Hallo allemaal!
Ik was al een tijdje op zoek naar een makkelijk vegan muffin recept waar geen 20 ingrediënten nodig voor waren. Ik heb een flinke tijd op het internet rondgeneusd maar kwam er geen enkele tegen die een ingrediënten lijst onder 10 hadden, zonder bakpoeder en gluten-vrij gemaakt konden worden. Dus ik heb zelf maar het recept bedacht!
Deze muffins kun je zelf pimpen door er verschillende soorten fruit zoals appels of rozijnen of superfoods aan toe te voegen. Ik gebruikte goji bessen maar dat is optioneel en is dus niet perse nodig!
Nubah wilde even met eigen ogen zien of ze wel echt goed gelukt waren! ; )
Gezonde vegan muffins
PrintIngredients
- 140 gram gewone of gluten-vrije havermout (Je kunt ook kant en klaar havermeel gebruiken)
- 2 eetlepels lijnzaad
- 1 rijpe banaan
- 125 ml amandelmelk
- 1 theelepel baking soda (ook wel zuiveringszout/natriumbicarbonaat genoemd)
- 4 eetlepels kokossuiker
- 1 theelepel kaneel
- --------------------------------------------------------------------------------
- Optioneel:
- --------------------------------------------------------------------------------
- 1 eetlepel agave siroop
- 2 eetlepels goji bessen
Instructions
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en pak een muffin bakvorm waar 7-8 muffins in passen en vet deze in met een héél klein beetje kokosolie of een andere plantaardige olie.
2. Schep twee eetlepels lijnzaad in een apart bakje en voeg daar 5 eetlepels water aan toe. Laat dit 5 min staan voordat je het gebruikt. Pak nog een apart bakje voor de banaan en prak deze in stukjes.
3. Ik had alleen havermout vlokken in huis dus ik gebruikte de blender om hier meel van te maken. Je kunt het natuurlijk ook gewoon kant en klaar kopen. Als het tot meel gemaakt is doe je dit samen met de kokossuiker, baking soda en kaneel in een grote kom.
4. Mix het geheel door en voeg dan het lijnzaad, amandelmelk, banaan en eventueel de agave siroop en goji bessen toe. Ook dit mix je goed door en verdeelt dit vervolgens over de vormpjes die je voor 3 kwart vult.
5. Zet de muffins nu in het midden van de oven. Haal ze na 20 minuten eruit en laat ze 5 minuten staan voordat je ze uit de vormpjes haalt. Daarna kun je er eventueel nog wat jam op doen of lekker puur opeten!
En dan kun je heerlijk genieten van je zelfgemaakte & ook nog eens gezonde muffins!
Eetsmakelijk!
6 reacties
Zou het mogelijk zijn om een aantal muffins te maken en de rest in te vriezen om op een later tijdstip op te eten? Door een gastric bypass kan ik niet veel eten… en als ik dan een heel tray muffins maak, kan ik ze nooit tijdig opeten zonder dat ze slecht worden :-)
Mmm ziet er lekker uit! Ik ben echter allergisch aan banaan. Door wat kan ik dat vervangen?
Oeh lekker! En inderdaad super fijn dat er weinig ingrediënten in zitten!
Leuke foto’s ook, met die herfstsfeer EN het ubercute hondje haha!
Ja dat is wel handig he! Hoef je tenminste geen waslijst aan producten te kopen! : ) Dankjewel, vind ik erg leuk om te horen! :D (En het hondje ook haha)