Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Hotspot: SLA in Amsterdam

Hallo allemaal!

Zoals ik jullie laatst vertelde ben ik recentelijk naar Amsterdam geweest met mijn vriend om daar de leuke moderne hippies kerstmarkt te gaan bezoeken. We waren alleen erg vroeg en besloten daarom om te gaan lunchen bij een superleuke hotspot van Amsterdam genaamd SLA. Lisanne van Mood Food had mij daar laatst voor het eerst mee naartoe genomen en man o man wat was dat lekker! Ik had nog nooit in mijn leven zo’n lekkere salade gegeten! Mijn god! Hoog tijd om dit pareltje met jullie te delen dus!

Ik heb foto’s mogen maken van binnen dus ik zou zeggen, sit back, relax and enjoy!

SLA hotspot Amsterdam16_MG_6420 SLA hotspot Amsterdam17_MG_6421 Als je binnen komt bij SLA (vestiging westerstraat) Heb je een aantal leuke boeken die je kunt kopen. Ik wilde al zo lang het boek plant power van Lisette Kreischer dat ik hem eindelijk kocht! Binnenkort een review hierover!

SLA hotspot Amsterdam18_MG_6423 SLA hotspot Amsterdam19_MG_6426 Alles ziet er zo knus en natuurlijk uit in de vestigingen van SLA. Elke vestiging heeft weer een eigen uitstraling maar allemaal hebben ze zoveel sfeer. Leuke hebbedingetjes om te kopen zoals postkaarten die je naderhand kunt planten.

SLA hotspot Amsterdam20_MG_6430 SLA hotspot Amsterdam22_MG_6435 SLA hotspot Amsterdam21_MG_6433Lekker verfrissend water voor bij je heerlijke bord sla, soep of snack.

SLA hotspot Amsterdam23_MG_6439 SLA hotspot Amsterdam27_MG_6450 Een heel overzichtelijke menu kaart waarbij precies bij staat wat vegan is en/of gluten bevat zodat mensen heel fijn kunnen zien wat ze juist wel of niet willen bestellen.

SLA hotspot Amsterdam28_MG_6451 SLA hotspot Amsterdam26_MG_6443 SLA hotspot Amsterdam24_MG_6440

Je kunt kiezen uit enorm veel lekkere soorten kruiden thee bij de “tea bar”.

SLA hotspot Amsterdam25_MG_6441

Als je voor een salade gaat kun je deze bestellen vanaf de menu-lijst of hem helemaal zelf samenstellen met jouw favoriete ingrediënten. En geloof me, ze hebben veel! Heel erg veel! Sofie (het meisje op de foto hieronder) was zo lief om mij te laten fotograferen in de lunchroom terwijl het al stiekem best wat druk was. En de salade’s die we kregen waren heerlijk, dankjewel daarvoor Sofie!

SLA hotspot Amsterdam29_MG_6453 SLA hotspot Amsterdam31_MG_6456

Hier zie je goed wat de enorme keus is aan heerlijke ingrediënten voor in je salade. En dan hebben we het alleen nog over de sla! Je kunt ook kiezen uit soepen, sappen, en heerlijke brownies, taartjes of muffins.

SLA hotspot Amsterdam33_MG_6464 En dan nu onze overheerlijke lunch! Mijn vriend had pas 1 keer eerder vegan buiten de deur gegeten en dat was toen een simpel glutenvrij broodje met hummus. Geloof me, lekkerder dan deze salade kan bijna niet! Met zijn eigen woorden: “Dit is de lekkerste salade die ik ooit gegeten heb!” En tja.. dat waren ook mijn woorden toen ik hier mijn eerste salade at! Hij had een salade met paksoi, spelt bulgur, wortel, pastinaak, pompoen, knolselderij, cashew noten, koriander en vegan kip van de vegetarische slager. Daar hoort natuurlijk een lekker perensapje bij.

Ik had precies hetzelfde als de vorige keer.. Ik kon het niet laten, die burgertjes zijn zo ontzettend lekker! Mijn salade bestond uit zelfgemaakte zoete aardappel burgers, baby spinazie, zwarte bonen, vegan pad thai (soort koolsalade), broccoli, komkommer en koriander. Yummmmmm.. Dat is het enige wat ik er nog over zal zeggen. En daarnaast dronk ik mijn all-time-favorite drankje: kokoswater van Unoco. Ik moet nog een merk tegen komen wat net zo’n lekkere verse smaak heeft als Unoco.

10522207_1558078411077169_1942162412_n Ondertussen waren we klaar met eten en moest ik natuurlijk de lunchroom gaan fotograferen dus zat mijn allerliefste vriendje braaf te wachten totdat deze mevrouw nou ein-de-lijk klaar was!

SLA hotspot Amsterdam30_MG_6455
Er zijn 5 vestigingen van SLA in Amsterdam, dus als je een keer in Amsterdam bent, of woont, dan zul je er altijd wel eentje in de buurt vinden. Voor meer informatie en voor de nieuwe winter menu-kaart ga je naar www.ilovesla.com

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *