Bananen smoothiebowl recept

by Celine Theunissen
1,6K views

Hallo allemaal!

Het is weer een tijdje geleden dat ik een recept postte op mijn blog. Sinds ik op mezelf woon moet ik nog een beetje in mijn ritme komen en had ik niet zoveel zin om extra moeite te doen in de keuken. Langzaam aan begin ik echter weer een beetje zin te krijgen in experimenteren en ben ik allerlei recepten van anderen aan het uitproberen om een beetje inspiratie op te doen. Dat heeft er voor gezorgd dat ik weer zin heb gekregen om zelf aan de slag te gaan in de keuken.

Vandaag heb ik dan ook een lekker makkelijk recept voor een heerlijke ontbijt smoothie in de vorm van een smoothiebowl recept. Wat is een smoothiebowl nu eigenlijk? Een smoothiebowl is eigenlijk gewoon een smoothie in een bakje gieten en daarna versieren met lekker vers of gedroogd fruit, superfoods en noten/zaden. Je kan hem zo feestelijk maken als je zelf wilt dus!

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van een aantal superfoods maar die hoef je niet perse te gebruiken. Je kiest zelf wat je lekker vind voor in je smoothie en als je niet zo fancy wilt doen pak je gewoon iets anders. Het is dat ik een behoorlijk assortiment heb aan superfoods in mijn kastje en ik het lekker vind als toevoeging maar ik gebruik ze vaker niet dan wel.

bananen smoothiebowl2_MG_6663

Je kan hiervoor kiezen wat jij lekker vind als topping en zo veel of zo weinig toevoegen als je zelf wilt. Vers rood fruit of stukjes appel zijn ook heerlijk om te gebruiken als topping.

Bananen smoothiebowl

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

 • ---------------------------------------------------------------
 • Smoothie
 • ---------------------------------------------------------------
 • 4 bananen
 • 300 ml rijstmelk
 • 8 ontpitte dadels
 • 3 eetlepels lijnzaad (optioneel)
 • Theelepel kaneel of speculaaskruiden
 • ---------------------------------------------------------------
 • Topping 
 • ---------------------------------------------------------------
 • Moerbeien
 • Kokos snippers
 • Rozijnen
 • Bananen in schijfjes gesneden

Instructions

Hoe maak je het? 1. Je kunt rijstmelk zelf maken of het kopen in de supermarkt. Er zijn verschillende merken (Alpro, Provamel, Rice dream) die rijstmelk of een combi met bijvoorbeeld kokosmelk aanbieden. 2. Schil de bananen en doe deze samen met de rijstmelk, dadels, kruiden en eventueel het lijnzaad in de blender. Mix totdat er geen stukjes meer overblijven en het een mooi glad geheel is. 3. Schenk het in een kom die groot genoeg is en versier de smoothie daarna met de door jou gekozen topping. En dan kun je heerlijk genieten van je super snelle en simpele ontbijt smoothie! Enjoy!


Meer lezen?

10 comments

Els 31 januari 2015 - 15:30

Ziet er echt heerlijk uit, lekkerder als een smoothie

Reply
Healthbeautymind 9 februari 2015 - 13:05

Dankje! Ja vind ik ook zeker lekkerder! :D

Reply
Lysanne 29 januari 2015 - 12:39

Mmm! Een smoothiebowl klinkt echt heel erg lekker. Ik heb het nog nooit gegeten, dus dat ga ik zeker proberen :)

Reply
Lisa 20 januari 2015 - 18:07

Whoeee 8 dadels. Dit moet mega zoet zijn! Klinkt heerlijk:)

Reply
Healthbeautymind 23 januari 2015 - 16:04

Yep dit is inderdaad lekker zoet ja! :D

Reply
Sanne 19 januari 2015 - 19:16

Lijkt me heerlijk Celine!
In de zomervakantie had ik eens een super super super vieze smoothiebowl gemaakt en ik geloof dat ik het daarna niet meer aandurfde. Maar het ziet er zo leuk uit (en die hartjes bakjes van jou zijn ook zo leuk!) en het lijkt me heerlijk! Misschien iets voor morgenochtend? :)
Liefs

Reply
Healthbeautymind 19 januari 2015 - 20:03

Hahaha ja ik heb ook weleens dat ik een smoothie recept van mezelf na maak en dan net wat dingen anders doe en dat het soms echt super smerig is. Vaak doordat het té zoet is. Draait allemaal om balans uiteindelijk :) De volgende keer als ik deze maak zou ik er zelf iets van zuur fruit bij doen omdat ik dat een lekkere tegenhanger van zoet vind. :D Ja het ziet er altijd wel mooi uit he zo’n smoothiebowl? Laat me weten als je een smoothiebowl maakt, ik ben benieuwd!

p.s. Ik ben ook een beetje verliefd op mijn hartjes bakje! ghehe hij is zo schattig! <3

Reply
Sanne 21 januari 2015 - 12:57

Hoi!
OOOOOOOOOOO ik eet nu een smoothiebowl en OOOO wat is het heerlijk. Dit is echt het beste wat ik in lange tijd gegeten heb <3 haha! Maar echt! En het paste allemaal maar net in m'n diepe bord, haha.
Ah, iets zuurs erdoorheen moet ook lekker smaken inderdaad. Als je een mooie combi hebt gevonden, komt die dan op je blog? Of is dat iets dat je gewoon af en toe maakt?
Ik ga weer verder smullen.. haha
Liefs

Reply
Healthbeautymind 23 januari 2015 - 16:03

hahaha :p ghehe leuk om te horen! Lekker he? :D Yep als ik een mooie combi heb gevonden dan komt die zeker op de blog, ik wil meer smoothiebowl inspo gaan delen, ik denk dat dat wel leuk is! :D

Reply
Sanne 23 januari 2015 - 23:22

Jeej, super leuk! Ik ben benieuwd :)

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.