Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Gezonde kokos ijsjes

gezonde kokos ijsjes

Hallo allemaal!

Ik heb vandaag een heel erg leuk en makkelijk recept voor jullie: Gezonde kokosijsjes! Deze zijn super simpel te maken en een lekker gezond alternatief voor supermarkt ijsjes! Ze zijn overigens ook heel leuk om samen met je kinderen te maken. :D

aardbei ijsvormpje
sfeerfoto ijsjes 1
sfeerfoto ijsjes 2

Kokos ijsjes

Print
Serves: 6 ijsjes
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • 1 pak alpro soya kokosmelk of 1 blikje kokosmelk van 400 ml
  • Diverse soorten fruit
  • Superfoods (optioneel)

Instructions

Ik heb voor dit recept de ijsjesvormpjes van de ikea gebruikt dus ik kwam met 400 ml precies uit, als je andere vormpjes gebruikt kan het zijn dat je iets meer of minder kokosmelk moet gebruiken dus neem voor de zekerheid 2 blikjes kokosmelk mee als je liever de dikkere pure kokosmelk wit gebruiken. Ik heb zelf beide versies uitgeprobeerd, de kokosmelk van alpro en die uit een blikje (de pure dikke kokosmelk) die van alpro soya heeft een hele zacht subtiele smaakt als hij bevroren is en de kokosmelk uit blik heeft een veel meer aanwezige kokossmaak. Als je heel erg van kokos houd, echt heeel erg dan raad ik je die uit het blik aan. Ik vind het wel lekker maar vond de smaak van alpro toch ietsje neutraler. Snij het door jou gekozen fruit in kleinere stukjes zodat het makkelijk in de vormpjes past en doe er eventueel wat lekkere superfoods bij zoals chiazaden en goji bessen. Ik heb aardbeien en rode besjes gebruikt voor deze ijsjes samen met de hiervoor genoemde superfoods. Maar ga er vooral lekker creatief op los en verzin zelf lekkere fruitcombinaties. Hierna vul je je vormpje met de kokosmelk, stokje erin en dan kan hij de vriezer in. En dan heb je na een paar uurtjes super leuke en lekkere gezonde ijsjes! Eetsmakelijk!

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *