Hallo allemaal,
Vandaag heb ik weer een lekker chocolade recept voor jullie! Deze keer zijn het chocolade en abrikozen balletjes. Ook deze zijn heel gemakkelijk te maken en met slechts 5 ingrediënten zijn deze overheerlijke hapjes in een mum van tijd klaar!
Chocolade abrikozen bites
PrintIngredients
- 120 gram gewone of gluten vrije havermout
- 200 gram ontpitte dadels
- 80 gram gedroogde abrikozen
- 2 theelepels raw cacaopoeder
- 75 gram cashewnoten
Instructions
Hoe maak je het? Voor dit recept heb je een keukenmachine nodig. 1. Maal de havermout eerst zo fijn mogelijk waarna je de rest van de ingrediënten erbij doet en het laat mixen totdat het een grove of juist een fijne mix is. Als je van stukjes houd doe je hem kort in de keukenmachine en houd je daar niet van dan kun je hem wat langer laten mixen totdat hij meer fijngemalen is. 2. Haal het mengsel eruit en zet dit voor 10 min in de koelkast, zo plakt het minder en word het makkelijker om hier balletjes van te draaien. 3. Verdeel het deeg (zo zullen we het maar even noemen) in 15-20 stukjes, maak je handen een klein beetje vochtig met water en begin dan de balletjes te draaien. Als je het lekker vind kun je de helft van de balletjes in cacaopoeder rollen zodat je een beetje een truffel laagjes idee krijgt. Je kan het zowel in als buiten de koelkast bewaren. Enjoy!
3 reacties
En dit lijkt me ook geschikt voor de high tea! Ik ga nog even verder neuzen op je blog :) (tips?)
Mooie foto’s en het lijkt me erg lekker! X
http://www.lemontierres.com
Prachtige foto’s!