Foodsaam

by Celine Theunissen
1k views

Hallo allemaal!

Vandaag deel ik een heel erg leuk bedrijf met jullie waar ik het genoegen mee heb gehad om de fotografie voor hun bedrijf te verzorgen. Ik heb ze ontmoet toen ik naar het leuke Moderne hippies festival ging in Amsterdam waar ze met hun foodtruck buiten stonden. En tja.. Wie houd er nu niet van foodtrucks? Graag wil ik jullie in deze post laten zien wie ze zijn en wat ze nu precies doen. Nieuwsgierig? Lees hieronder dan het interview met de mensen achter “Foodsaam”.

Wie zit er nu precies achter Foodsaam?

Leon en Nicole zijn de gezichten achter de naam Foodsaam. Leon staat in de foodtruck en maakt al het eten wat je kunt kopen. Nicole werkt achter de schermen en zorgt dat alles in goede banen loopt. Ze beheert de social media en is momenteel ook bezig met een opleiding tot diëtist. Dat is natuurlijk een mooie aanvulling als je een foodtruck hebt waar het draait om gezonde & voedzame gerechten.

Foodsaam28_MG_7880

Hoe zijn jullie begonnen met Foodsaam?

Ik (Leon) werkte voorheen bij het restaurant vork & mes waarbij biologisch & duurzaam eten de belangrijkste onderwerpen waren. Maar na een tijd werken voor een baas had ik het gevoel dat mijn taak er een beetje op zat bij het restaurant. Ik wilde zelf iets ondernemen, mijn passie voor gezond en lekker eten omzetten naar een eigen bedrijfje. Zo bedacht ik samen met Nicole om een foodtruck aan te schaffen en mensen te gaan voorzien van gezond, lokaal & biologisch eten.

Foodsaam22_MG_7790

Wat is jullie missie?

“Onze missie is om groenten weer in de hoofdrol te laten spelen van gerechten, en om te laten zien dat gezond eten ook heel erg lekker kan zijn”.

Foodsaam9_MG_7597

Wat voor eten kun je krijgen bij Foodsaam?

Alles is vegetarisch in de foodtruck, daarnaast is het meeste daarvan ook veganistisch en glutenvrij. Je kunt slowjuices, soepen, salades, wraps & warme maaltijden krijgen. Het verschilt per seizoen wat die warme maaltijden zijn en wat voor soort soepen, salades en wraps er te koop zijn. Het is heerlijk comfort food waar je je niet schuldig bij hoeft te voelen omdat het simpelweg gezond en voedzaam eten is.

Foodsaam19_MG_7718

Welk gerecht verkoopt het best?

Dat verschilt heel erg per seizoen, in de winter zijn de soepen natuurlijk de meest favoriete keus van de klanten maar over het algemeen vallen de wraps bij de meeste mensen toch wel het best in de smaak.

14_Foodsaam1_MG_7584

Waar kun je jullie vinden?

We staan op de markt in Amstelveen, Amsterdam & Amsterdam-zeeburg. Voor actuele info kun je op onze website in de agenda kijken waar we de komende twee weken zullen staan.

Foodsaam23_MG_7800

Wat zijn jullie toekomstplannen met Foodsaam?

We zijn nog niet echt bezig met concrete plannen voor de toekomst want het gaat nu precies zoals we het in gedachten hadden. We hebben steeds wat meer locaties die erbij komen en dat is zeker leuk als dat in de toekomst nog meer word. Misschien dat we uiteindelijk wel een winkel willen beginnen met hetzelfde concept als voor de foodtruck.

Foodsaam17_MG_7710

Wat eten jullie zelf het liefst?

Er is heel erg veel wat wij lekker vinden. Mits het met liefde & aandacht bereid is, is er niet veel wat we niet lusten. Maar als we dan toch een voorkeur moeten geven aan een keuken dan zijn de Aziatische en Italiaanse keuken toch wel favoriet.

Foodsaam3_MG_7650donker

Welke eisen stellen jullie aan eten?

Als we voor vlees kiezen dan willen we zeker weten dat het een goed leven heeft gehad en daarbij ook biologisch is. Het liefst eten we lokaal, duurzaam, biologisch en willen we zoveel mogelijk rekening houden met het milieu.

Hoe bewust gaan jullie met eten om?

Heel erg bewust. We denken goed na over de keuzes die we maken over ons eten. Zo kiezen we voor weinig vlees en als we dat doen diervriendelijk en biologisch. Daarnaast proberen we ook vanuit een milieu-technisch aspect te kijken en eten we het liefst lokaal zodat er zo min mogelijk vervuiling is door het vervoeren van eten.

Foodsaam4_MG_7654

Als je iets mocht veranderen in de wereld met betrekking tot eten en duurzaamheid, wat zou dat dan zijn?

Dat er een heel strenge wetgeving komt omtrent dierenwelzijn. Dat de bio-industrie verboden word en dat er respectvol met dieren omgegaan word.

Tot slot, hebben jullie nog tips om gezonder te eten?

Er zijn vandaag de dag heel veel gekke diëten die je alles verbieden wat los en vast zit. Probeer een balans te vinden in dat wat bij jou het beste past. Instinctief weten we wel wat gezond is en zolang we met zo puur en natuurlijk mogelijke ingrediënten koken kan het al bijna niet mis gaan. Daarnaast is het de kunst om een goede balans te vinden tussen suikers en vetten. Bewust nadenken over wat je gaat eten is al een hele goede stap in de richting.

Meer lezen?

7 comments

Lotte 24 augustus 2016 - 22:44

Erg leuk artikel om eens door te lezen :-)

Reply
Melissa - Beauty Workshop Rotterdam 8 juni 2016 - 10:09

erg leuk verhaal!

Reply
peter 29 maart 2016 - 08:34

Leuke post. Hoe heb je deze mensen gevonden?

Peter

Reply
Healthbeautymind 2 mei 2016 - 14:51

Hallo Peter,

Ik heb deze mensen ontmoet op een evenement van Moderne Hippies. We kwamen aan de praat en ik heb hun geholpen met het fotograferen van hun producten.

Reply
Jermaine Dahl 28 oktober 2015 - 18:29

Hoi leon,

Ziet er mooi uit! Ik krijg trek van al die mooie gerechten en foto`s! Keep up the good work en ik spreek je snel,

Gr.

Jermaine

Reply
Joene 6 oktober 2015 - 13:53

Mooie foto’s,mooi verhaal..
Goed gedaan!

Reply
Sjoukje 6 oktober 2015 - 13:42

Wat leuk om weer een artikeltje te lezen – leuk principe ook. Mooie foto’s heb je geschoten! Liefs Sjoukje

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.