Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Gluten-vrije havermout koekjes

glutenvrijehavermoutkoekjes

Hallo allemaal!

Ik heb vandaag een lekker recept voor jullie wat in 20 minuutjes gemaakt is! Gluten vrije havermout koekjes! Ze worden niet knapperig maar blijven een beetje smeuïg en zijn vooral erg lekker als je ze warm eet! Te lekker eigenlijk, ik heb ze namelijk net gemaakt en nu al weer allemaal opgegeten samen met mijn moeder.. oops! ; )

oatmealcookies3_MG_3223

 

Glutenvrije havermout koekjes

Print
Serves: 5 koeken
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 6 voted )

Ingredients

  • 70 gram amandelmeel
  • 70 gram glutenvrije of gewone havermout
  • 5 gedroogde abrikozen
  • Handjevol rozijnen
  • 1 rijpe banaan

Instructions

1. Haal de bakplaat uit de oven en leg hier een groot vel bakpapier op en verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Pak een keukenmachine en doe alle ingrediënten bij elkaar behalve de rozijnen en mix dit totdat het aan elkaar plakt. 3. Er mogen nog stukjes havermout in zitten zo geeft het een lekkere bite. Gooi de rozijnen erbij en laat het even een keer doormixen zodat ze goed door het beslag verdeelt zitten. 4. Maak 5 middelgrote koekjes die je een beetje platdrukt op het bakpapier zodat ze niet te dik worden en ze snel gaar zijn. 5. Stop de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 20 minuten gaar. Als je het idee hebt dat ze te hard gaan kun je ze na 10 minuten even omdraaien zodat de hitte overal goed verdeelt is. Tadaa! Je eigen verukkelijke koekjes! Laat ze "even" afkoelen en daarna mag je aanvallen! Smakelijk!

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *