Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Bosbessen overnight oats

bosbessenovernightoats

Hallo allemaal!

Ik zie regelmatig op Instagram foto’s voorbijkomen van “overnight oats” (geweekte havermout) en er zitten altijd de meest lekkere en mooiste creaties bij. Ik had het nog nooit geprobeerd dus ik dacht dat dit een goed moment was om zelf een lekker receptje te verzinnen. Ik heb vanmorgen mijn eerste ontbijtje hiervan gehad en dat vond ik zo lekker dat ik dit recept met jullie wilde delen. Je kunt voor dit recept overigens glutenvrije en gewone havermout gebruiken. Wel raad ik het aan om altijd biologische havermout te gebruiken.

overnight oats1_MG_3440
overnight oats2_MG_3448

Bosbessen overnight oats

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • 1 mango
  • Glutenvrije of gewone havermout (zoveel als dat je op kunt)
  • 3 bevroren bananen
  • amandelmelk
  • 100 gram bosbessen
  • 2 gewone bananen

Instructions

1. Doe de avond van tevoren wat havermout in een kommetje en schenk daar de amandelmelk in totdat de havermout net onder ligt. Ik heb er een dekseltje opgedaan maar dit hoeft denk ik niet perse. Zet het in de koelkast voor een nachtje zodat je het 's ochtends eruit kan halen.

2. 'S ochtends haal je het bakje uit de koelkast en giet je alleen de amandelmelk af die je in de blender doet. De havermout laat je dus gewoon zitten in het bakje.

3. Voeg 1 mango, 3 bevroren bananen en 1 gewone banaan toe aan de blender en mix deze totdat het mooi glad is. Eventueel kun je wat kaneel toevoegen voor een lekkere kruidige appeltaart smaak.

4. Pak een grote kom en giet eerst je smoothie erin, verdeel dan je havermout eroverheen en vervolgens snijd je de overgebleven banaan in stukjes en legt deze samen met de bosbessen op de havermout.

Et voila!

En dan aanvallen maar, smakelijk!

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *