Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Chili sin carne

Hallo allemaal!

Vandaag wil ik een van mijn favoriete avond maaltijden met jullie delen. Super makkelijk en snel te maken en het is zo overheerlijk! Lekker weinig afwas want je kunt alles in een grote braad of wokpan klaarmaken. Je kunt er zo veel bij doen wat je lekker vind maar dit recept wat je hier leest is de basis van chili sin carne. Ik maak er zelf ook wel eens variaties op door er dingen bij te doen of weg te laten. Kijk wat je lekker lijkt en neem dat mee in je gerecht als je het wilt gaan maken.

chili sin carne7_MG_7016
chili sin carne1_MG_6974

Hoe maak je het?

Yep ik weet het, dit is een gerecht waarbij alles bijna uit blik komt. Als je wilt kun je alles natuurlijk ook vers bereiden alleen dan heb je er wel heel wat werk aan. Kies zelf wat je het liefste hebt. Ik ben voor in het blik gegaan en dan van het merk bio+. De glazen potjes kun je schoonmaken en hergebruiken voor andere ingrediënten.

chili sin carne5_MG_7011

Chili Sin Carne

Print
Serves: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.3/5
( 3 voted )

Ingredients

  • Bruine bonen in blik 240 gram (uitlek gewicht)
  • Kidney bonen in blik 240 gram (uitlek gewicht)
  • Witte bonen in tomatensaus 360 gram
  • 2x ingeblikte tomaten blokjes
  • Mais 240 gram in blik (uitlek gewicht) of vers en gekookt.
  • Augurken
  • Zilveruitjes
  • 2 rode uien
  • 2 of 3 teentjes knoflook
  • Prei
  • Vegetarisch/vegan gehakt (optioneel)
  • 2 eetlepels ketjap
  • 4 eetlepels chilisaus

Instructions

1. Snijd de prei, knoflook en uien in stukjes en bak dit een beetje goudbruin in de pan. Voeg het vegan gehakt toe (ik gebruikte die van de vegetarische slager) en bak dit voor zo'n 5 minuten mee. 2. Laat de bruine & kidney bonen uitlekken en spoel ze even om voordat je ze in de pan erbij doet. Het blikje met witte bonen kan direct in de pan. Voeg daarna de twee blikken met tomaten stukjes toe en roer het geheel goed door. 3. Laat het geheel zo'n 10 minuten zachtjes koken met het liefst de deksel erop. Zo worden de bonen mooi een beetje gaar gestoomd. Als de bonen een beetje zacht zijn kun je de mais toevoegen en dit zo'n extra 5 minuten laten door sudderen. 4. Als alles gaar is snijd je de augurkjes in kleine plakjes en doe je dit samen met de zilveruitjes in de pan erbij. Maak op smaak met de chili en ketjap en voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Hou je van extra pittig? Dan kun je nog wat verse chili peper of paprika poeder toevoegen.

En dan is je heerlijke pot met chili klaar om op gegeten te worden, enjoy!

chili sin carne6_MG_7013

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *