Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Hotspot: The salad bar in Maastricht

thesaladbar

Hallo allemaal!

Ik ben een tijdje terug een dagje in Maastricht geweest met een vriendin en daar kwamen we een aantal hele leuke gezonde tentjes tegen. Er was een biologische markt, een salade bar, biologische supermarkt, natuurwinkeltjes en ook een sappenbar. Teveel leuke dingen om op te noemen! Gisteren ben ik een terug geweest om bij een aantal hiervan te fotograferen en vandaag ga ik met jullie mijn favoriet delen!

the salad bar5_MG_4488

The salad bar

Deze leuke salade bar ligt een beetje verstopt in het centrum (Boschstraat 67) en je zult er niet zo gauw tegen aan lopen maar als je er langsloopt word je door de mooie uitstraling gelijk naar binnen getrokken. The salad bar heeft een moderne en rustgevende uitstraling die mij al gelijk aansprak toen we er langskwamen. Een lekkere lichte en open ruimte die ingericht is met mooie strakke meubels, basilicum plantjes en schalen en kratten met alle kleuren fruit. Als fruitliefhebber voel ik mij hier natuurlijk direct thuis en al helemaal als ik de rijen met groenten voor mij zie liggen.

the salad bar17_MG_4536

Wie zit er achter The salad bar?

Abdelmonïm Tacheu ook wel Appie genoemd runt met heel veel passie en liefde deze mooie saladebar. Hij is 4 maanden geleden begonnen met zijn zaak en heeft het pand werkelijk geweldig getransformeerd! Tijdens zijn studententijd at hij heel slecht en sportte niet tot nauwelijks en voelde zich daar niet lekker bij. Hij besloot er iets aan te doen en ging gezonder eten en meer sporten.

Hij begon met boksen en kwam letterlijk voor zichzelf en zijn gezondheid op. Toen hij de kans kreeg om een eigen zaak te beginnen nam hij die met beide handen aan en transformeerde het pand tot de mooie salade bar zoals die nu is. Hij runt dit samen met zijn zus die achter de schermen werkt en de lekkerste gerechten maakt zoals een heerlijke wortel tapenade die ik heb mogen proeven. (zie foto) Aan talent ontbreekt het niet bij deze twee en ze weten heel goed wat lekker is!

the salad bar28_MG_4620

Wat kun je er eten & drinken?

Er is een ruime keuze voor salades die je helemaal zelf samen kan stellen. Je kunt kiezen uit 3 verschillende vullingen:

1. Groenten: Zoveel als je wilt
2. Kaas & vlees: 1 soort
3. Topping: 1 soort

Een standaard salade kost € 6,50 en als je extra kaas, vlees of een topping wilt kost dat €0,50 ct extra. Een prima prijsje dus voor een heerlijke gevulde salade. Voor iedereen is er wat wils en voor de vegans onder ons is er ook een heerlijke falafel ipv vlees of kaas. Ik kan hem persoonlijk aanbevelen!

Verder heb je er ook heerlijke sapjes,smoothies en zelfs sandwiches. Vanaf 3 euro heb je al een heerlijk vers geperst sapje! Ik mocht er twee proeven en ze waren allebei uitmuntend! Ik ben nog nooit zo enthousiast geweest over sapjes als deze twee.

Voor de rest laat ik de foto’s zijn werk doen en ik hoop dat jullie net zo enthousiast als mij worden! 

the salad bar4_MG_4486

Leuke kruiden plantjes zoals deze basilicum in plaats van de gebruikelijke kamerplanten!

the salad bar11_MG_4504
the salad bar9_MG_4499
the salad bar10_MG_4502
the salad bar12_MG_4507
the salad bar23_MG_4574
the salad bar14_MG_4514

Oke dit sapje was echt super lekker! Hij was bezig met nieuwe sapjes voor de herfst aan het bedenken en ik mocht deze heerlijke rode bieten en appel variant voorproeven. Wat denk je? Super lekker natuurlijk! Daarnaast mocht ik ook de all time favorite van de klanten proberen namelijk de “Veni Vidi Verde”. Dit was een lekker groen sapje met appel, komkommer, selderij, venkel, limoen en gember.

the salad bar18_MG_4543 the salad bar19_MG_4547

Ik mocht ook de heerlijke wortel tapenade proeven met krulkoriander en knoflook. Hmmm.. lekker om puur te eten maar samen met desem brood was ook dit een goddelijke combi!

the salad bar22_MG_4565 the salad bar25_MG_4589

Hier kun je mooi zien dat alle verse ingrediënten ook écht vers zijn.

the salad bar24_MG_4578

Weet je niet wat je moet kiezen? Geen probleem! Speel gewoon even “Steen, papier, schaar” en je weet het zo!

the salad bar26_MG_4596 the salad bar27_MG_4602
the salad bar7_MG_4492

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

15 reacties

  1. Hoi Celine,

    wat een prachtige foto’s! Ze geven echt het gevoel weer wat je hebt als je bij The Salad Bar bent. Misschien leuk om te weten dat ze over een tijdje gaan bezorgen in Maastricht.

  2. Ben er al een paar keer langs gelopen als ik in Maastricht was en elke keer dacht ik ‘ik móet een dezer echt even binnen lopen’, maar steeds kwam het er maar niet van. Na het zien van al deze mooie foto’s toch maar eens wat tijd vrij maken ervoor :)

  3. Heeee wat leuk, we staan op de foto! Kan niet anders dan alles beamen wat je in deze blogpost zet! The salad bar heeft echt superlekker eten (en een hele leuke eigenaar haha ;)

    X Aniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *