Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

25 food vragen tag

Hallo allemaal!

Ik kwam deze week de leuke 25 food vragen tegen op de blog van Marijke. Deze komt origineel van de blog uitpaulineskeuken.nl en het leek me erg leuk om deze voor jullie in te vullen. Ik ben ook erg nieuwsgierig wat jullie antwoorden zouden zijn dus als jullie hem al ingevuld hebben of dat willen gaan doen, laat het me weten want ik ben erg benieuwd!

Wat is je favoriete ontbijt?
Hmm.. Gelijk de moeilijkste vraag! In de winter zou ik zeggen dat warme teff pap met gebakken appels echt mijn grootste favoriet is. In de zomer is dat sowieso nicecream. Heerlijk ijs gemaakt van bevroren bananen.

teff papje6_MG_6901

Hoe drink je je koffie?
Ehm… Niet? Ik drink geen koffie, en nooit gedaan. Absoluut geen koffie lover. Doe mij maar thee!

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Ik eet niet zo heel vaak broodjes of brood maar als ik dat wel doe maak ik hem extra lekker. Mijn favoriete brood is spelt & kamut brood belegd met hummus, tomaat, rucola, avocado & komkommer. Blijer kun je me niet maken!

10986212_402266369943322_264179434_n
Instagram mindful_fit_vegan

Soep of salade?
Ligt er een beetje aan wat voor seizoen het is. In de winter vind ik soep echt heerlijk maar in de zomer eet ik liever een salade. Een salade moet wel goed gevuld zijn met lekkere ingrediënten want pure sla vind ik echt helemaal niks aan.

Wat is je favoriete kookboek?
Dat is echt zonder enige twijfel “Plant Power” van Lisette Kreischer. Het is tot nu toe ook mijn enige vegan kookboek dus ik kan ook niks vergelijken ghehe.. Maar ja dit is echt zo’n leuk en fijn boek om te hebben!

plant power1_MG_6838

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Oeff.. dat is een moeilijke. Ik eet overdag alleen maar fruit en aangezien dat onder zoet valt zou ik dan overdag wat anders moet eten. Ik hou echt heel erg van hartige gerechten ook al geniet ik altijd van mijn verse smoothies. Ik denk dat als ik puur op smaak af zou gaan ik liever nooit meer zoet zou hebben dan hartig. Ik houd teveel van heerlijke hartige avondmaaltijden.

Welke keuken (land) is je favoriet?
Ik vind het wat moeilijk om daar op te antwoorden omdat er niet echt een keuken is die plantaardig kookt. Maar als ik het soort eten moet kiezen min de dierlijke producten dan denk ik dat ik ga voor de Mexicaanse en Aziatische keuken. Chili sin carne, taco’s, wraps en daarnaast hou ik heel erg van rijstgerechten. Rijst met heel veel groenten en soms als vleesvervanger tofu gehakt of tempeh.

Wat is je favo foodfilm?
Chef. Yep niet bepaald een “vegan friendly” film om het zo maar te zeggen maar de passie van de hoofdrolspeler is zo geweldig! Ik herken me zelf er echt zo goed in. Lekker “eigen-wijs” zijn en doen wat voor jou goed voelt. Ook al roept iedereen dat je het op hun manier moet blijven doen. Als je je hart volgt kom je vanzelf op de juiste plek uit.

chef-2014-01

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Uh.. ik zou chocola kunnen antwoorden maar er is maar één reep die ik echt lekker vind. Dat is de vego chocolade reep. Maar of het mijn guilty pleasure is? Nou.. Maischips met zelfgemaakte guacamole dip zou eerder mijn eerste keuze zijn. Yum..

Wie is je grootste inspiratiebron?
Ik slurp inspiratie op door andere blogs te lezen, pinterest door te scrollen, instagram foto’s in mijn hoofd op te slaan en ik ben ook een enorme fan van Jaimie Oliver. Dat is eigenlijk het enige waar ik naar kijk op de tv. Heerlijke man, lekker zijn eigen stijl, niks fancy maar gewoon hup, lekker en simpel eten. Vers uit zijn eigen moestuintje, geen pakjes en poedertjes maar gewoon lekker zelf maken. Daar hou ik van.

Thuis koken of uit eten gaan?
Thuis koken is wel veruit mijn favoriet. Ik beslis graag zelf wat ik in mijn eten stop en thuis weet ik precies wat er in gaat. Ik gebruik niet tot nauwelijks vet om mijn avondeten klaar te maken en ik gebruik ook zo min mogelijk zout. Bij een restaurant word er toch altijd heel veel zout gebruikt en in veel vet gekookt. Ik vind het heerlijk om eens een avond niet te koken maar ik voel me altijd zo slonzig na een etentje in het restaurant. Ben altijd blij als ik de volgende dag weer zelf in de keuken mag staan.

High end of Low profile?
Ligt er een beetje aan wat je eronder verstaat. Ik ga voor lekker simpel en makkelijk eten met groenten en fruit uit het seizoen die ik op de markt of landwinkel koop. Alles wat ik koop is voor 95% biologisch en ik heb een heel kastje vol superfoods. Nu scheelt het dat ik ook een groot gedeelte in huis heb omdat ik voor de blog wil experimenteren. Ik gebruik ze niet heel veel en ga vooral voor lekker makkelijk en simpel eten. Aardappels van eigen bodem om een lekkere andijviestamppot mee te maken is veruit een van mijn meest favoriete gerechten.

Wat is je lievelings restaurant?
Ik heb tot nu toe nog niet echt een restaurant waar ik zomaar binnen kan lopen zonder van te voren aan te kondigen dat ik vegan wil eten. Ik woon sinds een tijdje in de buurt van Nijmegen en daar hebben ze een aantal vegan eettentjes. Tot nu toe ben ik er bij 1 wezen eten maar dat is niet per definitie mijn favoriet. Als ik er echt een moet kiezen dan zou ik voor SLA in Amsterdam gaan. Daar heb ik echt de lekkerste salade’s van mijn leven gegeten en dat tentje is gewoon echt zo leuk!

SLA hotspot Amsterdam32_MG_6458

Boodschappen doe ik bij…
De biologische markt in Nijmegen en bij een biologisch landwinkeltje in de buurt. Kleine boodschappen zoals amandelmelk, biologische bonen en ander ingeblikt spul haal ik wel eens bij de jumbo. Maar als we naar de markt gaan ga ik meestal ook door naar de biologische supermarkt waar ik de rest van mijn spulletjes haal.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Uhm.. Yep dat is kiezen tussen de salade met zoete aardappel burgers van SLA of het roggenbrood torentje wat ik met kerst at bij mijn ouders. Ik denk dat ik voor dat laatste ga. Mijn moeder had echt het allerlekkerste voorgerechtje ooit gemaakt. Ik proef het nog steeds als ik eraan denk. Ghehe..

Kerstweek instagram meeting6_MG_6583

Wat is je favo cocktail?
De enige cocktail die ik ooit geproefd heb is een Mojito en die vond ik mega smerig. Ik drink geen alcohol dus ik heb niet echt een favoriete cocktail.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Uh.. Als ik met George koffie zou drinken dan zou ik het moeten doen omdat ie “beroemd” is. En bij Heston weet ik dat hij een kok is waar ik leuke gesprekken over eten mee kan hebben. We delen een zelfde passie en ik denk dat dat interessanter is. Kijk als ik voor looks ga dan is het denk ik wel duidelijk.. Maar aangezien ik meer van het innerlijk ben ga ik toch voor de Britse topkok!

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Een blender. For shure. Echt ik kan niet meer zonder. Een leven zonder smoothies kan ik me niet meer indenken. Of een leven zonder nicecream. Doet bijna pijn aan mijn hart als ik eraan moet denken. Ghehe nee dat is overdreven maar ja ik zou het wel echt heel erg jammer vinden. Ook maak ik er graag soepen, notenmelk en guacamole mee.

Mijn favo snack is…
Favoriete snack.. Uh.. Ik eet niet veel tussendoortjes omdat mijn maaltijden groot genoeg zijn om geen honger te krijgen tussendoor. Maar na het avondeten heb ik wel eens zin in een snack en dan zijn nootjes toch wel een favoriet. En als ik een snack in de supermarkt zou kopen dan zou het zeker weten oreo koekjes zijn. Maar ik probeer zo min mogelijk van dat soort snacks te kopen. Ik haal het niet in huis zodat ik ook niet in de verleiding kom om te snoepen. Ik ben in het verleden echt een enorme vreetzak geweest namelijk, en als ik de kans krijg eet ik alles op. Ghehe.. gelukkig leef ik me nu uit op fruit en andere gezonde etenswaren maar als je een rol oreokoekjes of een zak maischips in mn huis legt is ie sowieso binnen twee dagen op.

Wat zit er op jouw pizza?
Ik heb sinds ik vegan ben geen pizza buiten de deur kunnen eten dus ik maak hem graag zelf. Ik gebruik dan een speltbodem en doe daar dan tomaten uit blik, ui, prei en veganistisch gehakt op. Hmm.. yummie..

Wat lust je echt niet?
Warme stukjes wortel is echt niet mijn ding. Of aubergine, en selderij en venkel zijn ook geen mega favorieten. Ik heb ze weleens gehad in een gerecht waarin ik het goed te doen vond maar wortel vind ik echt ronduit ranzig. Ik lust alleen die kleine zoete worteltjes in blik of rauwe wortels.

Mijn favoriete foodblog is…
Living the green life van Sanne is echt mijn favoriete blog. Ik ken haar blog nog maar een tijdje maar ik heb echt vaak het gevoel alsof ik naar mijn eigen blog zit te kijken. Zo apart, want alles wat ik graag maak en lekker vind maakt zij ook. En de fotografie is precies zoals ik ook graag fotografeer. Echt alsof iemand in je hoofd kan kijken en je wensen voor je uitwerkt. Zo voelt het aan als ik haar blogposts lees. Echt een aanrader!

img_7354

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Pfoeee.. Ik vond/vind tempeh wel echt een apart soort voedsel blijven. Als je het goed bereid is het heel erg lekker maar je moet er behoorlijk wat voor doen. In zijn originele staat ruikt en smaakt het naar lijm. Yep, echt heel raar! Maarre.. echt iets geks.. Kaviaar heb ik weleens gegeten vroeger toen we op een cruiseschip naar Zweden zaten. Dat vond ik echt mega bizar toen. En niet te pruimen. Ik weet wel dat alle russen er om zaten te vechten haha.

Wat staat er op je food bucket list?
Durian. Geen twijfel mogelijk. Ik heb er zoveel verhalen erover gehoord. Het zou smaken als het lekkerste toetje wat je ooit hebt gegeten maar het zou ruiken alsof je dat in het riool aan het opeten bent. Dat wil ik graag zelf beleven!

Ik kan niet leven zonder…
Bananenijs, aardappelen, moerbeien en rijst. Is niet geheel waar.. ik zou het makkelijk kunnen, maar ik zou het niet graag willen!

5nicecream

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

6 reacties

 1. Hoi lieve Celine,

  ik lees nu pas je enorme compliment!! Ben bezig geweest met het verhuizen van mijn website en deze tag compleet gemist!
  Ik was even aan het scrollen door al je berichten en toen zag ik opeens mijn naam en site staan als favo foodblog! Jeeej!!!
  Dank dank dank!!
  Hoop dat alles goed met je gaat!
  xxxxx

 2. Hi Celine, wat leuk om te lezen. En… ”Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
  Een blender. For shure. Echt ik kan niet meer zonder. Een leven zonder smoothies kan ik me niet meer indenken. Of een leven zonder nicecream. Doet bijna pijn aan mijn hart als ik eraan moet denken. ”

  haha zo herkenbaar :)

 3. Onwijs leuk om te lezen Celine!
  Als jij zo enthousiast bent over Plant Power is dat zeker een boek voor mij om te overwegen. Ik moet alleen eerst wat meer maken uit de andere kookboeken die ik heb, vind ik.. haha.
  Je antwoorden zijn echt leuk, fijn om je zo wat beter te leren kennen!
  Liefs!

 4. ik had je tweelingzusje kunnen zijn…. t water loopt me in de mond!!! helemaal mee eens met je antwoorden! alleen ben ik nog wel een giga vis eter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *