Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Wortel & appel sapje

 

wortel gember sapje1_MG_6687

Hallo allemaal!

Vandaag heb ik een lekker receptje voor iedereen die in het bezit is van een sappers of slowjuicer. Dit is echt een van mijn meest favoriete sapjes die ik graag maak met mijn sappers. Ik gebruik altijd biologische groenten en fruit voor in mijn sapjes zodat je in principe niks hoeft te schillen vanwege bespoten fruit.

Als je het pulp van dit sapje wilt gebruiken naderhand voor in een cake of havermout papje dan raad ik je aan om de groenten en fruit even te schillen voordat je ze gebruikt. Zo heb je geen schillen die je vervolgens eruit moet sorteren voor je ze kunt gebruiken.

wortel gember sapje7_MG_6731

Hoe maak je het?

Ik heb deze keer alles wel even geschild omdat ik het pulp wil gaan gebruiken voor in een cake dus daar wil ik natuurlijk geen schillen in terug vinden. Als je het niet schilt zorg dan dat je het zand er wel goed afwast.

Ik gebruikte biologische Elstar appels omdat die lekker zoet zuur zijn en goed passen bij de smaak van de wortel en gember. Ik gebruikte zelf ook veel gember maar als je hier niet van houd gebruik dan een klein stukje ervan of laat het zelfs helemaal weg.

wortel gember sapje6_MG_6723
wortel gember sapje2_MG_6697

Wortel & appel sapje

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.4/5
( 9 voted )

Ingredients

 • 3 grote wortels
 • 4 appels
 • Verse gember (optioneel)

Instructions

1. Schil de wortels, appels en gember of was deze goed onder de kraan schoon. 2. Snijd ze in stukjes en zorg dat je de gember tegelijkertijd met de appels of wortels mee perst. Anders is het te klein om fatsoenlijk te persen voor je apparaat en gaat het direct in zijn geheel naar de pulp bak. 3. Alles in het apparaat stoppen & juicen maar! Et voila! Je heerlijke wortel & appel sapje is klaar. Enjoy!

 

wortel gember sapje4_MG_6710

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

8 reacties

 1. Het klinkt als een super lekker recept.
  Ik heb je bericht gedeeld op mijn Facebook en die komt morgen online.
  Het is gezond, weinig ingrediënten en makkelijk te maken.
  Ik moet dan even een sapcentrifuge kopen. Anders wordt het lastig.

  Ik ga er snel één aanschaffen en dit sapje maken!

  Thankyou!

 2. Oh met gember erdoor klinkt erg fijn. Ik ben zelf ook trots bezitter van een slowjuicer, maar gebruik ‘m de laatste tijd een beetje weinig (ZONDE!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *