Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Volle maan in Weegschaal | Zondag 28 maart 2021

Volle maan in weegschaal in paarse lucht, spirituele sfeer

Zondag 28 maart om 20.50 uur staat de Volle maan aan onze hemel in het lucht teken Weegschaal. De lente is aangebroken en daarmee is het officieel het seizoen van de Ram. Tijdens de volle maan staat de zon in het vuurteken Ram recht tegenover de maan en kunnen we de tegengestelde energieën van lucht versus vuur goed voelen.

De maan in Weegschaal vraagt ons om onze relaties te herzien. Zowel die met anderen als met onszelf. Het is de hoogste tijd om te stoppen met wegrennen van je verleden, durf stil te staan en kijk je angst recht in de ogen aan.

Volle maan in weegschaal | Zondag 28 maart 2021

Aanstaande zondag is het volle maan in weegschaal en dit lucht teken heeft niet voor niks een weegschaal als symbool. Harmonie, balans en evenwicht zijn de toverwoorden voor dit teken. Niets is zo fijn voor de weegschaal als in perfecte harmonie met haarzelf en haar omgeving zijn. Mensen die geboren zijn met de zon in Weegschaal hebben de neiging om zichzelf een beetje te vergeten in het grotere geheel. Ze zijn zo bezig met het iedereen naar de zin maken dat ze vergeten dat ze zelf ook nog verlangens hebben.

Weegschalen zijn echte people pleasers, en als het even kan lopen ze met een enorme boog om conflicten heen. Ze gaan de confrontatie liever niet aan als het niet nodig is. Wat bijna altijd onnodig is in de ogen van de weegschaal.
Omdat de weegschaal altijd bezig is met een balans proberen te vinden is het vaak een onmogelijke taak voor haar om een beslissing te nemen. Keuzestress kent ze maar al te goed.

Zon in Ram

Vorige week zaterdag (20 maart) is het Ram seizoen officieel van start gegaan en verhuisde de zon naar dit vuur teken. In het astrologische wiel staat de Ram tegenover de Weegschaal en kun je deze tegenpolen van elkaar noemen. Maar als ze besluiten naar elkaar te luisteren kunnen ze prachtige dingen van elkaar leren en hun leven een stuk rijker maken. De ram is de echte leider van de dierenriem en heeft een kinderlijk enthousiasme waarmee hij door het leven raast. Waar de weegschaal veel bedachtzamer en gericht is op samen, is de ram vooral met zichzelf bezig. De ram heeft een enorme passie voor het leven die hij graag achterna jaagt op zijn eigen manier.

Maar de weegschaal kan op haar beurt ook veel leren van de ram. Waar de weegschaal vooral veel aan het denken is en keuzes vanuit het hoofd maakt, is de ram een echte doener. Ram kiest met zijn hart en voelt zijn eigen intuïtie haarfijn aan. Misschien dat de ram soms een beetje té hard van stapel loopt maar de gevoeligere energie van de weegschaal kan hem daarbij helpen.

Welke les heeft de weegschaal voor ons?

De weegschaal is een echte team player en houdt ervan om de verbinding aan te gaan met anderen. Momenteel vormen er twee kampen die allebei aan het schreeuwen zijn voor hun eigen gelijk, en niemand neemt de tijd om écht te luisteren naar de ander. Wat kun je vandaag voor een ander doen? Iets wat je kunt geven aan een ander zonder er iets voor terug te willen?

De volle maan in Weegschaal nodigt ons uit om relaties met anderen én onszelf onder de loep te leggen en te kijken welke relatie klaar is voor een update en welke verwijderd mag worden. Wie of wat dient jou op dit moment niet langer en wat zal het je opleveren als je het besluit los te laten?

Vond je dit artikel leuk en wil je meer lezen over persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en zelfliefde? Volg me dan op Instagram en blijf op de hoogte! Wil je me persoonlijk iets vragen? Stuur een DM op Instagram of email mij.

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *