Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Nieuwe maan in Tweelingen & zonsverduistering | Donderdag 10 juni 2021


Donderdag 10 juni is het nieuwe maan in het luchtteken tweelingen. En net zoals de afgelopen volle maan hebben we ook nu weer een eclips. Deze keer is het echter geen maansverduistering maar een zonsverduistering. En geen totale verduistering maar er zal slechts een klein hapje uit de zon genomen worden. De nieuwe maan is op haar hoogtepunt om 12:54 wanneer de zonsverduistering halverwege is. (Deze duurt ongeveer 2,2 uur)

De combinatie van deze nieuwe maan en de eclips helpt ons een duwtje in de goede richting te geven op levensgebieden waar we het gevoel kunnen hebben een beetje vast te zitten. De nieuwe maan in het lucht teken tweelingen brengt thema’s naar voren zoals communicatie, nieuwsgierigheid, nieuwe dingen leren en openstaan voor dat wat er in de toekomst op jouw pad mag komen.

Het luchtteken Tweelingen

Donderdag 10 juni a.s. staat er weer een nieuwe maan aan de hemel en dit keer staat ze in het luchtige en veranderlijke teken Tweelingen. In de zodiak, het astrologische wiel waarin we alle dierenriem tekens vinden, is Tweelingen het derde teken in een reeks van 12. Tweelingen is een lucht teken dat bekend staat om zijn veelzijdigheid, nieuwsgierige aard en communicatieve vaardigheden.

Tweelingen wordt geregeerd door de planeet Mercurius waarin het draait om verbindingen leggen, communicatie en orde in de chaos aanbrengen. Dit teken kijkt vanuit een rationeel en verstandelijk perspectief naar de wereld en wordt gedreven door een nieuwsgierigheid om alles wat ze tegen komen te kunnen begrijpen. Aangetrokken door nieuwe perspectieven, situaties en informatie is de interesse van dit teken snel gewekt. De keerzijde kan hiervan zijn dat ze gauw verveeld raken als hun leven, of dezelfde situaties zich keer op keer voordoen zonder een verandering van het script.

Nieuwe maan in Tweelingen

Deze nieuwe maan leert je te kijken vanuit nieuwe perspectieven, en zorgt ervoor dat als je je misschien vastgelopen voelt en niet weet hoe je iets vanuit een andere plek kunt aanvliegen, je op deze dag vanuit een ander perspectief kunt kijken naar jouw situatie. Het is dus belangrijk om altijd nieuwsgierig te blijven, niet vanuit oordeel maar oprecht benieuwd zijn naar wat jij mag leren van iets of iemand. In de meest moeilijke situaties kun je door open te staan voor nieuwe mogelijkheden de mooiste ervaringen hebben die je je niet had kunnen voorstellen.

Belangrijk hierbij is om nooit te claimen dat je alles weet, ook niet als je jarenlang of voor een langere tijd gestudeerd hebt aan een bepaald onderwerp of project. Wees bescheiden over je kennis en kijk nooit neer op anderen die in jouw optiek “minder” kennis of ervaringen hebben dan jou. We zijn allemaal uniek in onze ervaringen en belevingen en er is geen een script waar we aan moeten voldoen om een gelukkig en succesvol leven te leiden. Je kunt áltijd iets leren van een ander en ook al denken we soms dat we alles al weten, ook wij zien dingen over het hoofd of missen iets wat misschien gewoon voor onze neus staat.

Vond je dit artikel leuk en wil je meer lezen over persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en zelfliefde? Volg me dan op Instagram en blijf op de hoogte! Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Stuur me een DM op Instagram of een email.

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *