Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

4 kleuren vegan ijs

Hallo allemaal!

Ik heb vandaag een lekker receptje om zelf heel eenvoudig vegan ijs te maken. Misschien denk je nu, waarom kom je met een ijs recept in de winter aanzetten? Nou het leek me wel leuk om een makkelijk recept voor ijs te delen zodat jullie misschien met kerst en/of nieuwjaar aan de slag kunnen gaan om een lekker plantaardig toetje op tafel te zetten. De basis van het ijs is gemaakt van bevroren bananen en daarbij kun je zoveel smaakjes en lagen maken als je wilt! Klinkt goed toch? Je hoeft geen dure superfoods te kopen en met een bezoekje aan de supermarkt kun je al heel veel verschillende smaken maken. Je kan het zo uitgebreid en duur maken zoals je zelf wilt.

4 kleuren ijs2_MG_6225
4 kleuren ijs3_MG_5467

4 kleuren vegan ijs

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

 • Basis:
 • ------------------------------------------------
 • 1 kilo bananen (Voor een flinke bak ijs)
 • ------------------------------------------------
 • Je kunt allerlei verschillende ingrediënten kiezen om je ijs een smaakje te geven. Ik zal je hieronder een aantal opties geven die je kunt kiezen. Overigens is het ijs van zichzelf al erg lekker dus je kunt zoiezo al een laagje met puur bananenijs maken.
 • ------------------------------------------------
 • Verschillende smaken:
 • ------------------------------------------------
 • Bevroren Bosbessen
 • Bevroren Frambozen
 • Bevroren Bramen
 • Cacao poeder
 • Bevroren aardbeien
 • Maca poeder
 • Spirulina (leuk om groen ijs mee te maken)
 • Vanille poeder

Instructions

Hoe maak je het?

Ik heb voor dit recept gekozen voor de volgende smaken: Frambozen, cacao & maca, spirulina en pure banaan.

1. Pel de bananen en snijd deze in stukjes. Vervolgens doe je ze in een bak in de vriezer ongeveer 24 uur voordat je het ijs wilt gaan maken. Het duurt heel lang voordat het van binnen goed bevriest. Als je de deksel eraf laat bevriezen ze overigens sneller.

2. Zorg ervoor dat je een beetje een degelijke blender hebt, het liefst met een glazen beker ipv plastic. Als je niet zeker weet of je blender bevroren bananen aankan maak je de stukjes kleiner voordat je ze invriest en gebruik je wat amandelmelk (of een andere plantaardige melk) om je blender te helpen met het mixen.

3. Als het goed romig van textuur is (het kan wat dunner zijn als je meer melk gebruikt, maar dat maakt niet uit omdat je het daarna invriest) verdeel je het ijs over over 4 bakjes.

4. Een voor een kun je dan apart het basis (bananen) ijs in de blender doen en de daarbij door jouw gekozen smaak toevoegen. Tussendoor de blender even een beetje met water doorspoelen zodat je geen mengeling van kleuren krijgt. Het duurt wat langer maar het zorgt wel voor een heel mooi eindresultaat.

5. Vervolgens kun je de verschillende smaken in laagjes in een bakje doen. Je begint bijvoorbeeld met een bananen laag die je uitspreid, dan een frambozen laag die je ook weer uitspreid en daarna een cacao en een spirulina laag. Zo krijg je straks een mooi effect.

6. Zet dit terug in de vriezer en laat dit ongeveer een uurtje met de deksel eraf staan. Het ligt er een beetje aan hoeveel melk je erbij hebt gedaan. Als je meer melk hebt gebruik word het wat dunner en heeft het wat langer nodig om hard te worden. Het fijnst is om het minimaal een paar uur van te voren te maken zodat het genoeg tijd heeft om hard te worden. Als het hard is geworden kun je vervolgens met een ijsschep mooie bolletjes vormen en serveren. Als het wat moeizaam gaat kun je de ijsschep met warm water bevochtigen zodat het makkelijk door het ijs gaat. En dan heb je een heerlijk mooi toetje op tafel staan!

Enjoy!

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *