Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Chocolade en abrikozen bites

choc abrikoos bite balletjes4_MG_5695

Hallo allemaal,

Vandaag heb ik weer een lekker chocolade recept voor jullie! Deze keer zijn het chocolade en abrikozen balletjes. Ook deze zijn heel gemakkelijk te maken en met slechts 5 ingrediënten zijn deze overheerlijke hapjes in een mum van tijd klaar!

choc abrikoos bite balletjes7_MG_5724

choc abrikoos bite balletjes5_MG_5698

Chocolade abrikozen bites

Print
Serves: 25-20 balletjes
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • 120 gram gewone of gluten vrije havermout
  • 200 gram ontpitte dadels
  • 80 gram gedroogde abrikozen
  • 2 theelepels raw cacaopoeder
  • 75 gram cashewnoten

Instructions

Hoe maak je het? Voor dit recept heb je een keukenmachine nodig. 1. Maal de havermout eerst zo fijn mogelijk waarna je de rest van de ingrediënten erbij doet en het laat mixen totdat het een grove of juist een fijne mix is. Als je van stukjes houd doe je hem kort in de keukenmachine en houd je daar niet van dan kun je hem wat langer laten mixen totdat hij meer fijngemalen is. 2. Haal het mengsel eruit en zet dit voor 10 min in de koelkast, zo plakt het minder en word het makkelijker om hier balletjes van te draaien. 3. Verdeel het deeg (zo zullen we het maar even noemen) in 15-20 stukjes, maak je handen een klein beetje vochtig met water en begin dan de balletjes te draaien. Als je het lekker vind kun je de helft van de balletjes in cacaopoeder rollen zodat je een beetje een truffel laagjes idee krijgt. Je kan het zowel in als buiten de koelkast bewaren. Enjoy!

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *