Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Het realiseren van je droom(baan)

Hallo allemaal!

Dat “weekje weg” is uiteindelijk ietsje langer geworden. Ik heb wat langer de tijd genomen omdat ik het gevoel had dat ik even wat rust nodig had om te beslissen wat ik precies wil gaan doen met de blog. welke richting ik nu op wil en hoevaak ik wil posten. Ik post nu 3 keer per week en de ene week is dat haalbaar en de andere week namelijk totaal niet. Ik ben momenteel met zoveel verschillende dingen bezig dat het moeilijk is om mijn tijd te verdelen. Ik verdien momenteel weinig tot niks met de blog en heb geen baantje wat er voor zorgt dat er geld in het laatje komt.

En nee, ik heb ook geen uitkering. Ik leef namelijk al een tijdje van mijn spaarrekening om mijn droom om me eigen zaakje op te starten te kunnen waarmaken. Maar in werkelijkheid gaat het iets minder snel en groots als dat ik gedacht had. En dat vind ik stiekem best moeilijk om dit zo openbaar met jullie te delen. Ik ben er een aantal maanden achter gekomen dat voor een baas werken er bij mij simpelweg niet in zit. Ik kan me niet blij voordoen terwijl ik iets doe wat niet mijn droom is maar een ander zijn droom. Iemand helpen door mijn droom uit te voeren is iets wat ik graag doe maar het wereldje van koele zaken doen zonder enige persoonlijke warmte trekt mij gewoon niet.

Ik vind het belangrijk dat “werken” een enigszins maatschappelijk doel heeft. Iets doen wat betekenis heeft voor een ander maar ook voor jezelf. Tegenwoordig krijgen we geleerd dat we maar moeten werken voor het geld zodat je gebakken zit en als je werk hebt mag je daar dan niet meer over klagen. Dat vind ik zo’n slechte insteek.. Je moet kunnen doen waar je blij van word en als je dat niet bent word het tijd om iets te kiezen waarmee je jezelf eer aan doet. Ik weet ook dat veel mensen het hier niet mee eens zijn omdat ze “denken” dat je niet altijd het “geluk” hebt om een baantje te kiezen wat je leuk vind. Daar ben ik het gedeeltelijk mee eens. Als je een droom(baan) hebt die je graag wilt vervullen dan zul je daarvoor moeten werken. Heel hard werken zelfs. Maar als je dat mag doen voor iets waar je je hele hart en ziel in kan stoppen haal je hier zoveel plezier uit!

Als je echt wilt dat iets werkt dan zorg je er wel voor dat het werkt. En dat ligt verder helemaal aan jou hoe je dat gaat aanpakken. Het is namelijk heel makkelijk om die verantwoordelijk uit handen te geven en die bij een ander neer te leggen. Op die manier hoef je jezelf niet aan te kijken als je vast zit in een rot baantje. Maar jij bent de enige die er voor kan zorgen dat je je leven kan veranderen. Het moment dat je je dat kan realiseren begint het echte leven pas. En gaat dat in een keer goed? Nee, tuurlijk niet! Maar het grappige is dat als je jouw angst loslaat over het financiële plaatje je vanzelf kansen toegeworpen krijgt die er voor zorgen dat jij je weer kan concentreren op je doel ipv het financiële plaatje.

2015

Technisch gezien zou mijn geld allang op moeten zijn want ik blijf maar uitgaven houden zonder dat er een inkomen is. Maar toch is er elke keer iets waardoor ik gesponsord word en gestimuleerd blijf om door te gaan met mijn passie. Dat komt in verschillende vormen.. Mijn ouders die mijn kosten voor school die ik vroeger aan hun moest betalen aan mij mee gaven toen ik samen ging wonen, de belastingsdienst die met een gunstige teruggave kwam, foto opdrachten die kwamen op het moment dat ik wat krap zat.. Elke keer als het even wat minder gaat is er wel “iets” wat mij helpt.

Wat is dat iets dan? Ik denk dat ieder hier zo zijn eigen verklaring heeft. De een noemt het geluk, de ander noemt het God en ik noem het ehm.. tja.. vertrouwen? Ik geloof en vertrouw erop dat ik mijn eigen “geluk” manifesteer en dat ik het zelf voor elkaar ga krijgen. Op welke manier dan ook. Dat plan dat werkt zichzelf wel uit, en dat blijft ook steeds veranderen. Wil je groeien? Dan kun je niet blijven stilstaan en dan moet je wel veranderen wil je mee kunnen waaien in de wind. Flexibel zijn, vertrouwen hebben in jezelf en in het leven wat voor je ligt.

Eh.. zo makkelijk is het toch niet? Juist wel, maar het loslaten van die angstige controle die je over het leven hebt belemmerd je zicht voor de toekomst. We krijgen zoveel dingen geleerd en de grootste les daarvan is dat we vooral moeten luisteren naar anderen. Naar je ouders, je leraren, deskundigen, wetenschappers, overheden.. Naar alles en iedereen moet je luisteren.. Maar wat ze je niet leren dat eigenlijk wel het allerbelangrijkste is wat je kunt leren: “naar jezelf luisteren”.

onderaanzicht boom in de herfstIn het begin is dit heel spannend, want je hebt immers altijd op anderen vertrouwd. En nu moet je dat ineens zonder die andere doen? Nee hoor, er is ook veel wijsheid in anderen te vinden! Gebruik die vooral om je eigen waarheid te onderzoeken maar kies vooral dat wat bij jou past. Dat wat goed voelt voor jou is ook goed voor je. Pakt het uit in iets negatiefs? Trek er een les uit en wees blij dat je die situatie hebt mogen ervaren want als je de les goed begrepen hebt hoef je nooit meer negatieve gevoelens te hebben over zo’n situatie.

Het leven geeft je een wereld vol kansen, situaties, beslissingen en levenslessen. Het enige wat je hoeft te doen om ze vrij te spelen is de uitdaging aangaan. Kijk het leven recht aan in de ogen en kies wat jij ermee wilt doen. Tuurlijk kost dat enige tijd en moeite eer dat je dat inzicht in jezelf hebt gevonden, maar zodra jij het besluit neemt hiermee aan de slag te willen gaan, gaat er een wereld voor je open. Wees niet bang, durf deel te nemen aan je eigen avontuur. Je zult vanzelf merken dat de juiste personen en kansen bij je aan zullen sluiten.

Rode roos productfotoKen je die situatie dat je net een relatie beëindigd hebt? Ineens zie je overal om je heen stelletjes die het ook uitgemaakt hebben. Heb je juist net een nieuwe vriend of vriendin? Dan zie je ineens allemaal verliefde stelletjes om je heen. Dat is precies waar dit hele verhaal om gaat. Je ziet dat wat je zelf wilt zien. En dus kun je je eigen toekomst scheppen. Als je een negatieve houding richting het leven hebt en in angst blijft leven dan schenkt het leven jou tientallen situaties die nóg vervelender zijn. En dat allemaal om jou te leren met je eigen angst om te gaan zodat je kan gaan genieten van het leven in plaats van in je eigen zelfmedelijden verdrinken.

Wees trots op jezelf, ongeacht je prestaties maar gewoon puur om wie je bent. Bekijk het vanuit een positive kant, neem desnoods kleine stapjes maar doe in ieder geval iets! Als je actie onderneemt krijg je ook actie terug, doe je niks dan krijg je ook niks. Het leven is een prachtige spiegel die jou zelf laat ontdekken hoe het leven in elkaar zit. Het enige wat je hoeft te doen is bereid te zijn om naar die spiegel te kijken, en er niet omheen lopen. Ga de uitdaging aan en neem een stap in het diepe! Leer van de moeilijke dingen en apprecieer ze vanwege het feit dat ze je juist de mooie momenten in het leven laten waarderen.

Maastricht oud pand1_MG_7464Alles in het leven heeft zijn functie en is er om jou te laten zien wat het inhoud om gelukkig te zijn met jouw leven en wat je er van kunt leren. Ik heb een aantal mooie vrienden om mij heen die mij keer op keer prachtig laten zien wat het leven kan bieden als je je slechts openstelt voor al het moois. De wijsheid waar je zo wanhopig naar zoekt zit al in jezelf en heeft daar altijd gezeten. Kijk dan ook niet naar buiten voor antwoorden maar kijk naar binnen. Kijk naar jezelf en stel jezelf de vraag die jij anderen stelt. En wacht geduldig op het antwoord wat je krijgt. Het zal misschien niet direct zichtbaar zijn maar met een beetje tijd en geduld komt dat vanzelf. Zolang je open staat voor verandering, eerlijkheid, avontuur en liefde kom je altijd precies uit daar waar je wilt zijn.

