kopen maar vandaag gaan we het zelf maken!
Ik houd heel erg van chocola en vooral ook in drankjes maar zonder toegevoegde suikers en melk is er bijna niks te kiezen in de winkel.
Wat heb je nodig?
– 2 fairtrade/biologische bananen
– 400 ml kokosmelk zonder toegevoegde suikers
– 2 theelepels biologische pindakaas
– 2 eetlepels raw cacao poeder
– 1 eetlepel kaneel
Instructies
Giet als eerste de kokosmelk in de blender, daarna de bananen, pindakaas en tenslotte het cacao poeder en kaneel. Als je een wat dikkere smoothie wilt maken kun je de bananen invriezen van te voren. Als je een lekkere spicy drank zoekt doe je er nog wat gember of een heel klein beetje rode peper bij voor wat extra pittigheid! Ik heb kokosmelk van het merk Terrasana gebruikt omdat dat de enigste kokosmelk in de Jumbo was die biologisch was en zonder toegevoegde suikers of e-nummers.
De pindakaas is ook biologisch en bestaat alleen uit pinda’s en zeezout. Deze is van het merk Smaakt en is ook te koop bij de Jumbo. Raw-cacao poeder heb ik bij de Tuinen gehaald van het merk Mattisson Healthstyle. Als je chocolademelk te dik is kun je er altijd een beetje extra kokosmelk of water bij doen om het wat dunner te maken.
Veel plezier met het maken van deze overheerlijke vegan chocolademelk!
Meer posts over vegan recepten, bewustzijns ontwikkeling en spiritualiteit lezen? Volg hier mijn instagram pagina.
Heb je vragen? Stuur mij een email via deze link.