Glutenvrij & warm Teff ontbijtje met fruit

by Celine Theunissen
1,8K views
teff papje6_MG_6901

Hallo allemaal!

Vandaag heb ik een lekker warm glutenvrij ontbijtje voor jullie wat echt heerlijk is om de dag mee te beginnen. Ik heb het de laatste tijd een beetje koud in huis en dan heb ik minder behoefte om koud fruit te eten ‘s ochtends. Dus liet ik me inspireren door mijn lieve mama die aan de havermout en teff ontbijtjes begonnen is. Ik eet liever glutenvrij als het even kan en met die reden kwam ik uit bij teff meel. Ik kocht biologisch teff meel in de supermarkt wat ik vervolgens gebruikte om een lekkere warme pap mee te maken.

teff papje5_MG_6892Ik weet het, het klinkt heel ouderwets en suf! Maar geloof me, dit receptje is echt zo heerlijk verwarmend! En ja, het is echt heel erg lekker! Bij dit recept doe ik er een lekkere appel doorheen maar je kunt met allerlei soorten fruit variëren zoals peer of sinaasappel.

teff papje8_MG_6926
teff papje2_MG_6869
teff papje3_MG_6877
teff papje1_MG_6863
Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

 • _________________________________________
 • Pap:
 • _________________________________________
 • 400 ml amandelmelk
 • 4 eetlepels teff meel
 • 2 eetlepels vanille extract
 • 1 eetlepel kokossuiker (optioneel)
 • 1 eetlepel agave siroop (of andere zoet maker)
 • _________________________________________
 • Topping:
 • _________________________________________
 • 1 appel
 • 1 eetlepel kokossuiker (optioneel)
 • snufje kaneel
 • Moerbeien (optioneel)

Instructions

1. Smelt wat kokosolie in een pannetje en voeg de gesneden blokjes appel toe. laat dit zo'n 10 minuten op middelhoog vuur bakken en vergeet niet om tussendoor te roeren. Een paar minuten voor het einde voeg je de kaneel en kokossuiker toe zodat het nog een beetje kan karameliseren.

2. Schep de appel in een apart bakje zodat je de pap kan maken in de gebruikte pan. Giet de amandelmelk of een andere plantaardige melk in het pannetje en voeg elke keer 1 eetlepel teff toe en roer dit goed door voordat je de volgende eetlepel toevoegt.

3. Blijf goed doorroeren en voeg daarna de kokossuiker, vanille extract en de agave siroop toe. Als het warm is giet je het in een kommetje en schep je de warme appels eroverheen. Als je het nóg lekkerder wilt maken strooi je er ook nog wat moerbeien overheen voor een heerlijke zoete crunch

Meer lezen?

7 comments

wessel 8 januari 2016 - 09:35

waar ga ik dit vinden in Nederland.
Liever ook nog in Frankrijk!
Ik ben niet goed in zoeken namelijkalhoewel het de laatste tijd beter gaat ,gelukkig
alvast bedankt

Reply
merrylou 22 november 2015 - 22:45

Wat een mooie foto’s en het gerecht ziet er echt heerlijk uit!

Reply
Petra de Wit 12 september 2015 - 18:44

Wat een ontzettend leuk recept, hier zocht ik precies naar!!!

Petra

Reply
Lysanne 12 mei 2015 - 11:33

Mmm! Ziet er lekker uit. Ik gebruik wel vaker teff als ontbijt, dus ik ga zeker een keertje je recept uitproberen!

btw, je maakt mooie foto’s!

Reply
Sanne 12 februari 2015 - 18:10

Hoi!
Wat klinkt dat heerlijk! Wat een ontzettend goed idee om de appelstukjes eerst te bakken, zeg.. Volgens mij zou ik dat ook prima voor havermout kunnen doen, lekker!
Ik ga teff in ieder geval binnenkort uitproberen :).
Liefs

Reply
Sanne 12 februari 2015 - 15:47

Ziet er heerlijk uit!! Ga ik dit weekend meteen maken! Thanks voor de inspiratie❤️

Reply
kirsten burnett 11 februari 2015 - 21:28

this is a very delicious recipe i am most definatley going to have to try this out. i absolutely love this stuff but i need to really spice things up every now and then.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.