Ik hoop dat er verschillende van jullie zijn die door dit lange verhaal heen zijn gekomen en er wellicht wat aan hebben. Ik hoor graag wat jullie eigen ervaringen hiermee zijn!

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

8 reacties

 1. Heel mooi geschreven. Ik geloof absoluut dat als je je hart volgt, het allemaal goed zal komen. Het universum helpt je dan zeker een handje! Succes en blijf je droom achterna gaan!

 2. Wauwh, het is niet alsof ik mezelf hoor denken! Vooral het begin; ik zit in precies hetzelfde schuitje. Blijf vertrouwen hebben in jezelf ‘de aanhouder wint’! Liefs, Eline

 3. Wat een prachtig stuk Celine.
  Ik vind het heel knap dat je dit ten eerste zo verwoord en ook nog met ons deelt!
  Wat mij betreft zitten er heel veel waarheden in je verhaal die ik met je deel, maar die ik zelf nog niet van mezelf wist of niet zo had kunnen omschrijven. Ik vind het knap en goed dat je zo goed weet waar je voor staat en daar geen twijfels (lijkt) bij te hebben. Je lijkt me een ontzettende doorzetter en ik ben het met je eens dat als je echt iets wil, dat je ervoor moet werken en vertrouwen moet hebben. En die stap in het diepe zetten is inderdaad waar. Ook al is het eng, maar door bijvoorbeeld mijn opleiding heb ik die stap moeten nemen tijdens het stage lopen en juist dat heeft mij super veel opgebracht, juist in die tijd heb ik heel veel over mezelf geleerd en ben er een stuk positiever en rijker uit gekomen.
  Dankjewel Celine voor het delen!
  Heel veel succes en vertrouwen en geluk gewenst voor de komende tijd, dat je in jezelf maar blijft geloven en dat je je droom kan gaan realiseren.
  Liefs

 4. Ik heb bewondering voor je. Dat je het zo schrijft en dat je er zo sterk in durft te geloven dat het allemaal wel goed komt :).
  Ik ben bezig met afstuderen en moet hierna bedenken wat de vervolgstappen gaan zijn. Maar zit ook constant gevangen tussen wat de maatschappij van je verwacht en wat ik wil. Ik weet dat ik niet voor een bedrijf kan werken waar ik de normene n waarden niet van deel. Maar het vertrouwen hebben dat het allemaal wel goed komt is soms zo ontzettend lastig.

 5. Je hebt zo ongelofelijk gelijk. We doen allemaal maar hetzelfde: studeren, werken, huis kopen, kinderen krijgen en wachten tot we met pensioen gaan om eindelijk te gaan doen wat we écht willen. Had ik maar het lef om niet te doen wat van me verwacht wordt en wat het meeste zekerheid oplevert, maar te doen wat ik echt het liefste zou doen.

 6. Wat heb je dit goed omschreven zeg!! En wat dapper dat je zo open en eerlijk bent. Ik herken me volledig in je verhaal, maar ik zou willen dat ik zo veel lef zou hebben als jij, om te kappen met de dingen die me niet gelukkig maken. Super knap van je, zo veel lef en vertrouwen. En omdat je zo veel lef en vertrouwen hebt weet ik heel zeker dat er vanzelf iets moois op je pad komt, iets wat perfect bij jou past.

  ‘She turned her can’ts into cans and her dreams into plans’. You can do it!!

  X

 7. Wauw wat mooi geschreven! Heel dapper dat je hier zo open en eerlijk over praat. Ik denk inderdaad dat je je eigen geluk kun manifesteren. Soms vind ik het nog lastig om daarop te vertrouwen. Knap dat jij dat doet! Ik denk dat als je je hart voelt, je altijd wel bij iets goeds uitkomt. Heel veel succes met het realiseren van je droombaan. Ik weet zeker dat het je gaat lukken!

 8. Jeetje wat een goed artikel! Ik denk dat veel mensen zich in je verhaal zullen herkennen, maar er zullen weinig mensen zijn die zo durven en kunnen vertrouwen op wat de toekomst hun brengt. Knap van je, en ik denk zeker dat het je veel goeds en moois zou brengen, wat dat dan ook mag zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *