Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Boek review: Plant Power + recept

plant power1_MG_6838

Hallo allemaal!

Vandaag hebben we een primeur, de aller eerste boek review voor de blog! Ik heb tot nu toe heel veel vegan boek reviews voorbij zien komen maar op de een of andere manier was het nooit het moment om boeken te kopen. Een tijdje terug was ik echter in Amsterdam voor De Moderne Hippies Kerstmarkt en kocht ik bij SLA eindelijk het boek waar ik al heeel lang op zat te wachten. Het lag voor me neus en ik kon het niet laten liggen! Eindelijk een boek waarbij ik niet meer na hoefde te denken omdat alles in het boek veganistisch is. Wat een verademing! Daarnaast mag ik mijn favoriete recept uit het kookboek van Lisette met jullie delen dus daar ben ik heel blij mee, dankjewel Lisette! Want geloof me, als je een oer hollands gerecht zoekt voor de winter, zoek dan niet verder!

plant power8_MG_6856plant power5_MG_6847Lisette Kreischer

Lisette is de schrijfster van meerdere vegan & plantaardige kookboeken en Plant Power is het nieuwste en voor mij het eerste boek wat ik van haar heb gekocht. Maar nu ik deze in mijn bezit heb wil ik automatisch de rest ook toevoegen aan mijn collectie. Want mijn god, wat een heerlijke recepten! Lisette heeft samen met vrienden de bekende vegan “dutch weed burger” bedacht en ze is inmiddels ook haar eigen blog gestart. Als je ervan houd om leuke verhalen te lezen en naar mooie foto’s te kijken met heerlijke plantaardige recepten dan moet je zeker eens een kijkje nemen op www.lisettekreischer.com

plant power7_MG_6852Het boek is nauwkeurig samengesteld met behulp van diëtist Bo Schumacher waardoor er ook hele leuke en nuttige informatie in staat over de voedingswaarde per gerecht maar ook handige tips over welke groente en fruit bij welk seizoen horen. Je vind er allerlei informatie voor een gebalanceerde levensstijl en zaken die daarbij horen zoals, ontspanning, yoga en dus ook de juiste voeding. Een leuk en compleet boek dus!

plant power3_MG_6844

En ja de fotografie, als fotograaf is dat voor mij een van de belangrijkste dingen in een boek natuurlijk. De fotografie is gemaakt door fotografe Yvonne Palsgraaf en zoals je ziet is die prachtig! Het is een mooi vormgegeven boek met leuke illustraties, foto’s en tekst. Een lekker modern boek om te zien en fijn in gebruik. Er staat een handig register achter in het boek waarmee je op ingrediënten kunt zoeken.

plant power4_MG_6846

Het boek is ingedeeld in gerechten voor de lente, zomer, herfst & winter zodat je voor elk seizoen met fijne en ruim verkrijgbare ingrediënten aan de slag kan.

plant power2_MG_6839Mijn favoriete gerecht van dit boek is de andijvie stamppot met tofu spekjes op pagina 104. Ik heb hem al meerdere keren gemaakt en zelfs mijn vleesetende schoonfamilie vond hem heerlijk! Ik ben dan ook erg blij dat ik dit recept van Lisette met jullie mag delen want het is echt de moeite waard om een keer te maken. 

Recept Plant Power: Andijvie stamppot met tofu spekjes

stampot andijvie

Andijvie stamppot met tofu spekjes

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

 • olijfolie
 • 100 gram stevige tofu
 • ½ eetlepel (gerookte) paprikapoeder
 • scheutje shoyu
 • 1 theelepel maple syrup
 • 1 theelepel citroensap
 • 350 gram geschilde aardappelen, gehalveerd
 • 100 gram gewassen en gesneden andijvie
 • ½ uitje
 • ¼ teentje knoflook
 • scheutje sojaroom
 • 2 zongedroogde tomaatjes
 • 1 theelepel (gerookte) paprikapoeder
 • 10 gram walnoten

Instructions

Kook de aardappelen in voldoende water gaar. Snijd de tofu in blokjes of driehoekjes. Verhit een laagje olie in de koekenpan. Voeg de tofublokjes toe en bak deze rondom krokant. Laat daarvoor iedere kant van de tofu even in de hete olie bakken. Bestrooi de blokjes vervolgens met paprikapoeder en blus af met een scheutje shoyu, het citroensap en de maple syrup. Roer goed door en laat de tofu de shoyu absorberen en de maple syrup karamelliseren. Dit laatste kan heel snel gaan, dus pas op dat de maple syrup en tofu vanaf dat moment niet verbranden.

Pel en snipper ui en knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een andere koekenpan. Fruit hierin ui en knoflook (let op dat de knoflook niet aanbrandt!). Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes, voeg deze samen met de walnoten en paprikapoeder aan het ui-knoflookmengsel toe en bak tot alles lekker knapperig is. Giet de aardappelen af en pureer ze met een scheutje sojaroom tot een gladde puree. Roer het ui-knoflookmengsel en de andijvie door de aardappelpuree. Voeg nog een scheutje olijfolie toe, breng op smaak met zout en peper en maak af met de blokjes tofoe.

Notes

*Vervang de maple syrup door agavenectar of kokosbloemsuiker

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Eén reactie

 1. Wat een fijne review heb je over het boek geschreven!
  Ik ben zelf ook erg benieuwd naar dit boek, hij staat op mijn verlanglijstje :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *