Volle maan in Schorpioen | Dinsdag 27 april 2021

by Celine Theunissen
424 views

Dinsdag 27 april om 5.33 staat de volle maan aan onze hemel in het geheimzinnige water teken Schorpioen. Tegelijkertijd staan de Zon, Venus, Mercurius én Uranus in het tegenovergestelde teken, het aardeteken Stier. Een prachtig moment om het hoofd en hart samen te brengen, en praktische zaken te voltooien met de diepgang van de Schorpioen.

Nu is het moment om je schaduwkanten onder ogen te komen en de mogelijkheid aan te nemen om ze te transformeren en in het licht te zetten. De stier leert ons om dat met zelfcompassie te doen en de Schorpioen helpt ons met het zien van de pijn die eronder verscholen ligt.


Het waterteken Schorpioen

Dinsdag 27 April ronden we weer een maancyclus af met volle maan en dit keer staat ze in het scherpe water teken Schorpioen. Hij is het 8e teken in de Zodiak en staat recht tegenover het aarde teken Stier. De Schorpioen staat er om bekend om een intense en geheimzinnige energie om zich heen te hebben. Hij is zich als geen ander bewust van de vergankelijkheid van ons mensenleven. Thema’s als dood, wedergeboorte, transformatie en schaduwkanten zijn onlosmakelijk verbonden met dit teken. Hij is in staat om je diepste en meest geheime wezen bloot te leggen.

En om eerlijk te zin, meestal lukt ze dat ook nog. De Schorpioenen mens is intens, gepassioneerd en een kei in het ontrafelen van geheimen en verbanden leggen. Tegen een schorpioen lieg je niet. Niet alleen heeft hij het direct door, de kans dat hij het je vergeeft is niet erg groot. En als dat wel het geval is, maak je borst maar nat want hij zorgt ervoor dat je het niet gauw vergeet.

Volle maan in Schorpioen (Supermaan)

De intense energie van de Schorpioen zal op de dag van volle maan goed voelbaar zijn. Vooral op het gebied van emoties en onverwerkte pijn. Daarentegen staan er ook veel planeten in zijn tegenovergestelde teken, de Stier. Dit kan betekenen dat je in een strijd verwikkeld komt tussen in je comfortzone blijven, én jezelf uitdagen om het werk te doen wat er gedaan moet worden.

Volle maan gaat over loslaten en het reflecteren op de voorgaande periode. Iets waar de Schorpioen mee kan helpen deze volle maan. Het is ook nog eens een supermaan dus dit betekent dat het optisch gezien lijkt alsof de maan groter is, gezien vanaf de aarde. Dubbele krachten aan het werk met als resultaat een super krachtige en intense volle maan.


Welke les heeft de Schorpioen voor ons?

Deze volle maan kan het laatste zetje zijn om oude pijnen naar boven te halen en in te zien hoe je deze pijnlijke herinneringen blijft triggeren door patronen & gedrag wat het in stand houdt. Een mooi moment om te gaan zitten met deze gevoelens van onrust en om ze tijdens meditatie of yoga toe te laten en te transformeren. Het is aan jou of je besluit in jouw verhaal te blijven hangen of dat je de stappen en verantwoordelijk neemt om ze aan te kijken en te veranderen. Vaak houd je oude pijnen en patronen zelf in stand door keuzes te maken die dit alleen maar blijven voeden. Kijk eens of je hier vandaag met compassie naar kan kijken.


Vond je dit artikel leuk en wil je meer lezen over persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en zelfliefde? Volg me dan op Instagram en blijf op de hoogte! Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Stuur me een DM op Instagram of een email.

Meer lezen?

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.