Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Dierenliefde

Hallo allemaal!

Vandaag wil ik jullie voorstellen aan een hele mooie organisatie en ik wil ik ook vertellen waarom ik hier zo achter sta.
Het gaat om de organisatie genaamd “Pawshake”. Ik heb de naam al eens laten vallen in een friday favorites maar ik wil er nu wat uitgebreider op in gaan. Dat doe ik omdat ik enorm veel liefde heb voor (huis)dieren en een organisatie als deze graag in het zonnetje wil zetten. Want dat verdienen ze!

pawshake_voorbeeldpost_foodie

Pawshake brengt mensen die oppas zoeken voor hun huisdier samen met dierenliefhebbers die graag tijdelijk willen zorgen voor andermans huisdier. Via hun site kun je kijken welke mensen er in jouw buurt zitten die graag op jou huisdier willen passen. Je kunt direct checken wanneer ze beschikbaar zijn om op te passen en contact met ze op te nemen om vast te stellen wat voor persoon het is, of het een geschikte omgeving is voor jouw hond of zelfs al een keer afspreken om te kijken of het klinkt tussen de oppasser en jouw huisdier.

Op die manier hoeft je huisdier niet naar een asiel maar kan het in de tussentijd logeren bij een dierenliefhebber die misschien zelf ook huisdieren heeft en het een stuk aangenamer maken dan in een asiel. Zo weet je dat het niks aan liefde tekort komt en dat er goed word gezorgd voor jouw huisdier. Je bent bij pawshake verzekert als oppasser maar ook als baasje voor je huisdier. Mensen kunnen een review achterlaten met een ervaring zodat je precies weet wat voor iemand het is. Als pawshake merkt dat iemand minder goed zorgt voor huisdieren dan word hun profiel verwijdert van de site. Maar daarnaast is het natuurlijk gewoon fijn om van te voren een keer af te spreken zodat je weet wat voor persoon je voor je hebt en hoe de omgeving is.

nubah_voorbeeldpost_foodie

Wij hebben zelf ook altijd huisdieren gehad en ik weet dan ook als geen ander hoe moeilijk het soms kan zijn om een oppas te zoeken voor jouw huisdier. Vrienden en/of familie hebben niet altijd de tijd of zin om voor jouw huisdier te zorgen en dan is een organisatie als deze een mooie oplossing.

Ik heb altijd al een speciale plek in mijn hart gehad voor mijn eigen huisdieren maar ook voor dieren in het algemeen. Dieren veroordelen niet en leven hun leven naar eigen inzicht. Ze doen gewoon precies wat ze willen en zijn niet bezig met angst, meningen van anderen of schaamte. Waar wij in de knoop raken in onze gevoelens vertrouwen zij juist op hun intuïtie. Iets waar wij als mens zijnde veel van kunnen leren. Ze leren ons dat we nergens bang voor hoeven te zijn en ondanks onze pijn en angst we toch nog onvoorwaardelijke liefde kunnen geven. Ook al ben je boos op je hond, hij probeert je nog steeds te troosten als je verdrietig bent en het goed te maken. Hij blijft er voor je zijn zonder dat hij daarbij kijkt naar materialistische dingen, je uiterlijk of zelfs je innerlijk. Hij houd onvoorwaardelijk van je en is altijd in voor een geintje. Hij geniet van het leven, slaapt wanneer hij wilt, speelt en eet wanneer hij zin heeft en voelt zich daarbij goed.

Hij houd zich niet onnodig vast in het verleden maar doet dat waar hij goed in is. Genieten van het leven. En dat is iets wat wij als mensen ook zouden moeten doen. Soms horen daar moeilijke keuzes bij die we liever niet maken maar het hoort er wel bij.

Dus laten we een mooi voorbeeld nemen aan onze eigen huisdieren met hun positieve eigenschappen! Tenzij je een agressieve kat hebt die de wereld wilt overnemen, dan zou ik een ander voorbeeld zoeken. ;)

Voor meer informatie over Pawshake ga je naar www.pawshake.nl

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *