Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

DIY Groene smoothie supershots

easygreensmoothiesshots


Hallo Allemaal!

Ik heb vandaag iets leuks voor jullie! Zelf merk ik vaak dat als ik een zak van 300 gram spinazie koop hij soms bedorven is tegen de tijd dat ik hem op kan maken. Ik heb er iets leuks op bedacht om je bladgroente of groene groenten voor in de smoothies op een betere manier kan bewaren. Vers is natuurlijk altijd beter maar dit is een fijne tip voor als je weinig tijd hebt en toch in een handomdraai een gezonde groene smoothie wilt maken!

Wat heb je nodig?

Bladgroenten of groene groenten
Water of amandelmelk
Eventueel groene superfoods zoals tarwegraspoeder, chlorella of spirulina
Siliconen bakvormen voor muffins (ligt eraan hoe groot je jouw shots wilt maken)

_MG_9850


Hoe maak je het?

Ik heb 300 gram spinazie in de blender gedaan met een klein beetje amandelmelk zodat het voor de blender makkelijker ging om te blenden. Vervolgens heb ik er 1 eetlepel tarwegraspoeder en 1 eetlepel chlorella bij gedaan. Dit kan je ook doen met een andere groente/bladgroente en vervolgens kun je er een beetje water of amandelmelk bij doen.

superfoods


Vervolgens pak je een siliconen bakplaat voor muffins waarin je jouw mengsel giet. Afhankelijk van hoe groot je jouw porties wilt hebben kunnen je vormpjes voor ijsklontjes, muffins of andere vormpjes gebruiken.

_MG_9866


Zet ze in de vriezer, en als ze bevroren zijn heb je jouw eigen groene smoothie supershots! Haal ze uit de siliconen vorm en doe ze terug in een bakje in de vriezer.

_MG_9875

Nu kun je voortaan heel makkelijk 1 portie uit de vriezer halen en in je blender samen met een verse smoothie blenden!

Veel plezier!

_MG_9879

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

4 reacties

  1. Haha wat grappig!! Moet me denken aan de zeepjes die je bij Hof van Meterik kan maken tijdens zo’n workshop :-)

    Ziet er leuk uit haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *