Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Nieuwe maan in Ram | Maandag 12 april 2021

Maandag 12 april om 4:32 uur staat de nieuwe maan aan onze hemel in het vuur teken Ram. Ze staat niet in haar eentje in dit teken want ook de Zon, Mercurius, en Venus staan in Ram. Dit is het moment om keuzes te maken die je al veel te lang uit heb gesteld, het is de hoogste tijd om met je hart te kiezen.

Emoties die nog onverwerkt zijn komen tijdens deze tijd naar boven en vragen om geheeld te worden. Er word van je gevraagd om in je hart te kijken en vanuit jouw intuïtie stappen te zetten die je leven opnieuw kunnen gaan vormgeven. De Nieuwe maan in Ram is jouw startsein.

Het vuurteken Ram

Maandag 12 april staat er weer een nieuwe maan aan de hemel en dit keer staat ze in het vurige teken Ram. De Ram is het eerste teken van de Zodiak die met zijn komst de lente én het astrologische nieuwe jaar inluidt. Ram maakt de weg vrij voor ons om onze passies en intenties uit te spreken en ze tot manifestatie te brengen. Passiviteit staat niet in zijn woordenboek, de Ram houdt van daadkracht en spanning. Hij zoekt graag het avontuur op en vind het heerlijk om te creëren.

De Ram is op zijn best als leider en kan zijn (zo lijkt het) oneindige energie goed besteden aan het aansturen van een team. Hij loopt graag voorop en is daar ook goed in. Hij voelt feilloos aan welke kant hij op moet gaan en twijfelt daar geen seconde aan. Deze vastberadenheid is iets waar wij veel van kunnen leren.

Nieuwe maan in Ram

Wanneer de maan verhuist naar dit teken op zondag 11 maart beginnen we haar energie al goed te voelen. Afhankelijk van het astrologische teken wat jouw birth chart domineert kun je verschillend reageren op deze energie. De energie van de maan in Ram is een kickstart om opnieuw te beginnen. Je krijgt de kans om een nieuwe start te maken. De energie van de maan is deze keer erg sterk. Er worden veel verbindingen gemaakt met andere planeten die ook in Ram staan waardoor de energie erg voelbaar is.

De energie van de Ram kan voor sommige enorm chaotisch werken. Voor anderen is het een power die ze in staat stelt om dingen door te zetten die ze al een tijdje on hold hebben gezet. Het kan ook zo zijn dat de energie zo sterk voelt dat je er juist passief van wordt. Dat het je afschrikt, de druk die je kunt voelen en dat je apathisch wordt. Laat je niet afschrikken door deze heftige energie maar kijk of je erop mee kan deinen.

Welke les heeft de Ram voor ons?

Om uit de durven komen voor jouw eigen geluk. Niet te gaan wachten op anderen die het pad voor jou vrij maken maar om zelf jouw eigen pad te kiezen. Om beter te leren luisteren naar jouw hart en om vanuit bezieldheid keuzes te maken die je goed doen. Niet bang te zijn voor de meningen of het gefluister van anderen maar om in jezelf te durven geloven. Te durven vertrouwen op jouw eigen intuïtie en dat die je vanzelf laat zien waar je naar toe mag werken. Niet bang te zijn om te falen, maar de kans te wagen. Want als je terugkijkt op je leven zou je willen dat je het op zijn minst geprobeerd hebt, ook al geeft het je een andere uitkomst dan je hoopte. Je hebt het iniedergeval geprobeerd!

Vond je dit artikel leuk en wil je meer lezen over persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en zelfliefde? Volg me dan op Instagram en blijf op de hoogte! Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Stuur me een DM op Instagram of een email.

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *