Hallo allemaal!
Vandaag heb ik een lekker receptje voor iedereen die in het bezit is van een sappers of slowjuicer. Dit is echt een van mijn meest favoriete sapjes die ik graag maak met mijn sappers. Ik gebruik altijd biologische groenten en fruit voor in mijn sapjes zodat je in principe niks hoeft te schillen vanwege bespoten fruit.
Als je het pulp van dit sapje wilt gebruiken naderhand voor in een cake of havermout papje dan raad ik je aan om de groenten en fruit even te schillen voordat je ze gebruikt. Zo heb je geen schillen die je vervolgens eruit moet sorteren voor je ze kunt gebruiken.
Hoe maak je het?
Ik heb deze keer alles wel even geschild omdat ik het pulp wil gaan gebruiken voor in een cake dus daar wil ik natuurlijk geen schillen in terug vinden. Als je het niet schilt zorg dan dat je het zand er wel goed afwast.
Ik gebruikte biologische Elstar appels omdat die lekker zoet zuur zijn en goed passen bij de smaak van de wortel en gember. Ik gebruikte zelf ook veel gember maar als je hier niet van houd gebruik dan een klein stukje ervan of laat het zelfs helemaal weg.
1. Schil de wortels, appels en gember of was deze goed onder de kraan schoon. 2. Snijd ze in stukjes en zorg dat je de gember tegelijkertijd met de appels of wortels mee perst. Anders is het te klein om fatsoenlijk te persen voor je apparaat en gaat het direct in zijn geheel naar de pulp bak. 3. Alles in het apparaat stoppen & juicen maar! Et voila! Je heerlijke wortel & appel sapje is klaar. Enjoy!Ingredients
Instructions
8 reacties
Wat doen jullie met het pulp? Wat dat is best veel. En zonde om weg te gooien
Dit is echt een superlekker sapje! Ik maak deze zelf ook regelmatig, ik doe er dan 1 limoen bij door. Heerlijk! :) Prachtige foto’s trouwens!
Het klinkt als een super lekker recept.
Ik heb je bericht gedeeld op mijn Facebook en die komt morgen online.
Het is gezond, weinig ingrediënten en makkelijk te maken.
Ik moet dan even een sapcentrifuge kopen. Anders wordt het lastig.
Ik ga er snel één aanschaffen en dit sapje maken!
Thankyou!
Lekker! Al ben ik niet heel erg fan van de gember. Nog een tip voor een andere smaakmaker ipv de gember?
Groetjes,
Ivette
Oh met gember erdoor klinkt erg fijn. Ik ben zelf ook trots bezitter van een slowjuicer, maar gebruik ‘m de laatste tijd een beetje weinig (ZONDE!).
Ghihi ja het afwaswerk is nogal een klusje he! ;)
Echte kromkommer wortels ;)
mmh klinkt goed en wat een mooie foto’s heb je weer gemaakt