Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Chocolade granola

Hallo allemaal!

Vandaag heb ik een superlekker recept voor jullie!
Zelfgemaakte chocolade granola!

Granola is een soort muesli die je eventjes kort in de oven bakt en waar je eigenlijk alles in kunt doen
wat je lekker vind! Er zit meestal granen, noten, rozijnen of gepofte rijst in. Uiteraard kun je zelf
bepalen of hij glutenvrij en zonder noten word! Voor deze versie heb ik havermout gebruikt dus is
hij niet glutenvrij. Wel kun je glutenvrije havermout kopen en vervangen in dit recept en dan is hij
helmaal glutenvrij, vegan en superrrr lekker!

De ingrediënten die ik gebruikt heb zijn eigenlijk allemaal biologisch en de meeste zijn van het
merk “Smaakt”. Dat is een biologisch merk wat te koop is in onder andere de Jumbo en ze hebben
een heel groot assortiment! Aangezien ik mijn boodschappen bij de Jumbo doe is het voor mij voor
de hand liggend dat ik dit merk vaak gebruik.

Wat heb je nodig? (voor 300 gram granola)

100 gram grove havermout vlokken (Eventueel glutenvrij te koop)
50 gram fijne havermout vlokken
50 gram zonnebloempitten
75 gram amandelen
20 gram cacao (Als je geen cacao wilt gebruiken kun je dit vervangen door carobe poeder)
3 eetlepels agave siroop
2 eetlepels gesmolten kokosolie
1 halve theelepel kaneel

 

Hoe maak je het?

Het leuke van granola is dat het super snel gemaakt is!

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 160 graden.
Scheur alvast een stuk bakpapier af en leg deze op de bakplaat.
De kokosolie moet gesmolten zijn en die kun je heel makkelijk laten smelten:
Kook een beetje water in de waterkoker en giet dit in een bak, zet vervolgens
het bakje met de 2 eetlepels kokosolie hierin en roer erdoorheen totdat dit vloeibaar is.

Hak de amandelen in kleinere stukken en doe deze in een kom samen met de zonnebloempitten,
havermout, cacao en kaneel. Roer deze een keer door zodat het een beetje gemixt is.
Voeg vervolgens de gesmolten kokosolie en agave siroop toe en mix het geheel net zo lang totdat
alles een beetje aan elkaar plakt.

Verdeel het mengels met een lepel op het bakpapier en zorg dat het overal een beetje gelijk verdeelt is.
Stop het in het midden van de oven en bak de granola 10 tot 15 minuten op 160 graden.

Houd de granola goed in de gaten dat hij niet verbrand en schep het halverwege de baktijd een keer
om dat het overal egaal bakt. Als hij klaar is laat je hem afkoelen en als dat is gebeurd stop je hem in
een luchtdichte pot zodat hij langer bewaard kan blijven. Vervolgens kun je hem bij allerlei lekkere
gerechten gebruiken als topping of door je favoriete zelfgemaakte ijs heen doen!

Veel plezier!

 

 

 

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *