Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

DIY speculaas kruiden (pumpkin spice)

Hallo allemaal!

Nu het weer vaker begint te regenen en de blaadjes van de bomen beginnen te vallen krijg ik altijd weer meer zin in warme gerechten. Alleen eet ik overdag voornamelijk fruit en dat is niet bepaald verwarmend. Toen bedacht ik me dat het misschien lekker zou zijn om speculaas kruiden door mn bananen en dadel smoothie te mixen om een lekkere kruidige en warme smaak eraan te geven. Tadaaa! Gelukt! En toen dacht ik, ik kan die kruidenmix makkelijk zelf maken in plaats van zo’n dure mix te kopen.

Nou zo gezegd zo gedaan, zie hier mijn eigen gemaakte recept voor een speculaas kruiden-mix!

pumpkin spice3_MG_4764

Speculaaskruiden (pumpkin spice)

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • 40 gram kaneel
  • 5 gram nootmuskaat
  • 5 gram gemberpoeder
  • 5 gram kruidnagel
  • 2 gram koriander zaad
  • 2 gram foelie

Instructions

1. In principe gebruik je van alle kruiden de droge poeder varianten maar je kunt ook de gedroogde hele kruiden gebruiken en die zelf met een vijzel tot poeder maken. Zorg wel dat je de hoeveelheid goed in de gaten houd anders krijg je hele rare en misschien te scherpe smaken. Ik heb een hele nootmuskaat gebruikt en tot poeder vermalen in de vijzel en die was precies 5 gram, maar zorg dat die van jou dat ook is als je hem gebruikt.

2. Pak een digitale weegschaal zodat je nauwkeurig kunt werken en voeg een voor een de gedroogde kruiden toe. Mix het geheel goed door zodat alle kruiden vermeng zijn en doe deze in een droge schone glazen pot.

Et voila! En daar heb je je eigen gemaakte speculaas kruiden-mix!


Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *