Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Mijn 8 favoriete YouTube kanalen

Hallo allemaal,

Ja de wonderen zijn de wereld niet uit. Je girl heeft zowaar een blog gemaakt. Ik zit hem zelfs te typen terwijl het avond is, ik er een enorm lange dag op heb zitten, maar ik zoveel inspiratie heb dat ik besloot om een blog te maken.

Ik vind YouTube een prachtig medium. Je kan zelf kiezen wat je consumeert. Je hoeft niet te kijken naar snelle filmpjes, veel producten die om je oren slaan of een shitload aan drukke lawaaierige en schreeuwende video’s.

Nope. Er is een nieuwe beweging gaande. En zo nieuw is het eigenlijk niet. Maar het word wel steeds bekender onder menig persoon. Ken je het woord Cottage Core? Ja dat is een ding. En I love it!

All things spiritual, natuur, boshuisjes, minimalisme, vegan eten, zero waste, 2e hands shoppen, noem het maar op. Ik ben fan! Ik vind het heerlijk om weg te zwijmelen bij pracht vrouwen die allemaal op hun eigen manier bijdragen aan een betere wereld. Maar voor sommige is het ook gewoon de enige manier om te kunnen (over)leven in deze drukke maatschappij. Weg van de steden en terug de bossen in. In een hutje, een tiny house of een mini-van.

Het is ontspannend om bij weg te kunnen dromen en laat je even vergeten wat er momenteel allemaal gebeurd op de wereld.

Ik heb wel genoeg gepraat, ik zou graag mijn lijstje willen delen met je want het is een prachtig lijstje al zeg ik het zelf! READY?

1. Isabel Paige
YoutubeInstagram

Isabel woont in Amerika, achteraf in de bossen en 4 uur van de dichtstbijzijnde stad. Haar ouders hebben hun leven hard gewerkt om een prachtig stuk natuur te kopen in de bergen waar ze een piepklein huisje hebben staan. Isabel heeft daar de afgelopen tijd gespendeerd om haar eigen Tiny House te bouwen wat nét af is. Ze woont op een stuk land wat nu nog droog en onvruchtbaar is maar wat ze in de komende jaren samen met haar familie gaat omtoveren tot een paradijsje. Isabel is puur, eerlijk en diep ontroerend. Als ze huilt, huil ik ook. Ze raakt me echt in de kern omdat ze zo vol pure overgave leeft. Een bijzonder voorbeeld voor iedereen die de wens heeft om beter naar hun hart te luisteren.

2. Best dressed – Ashley
YoutubeInstagram

Ashley woont momenteel in New York na verschillende keren verhuisd te zijn. Ik heb haar leren kennen omdat ze leuke video’s maakte over haar huis decoreren elke keer dat ze verhuisde en was helemaal verliefd op haar stijl. Ze heeft een hele leuke bubbly persoonlijkheid en als ik het goed onthouden heb is ze inmiddels een afgestudeerd filmmaker. Ik volg haar omdat ik haar zo lekker zichzelf vind en ze inmiddels haar werk heeft gemaakt van het youtube’en en specifiek dat doet door vintage findings te delen en volgens mij ook verkopen. Als je houdt van vintage finds & thrift shopping, ashley is your gal!

3. Jenniefromtheblog – Jennie
YoutubeInstagram

De enige Nederlandse in dit rijtje, ik ken nog niet zoveel leuke Nederlandse Youtubers in deze categorieën dus als jullie die wel kennen, kom maar door!
Jennie is een heel lief en zacht persoon die je een kijkje geeft in haar leven. Ze is recent trotse eigenaresse van een boshuisje en zo heb ik haar ook leren kennen. Ze kwam 10.000 euro tekort om haar huisje te kunnen kopen en verkocht allerlei leuke diensten om dat bedrag bij elkaar te kunnen sparen. En als er iets is wat ik graag doe is het anderen een handje helpen! Jennie is sinds kort begonnen met vloggen en neemt je mee in haar heerlijke wereldje wat zich op een rustig park bevind. Ik zit op maandag met veel plezier klaar voor haar wekelijkse vlogs. Enne heb ik al gezegd dat ze vegan is?

https://youtube.com/watch?v=3MlJxJZZbPo

4. Hannah Lee Duggan
YoutubeInstagram

Hannah heeft een hele tijd in haar busje gewoond en heeft heel recent een boshuisje gekocht. (Zie je het thema?) Het is meer een soort grote schuur en die moet ze dus ook helemaal ombouwen om leefbaar te maken. Een heerlijk mens vol humor die zich niet mooier voordoet dan ze is. Ik vind het vooral leuk om haar renovatie vlogs te kijken maar het is eigenlijk gewoon een heel leuk mens om naar te kijken.


5. Abetweene – Ariane
YoutubeInstagram

We nemen even een break van boshuisjes vlogs en gaan over naar vegan food inspo. Maar ook echt to the max. Ariane maakt heerlijke vegan recepten en ik volg haar vooral vanwege haar “what I eat in a day/week” videos. Ik krijg veel inspiratie van haar recepten en het zijn meestal ook niet al te moeilijke recepten. En daar ben ik altijd enorm blij mee want ik hou niet van moeilijk doen.


6. Kloee Taylor
YoutubeInstagram

Kloee ken ik pas net en is misschien iets specifieker in haar video categorieën. Ze post voornamelijk video’s over kaartlezingen en je kunt bij haar dus online kaarten kiezen. Ze vlogt ook over spiritualiteit, astrologie en haar persoonlijke leven maar om eerlijk te zijn heb ik die nog niet bekeken. Ik ben helemaal fan van haar online readings en vind ze altijd fantastisch accuraat. Hou je van tarot & spiritualiteit of wil je er juist kennis mee maken? Kloee is your girl!


7. Her 86m2 – Thuy Dao
YoutubeInstagram

Thuy is in Vietnam geboren maar ging op haar 19e studeren in Duitsland. Daar is ze gebleven en heeft ze ook een gezinnetje gestart. Ze woont samen met haar man en dochtertje op een klein appartementje en is echt een artiest in hart en nieren. Alles wat uit haar handen komt is magie in mijn ogen. Ze is ook een kunstenares in videografie en maakt echt prachtige beelden. Of het nu kamperen in het wild, een moestuin maken op haar balkon of haar keuken renoveren is, ik kijk er met veel plezier en bewondering naar!

8. Jonna Jinton
YoutubeInstagram

En we sluiten af met diegene waar mijn youtube meets cottage core reis mee begon. Maar dan in de meest pure en zachte vorm die er is. Jonna Jinton is een soort elf met haar prachtige verschijning en engelachtige stem. Een prachtvrouw, op en top! Jonna woont in de bossen in het Noorden van Zweden en oh my, wat een magische plek. Als je even wilt verdwijnen uit deze wereld en een fantasiewereld wilt instappen dan zit je bij haar goed. Ze maakt vooral vlogs van haar leven en waar ze woont en echt waar, de beelden van de natuur zijn adembenemend mooi! Ze kan ook nog eens prachtig zingen én is een kunstenares. Een mooie mix van alles hierboven.

Dat was een lijstje van mijn absolute toppers op youtube! Ik ben heel erg benieuwd of jullie deze prachtvrouwen al kende of dat sommige nieuw zijn voor je. Heb jij ook nog mooie youtubers die in dit rijtje thuishoren? Laat het ons hieronder weten in de comments!

Liefs,

Celine.

Vond je dit artikel leuk en wil je meer lezen over persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en zelfliefde? Volg me dan op Instagram en blijf op de hoogte! ❤️

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *