Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Mijn vegan kerst diner

Kerstweek instagram meeting5_MG_6577

Hallo allemaal!

Yep, ik weet het, het gaat over kerst! Ben je daar niet een beetje laat mee? Misschien wel, maar ik wilde heel graag nog met jullie delen wat ik op 1e kerstdag bij mijn ouders at. Mijn moeder had namelijk speciaal voor mij vegan gekookt en dat vond ik zo lief! En het was zo gruwelijk lekker dat ik dit wel met jullie móest delen. Deze recepten kun je natuurlijk ook gerust buiten kerst maken.

1e kerstdag

Op 1e kerstdag at ik samen met mijn vriend bij mijn ouders en ik had er eigenlijk op gerekend dat ik zelf eten mee moest nemen want logischerwijs ben ik de enige vegan in huis. Maar niets was minder waar! Van de 4 gangen had mijn moeder er twee vegan gemaakt voor mij, hoe lief! Aangezien ik gewend ben om elke avond voor mij en mn vriend te koken was het heerlijk om eens achterover te zitten en iemand anders voor je laten koken. En my oh my wat deed ze dat goed!

Komkommer cocktail

Kerstweek instagram meeting2_MG_6563Dit was het eerste voorgerechtje wat ze serveerde en dit was zo lekker verfrissend. Het was een cocktail op basis van druivensap, komkommer, tabasco en koriander. Daarbij zat een prikkertje met olijven en komkommer en het was echt een heerlijke combi! En dat terwijl ik olijven echt helemaal niet lekker vind, dus dat is wel echt een applausje waard!

Klik op de titel Komkommer cocktail boven de foto voor het linkje + filmpje naar het recept.

Roggenbrood & hummus torentjes

Kerstweek instagram meeting4_MG_6569Dit was voorgerecht nummer 2, en serieus mensen, het allerlekkerste wat ik ooit in mijn leven geproefd heb! Ik overdrijf echt niet als ik dit zeg, ik heb al veel dingen mogen proberen in mijn leven, maar dit is echt by far het lekkerste wat ik ooit at! Zelfs mijn vriend was het hier 100% mee eens. Het originele recept was met geitenkaas en dat heeft de rest geproefd maar mijn variant was met zongedroogde tomaten hummus. Het waren rondjes roggenbrood met hummus ertussen en dadels gebakken in sherry wijn azijn en gegarneerd met olijven, gemengde noten en veldsla. Dit is zo’n ubercombi, dat wil je niet weten! Yep ik blijf strooien met die uitroeptekens dames en heren, jullie moeten weten hoe heerlijk dit is!

Er was nog een beetje over en aangezien ik een enorme schooier & foodie lover ben maakte mijn moeder een tweede maaltje met de restjes. We wilde het op een ander bordje presenteren voor mijn foto’s om te kijken of we het nóg mooier konden presenteren. En dat is gelukt!

Kerstweek instagram meeting6_MG_6583

Klik op de titel Roggenbrood & hummus torentjes boven de foto voor het linkje + filmpje naar het recept. (Voor de vegans onder ons vervang je de geitenkaas dus met een hummus of andere spread naar keus.)

Vet vrije frietjes met tomaten salsa

Kerstweek instagram meeting7_MG_6591
En het hoofdgerecht maakte ik zelf en was mega simpel wat ik had niet zo’n behoefte om fancy te doen met kerst. Ik weet niet meer precies welke hoeveelheden ik in het sausje deed maar het was iets van bio+ blokjes tomaten uit blik, tomatenpuree, zwarte bonen, limoen, scheutje ketjap & chilisaus, 2 grote rode uien, zongedroogde tomaatjes en verse basilicum. De olie vrije frietjes maakte ik naar dit recept.

Wat aten jullie voor vegan hapjes tijdens kerst? Ik ben erg benieuwd!

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

3 reacties

  1. Wat lief dat je moeder een paar gerechten gerechten erbij had gemaakt, echt heel leuk!
    Ziet er lekker uit en het recept van de roggebrood/hummus torentjes ga ik opslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *