Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Volle maan in steenbok | woensdag 13 juli 2022 (supermaan)


Woensdag 13 juli is het weer volle maan en dit keer in het aardeteken Steenbok. Dit is de tweede en tevens de laatste keer dat we dit jaar een supermaan hebben. De zon in Kreeft en de maan in het tegenovergestelde teken Steenbok geven ons tegenstrijdige energieën die vragen om een balans aan te brengen tussen onze innerlijke emotionele wereld en de verstandige en rationele wereld. Hoofd en hart mogen samenwerken om vandaag te mogen loslaten wat je niet langer nodig hebt op jouw pad.

De volle maan in Steenbok kan wat harder aanvoelen dan je misschien gewend bent van de veelal zachte energie van de maan. De maan voelt zich thuis in haar natuurlijke teken kreeft en met het tegenovergestelde teken Steenbok nu in het licht voelt ze zich niet helemaal op haar plek. Belangrijk om vandaag de donkere en stugge kant in jezelf ook de ruimte te geven en deze niet te veroordelen. Balans in het leven vraagt om donkere én lichte kanten te durven zien en omarmen. Er is niks wat weg hoeft of onderdrukt moet worden, alles is welkom!

Volle maan in Steenbok en zon in Kreeft

Woensdagavond 13 juli om 20.38 is de volle maan op haar hoogtepunt aan de hemel te zien. Dit keer staat de maan in het aardse, ambitieuze en serieuze teken Steenbok. De zon staat in het water teken kreeft waar de maan eigenlijk de natuurlijke heerser van is. We hebben hierdoor tegenstrijdige energieën die ons beide kanten van de medaille willen laten zien. Je zou de kreeft als de verzorgende moeder kunnen zien die je in een liefdevolle omarming beschermt tegen de boze grote wereld. De Steenbok is de wijze oude vader die niet minder van je houdt maar het misschien net iets anders uit dan de Kreeft. Hij is liever eerlijk tegen je en beschermd je door de harde waarheid te leveren. Zijn liefde wordt geuit door het motiveren en pushen van jouw kwaliteiten om te zorgen dat je gebakken zit met een goed betaalde baan en een hoog aanzien.

Integreren van donker en licht

De uitnodiging van vandaag is om zowel de positieve kanten van de vrouwelijke én mannelijke energie eigen te maken. En om daarbij óók de negatieve kanten van beide energieën te omarmen. De liefde van een moeder voelt misschien heel fijn, maar kan er ook voor zorgen dat je bang bent om de waarheid en realiteit onder ogen te komen. Je kan blijven hangen in passiviteit en zorgt er misschien zelfs voor dat je in de slachtofferrol terecht komt. De mannelijke energie kan soms hard aanvoelen en daagt je uit om uit je schulp te komen. Het kan kil en koud aanvoelen als je gewend bent om beschermd te worden door de moederlijke, liefdevolle en zachte energie. Maar het is nodig om weer in beweging te komen. Om niet te blijven zitten waar het fijn “voelt” maar om ook lef te tonen en moedig de onbekende wateren te trotseren.

Uitnodiging van vandaag

Steenbok vraagt vandaag aan jou wat je belangrijk vindt om aan te kijken en waar je bereid voor bent om voor te werken. Waar wil je jouw energie in stoppen en kun je daar een plannetje voor maken? Wat zijn intenties/doelen die je graag voor jezelf wilt zetten die maar steeds aan de kant worden geschoven? Welke eerste stap kun je daarvoor zetten? Kijk of je vandaag een beginnetje kunt maken aan nieuwe ideeën/projecten die je aan het hart gaan. En als je het plan duidelijk hebt, laat het los. Je weet wat je te doen staat, ga niet dwangmatig aan de slag met je plan. Zet het losjes op en laat de rest ontstaan vanuit inspiratie, creativiteit en vertrouwen.


Vond je dit artikel leuk en wil je meer lezen over persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en zelfliefde? Volg me dan op Instagram en blijf op de hoogte! 

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *