Wortel & appel sapje

by Celine Theunissen
9,8K views

 

wortel gember sapje1_MG_6687

Hallo allemaal!

Vandaag heb ik een lekker receptje voor iedereen die in het bezit is van een sappers of slowjuicer. Dit is echt een van mijn meest favoriete sapjes die ik graag maak met mijn sappers. Ik gebruik altijd biologische groenten en fruit voor in mijn sapjes zodat je in principe niks hoeft te schillen vanwege bespoten fruit.

Als je het pulp van dit sapje wilt gebruiken naderhand voor in een cake of havermout papje dan raad ik je aan om de groenten en fruit even te schillen voordat je ze gebruikt. Zo heb je geen schillen die je vervolgens eruit moet sorteren voor je ze kunt gebruiken.

wortel gember sapje7_MG_6731

Hoe maak je het?

Ik heb deze keer alles wel even geschild omdat ik het pulp wil gaan gebruiken voor in een cake dus daar wil ik natuurlijk geen schillen in terug vinden. Als je het niet schilt zorg dan dat je het zand er wel goed afwast.

Ik gebruikte biologische Elstar appels omdat die lekker zoet zuur zijn en goed passen bij de smaak van de wortel en gember. Ik gebruikte zelf ook veel gember maar als je hier niet van houd gebruik dan een klein stukje ervan of laat het zelfs helemaal weg.

wortel gember sapje6_MG_6723
wortel gember sapje2_MG_6697

Wortel & appel sapje

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.4/5
( 7 voted )

Ingredients

  • 3 grote wortels
  • 4 appels
  • Verse gember (optioneel)

Instructions

1. Schil de wortels, appels en gember of was deze goed onder de kraan schoon. 2. Snijd ze in stukjes en zorg dat je de gember tegelijkertijd met de appels of wortels mee perst. Anders is het te klein om fatsoenlijk te persen voor je apparaat en gaat het direct in zijn geheel naar de pulp bak. 3. Alles in het apparaat stoppen & juicen maar! Et voila! Je heerlijke wortel & appel sapje is klaar. Enjoy!

 

wortel gember sapje4_MG_6710

Meer lezen?

8 comments

Rosanne 7 februari 2023 - 21:14

Wat doen jullie met het pulp? Wat dat is best veel. En zonde om weg te gooien

Reply
Rendi 5 november 2015 - 08:13

Dit is echt een superlekker sapje! Ik maak deze zelf ook regelmatig, ik doe er dan 1 limoen bij door. Heerlijk! :) Prachtige foto’s trouwens!

Reply
Claire 4 november 2015 - 10:57

Het klinkt als een super lekker recept.
Ik heb je bericht gedeeld op mijn Facebook en die komt morgen online.
Het is gezond, weinig ingrediënten en makkelijk te maken.
Ik moet dan even een sapcentrifuge kopen. Anders wordt het lastig.

Ik ga er snel één aanschaffen en dit sapje maken!

Thankyou!

Reply
Ivette 13 februari 2015 - 13:54

Lekker! Al ben ik niet heel erg fan van de gember. Nog een tip voor een andere smaakmaker ipv de gember?

Groetjes,

Ivette

Reply
Dina 29 januari 2015 - 16:28

Oh met gember erdoor klinkt erg fijn. Ik ben zelf ook trots bezitter van een slowjuicer, maar gebruik ‘m de laatste tijd een beetje weinig (ZONDE!).

Reply
Healthbeautymind 9 februari 2015 - 13:08

Ghihi ja het afwaswerk is nogal een klusje he! ;)

Reply
Lisa 28 januari 2015 - 17:53

Echte kromkommer wortels ;)

Reply
Yolande 27 januari 2015 - 07:11

mmh klinkt goed en wat een mooie foto’s heb je weer gemaakt

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.