Amandel Melk Recept

by Celine Theunissen
526 views
amandelmelk

Hallo allemaal!

Vandaag beginnen we met een recept voor de lekkerste amandelmelk ooit! Ik heb al eens vaker amandelmelk gemaakt maar ik moet zeggen dat deze in het bijzonder wel eeerrug lekker is!

Wat heb je nodig?

200 gram amandelen 1 eetlepel vanille extract 1 eetlepel kokossuiker 800 ml water snufje kaneel 3 medjool dadels notenmelkzak (die kun je online en bij meerdere natuurwinkels bestellen) blender

Hoe maak je het?

De amandelen moeten eerst geweekt worden voordat ze gebruikt kunnen worden dus die kun je het beste de avond van tevoren in een bak met ruim water laten weken. Als je het dezelfde dag wilt gebruiken zorg dan dat ze ongeveer 8 tot 10 uur hebben geweekt. Giet het water van de amandelen af en gooi de amandelen samen met 800 ml schoon water in de blender. Voeg 1 eetlepel vanille extract toe, 1 eetlepel kokossuiker, snufje kaneel en de 3 medjool dadels. (let op dat je de medjool dadels eerst ontpit!)

Zet de blender op vol vermogen en laat deze 3-5 minuten blenden. Pak je notenmelkzak en houd deze boven een grote kom zodat je niet makkelijk kan knoeien. Giet het mengsel in de notenzak en knijp daarna net zolang in de zak totdat er geen vocht meer uit komt.

En dan heb je zelfgemaakte overheerlijke amandelmelk!

Geniet ervan!

 

Meer lezen?

2 comments

esmee 3 augustus 2017 - 03:55

Leuk! Maar wat doe je dan met de overschot die je hebt van de amandelen?

Reply
overthuis.nl 22 november 2014 - 21:26

Handig! Ga ik proberen.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.