Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Vegan courgette & broccoli soep

broccolicourgettesoep


Hallo allemaal!

Ik heb vandaag voor het eerst een vegan soep gemaakt en heb mezelf doen verbazen dat het in een keer gelukt is. En hij is nog super lekker ook! De basis is van courgette, broccoli en erwten en het is een heerlijke romige soep, maar dan zonder de room! Supergezond en met heel veel vitaminen en mineralen zoals vitamine B, K, magnesium en ijzer. Het allerleukste is dat hij super makkelijk te maken is! Ik heb geen zin in allerlei ingewikkelde trucjes uit te halen en deze soep heeft daar dus geen last van!

broccoli courgette soup8_MG_2567

Courgette & broccoli soep

Print
Serves: 1 liter
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.3/5
( 3 voted )

Ingredients

  • 1 prei
  • 1 broccoli
  • 1 courgette
  • 1 grote ui (of 2 kleintjes)
  • 150 gram zoete erwtjes (Ik gebruikte bevroren)
  • Bosje verse koriander
  • 400 ml water
  • Sap van een halve citroen
  • ---------------------------------------
  • Kruiden: (Is slechts een voorbeeld, gebruik gerust kruiden die jij lekker vind)
  • ---------------------------------------
  • gedroogde koriander
  • chilipeper vlokken
  • himalayazout
  • zwarte peper. 
  • ---------------------------------------
  • Vegan room: (Optioneel)
  • ---------------------------------------
  • 140 gram cashew noten
  • 200 ml water
  • Snufje zout en peper

Instructions

Benodigdheden: Blender, keukenmachine of staafmixer Soep: Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze in 10 minuutjes. Giet het water af en zet je de broccoli aan de kant. Snijd vervolgens je prei, courgette, koriander en ui in kleine stukken. De grootte maakt niet zo heel veel uit want het gaat toch in de blender dadelijk. Doe wat olijf- of kokosolie in de pan en zet het vuur op middelhoog. Voeg nu de ui en prei toe aan de pan en bak deze voor een paar minuutjes totdat ze een beetje verkleurd zijn. Voeg nu de courgette en de (bevroren) erwtjes toe en laat het geheel nog zo'n 5 minuten bakken. Als je verse erwtjes gebruikt raad ik je aan om ze eventjes mee te koken met de broccoli van te voren. Als de courgette een beetje zachter is voeg je vervolgens het sap van de citroen en de gesneden koriander toe. Maak het op smaak met de hierboven genoemde kruiden of gebruik kruiden die je zelf lekker vind. Vervolgens voeg je alle ingrediënten (ook de broccoli) + 400 ml heet water toe aan de blender of keukenmachine en mix je het tot een glad geheel.Voeg wat meer water toe als je de soep wat dunner wilt hebben, het is namelijk een dikkere soep en daar moet je wel van houden. Vegan room: Dit kun je zowel van tevoren al klaarmaken in de blender of naderhand, wat je zelf wilt. Voeg 140 gram cashewnoten en 200 ml water toe aan de blender en mix het geheel totdat het glad is en zo min mogelijk stukjes bevat. Mijn blender kan het helemaal glad malen maar niet alle blenders kunnen dit dus als er ieniemienie stukjes in blijven zitten is dat niet erg. je kunt het altijd even zeven als je dat wilt. Maar een beetje crunch is ook erg lekker. Vervolgens schep je de soep in een kommetje, giet er wat vegan room bij en klaar is kees! Eetsmakelijk!

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

6 reacties

  1. Lekker soepje, dankjewel!

    Heb ‘m met verse spinazie gemaakt ipv prei, erg lekker geworden!

    Had nog wat spinazie over en heb daar toen spinaziehummus mee gemaakt, en de soep gegeten met een lekkere volkorenboterham met de hummus.

    Perfecte ‘code rood’ maaltijd! :)

  2. Oh my. This was so very delicious. I didn’t have a leek and I added spinach because I wanted to use it up, and it was so tasty. Did not even need salt, I think the lemon juice replaces it. I left out the cashew cream to keep it low fat, and did not miss it. Thank you! (From Madison, Wisconsin in the US)

  3. Vandaag gemaakt. En heerlijk! Lekkere warme, wat dikke en smaakvolle soep, bijzonder passend bij het gure weer! Samen met volkoren soepstengels en pittige humus hebben wij allen zitten smullen. Dus dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *