Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

No-bake chocolade brownies

no-bake brownies3_MG_5744

Hallo allemaal!

De blogpost is een dagje later dan normaal omdat ik zo super geweldig ben met het inplannen van mijn blogposts.. oops! Niet dus.. Maarre ja ik kreeg een inspiratie kick gister en ik gooide er even 4 recepten uit die ik vervolgens allemaal gefotografeerd heb dezelfde dag. Voordat je het weet is het half 6 en heb je geen blogpost maar wel 4 recepten met foto’s. Dat was niet echt een succes natuurlijk.. Dus vandaar dat de blogpost naar vandaag gezet is!

Ik heb gister echt de meest lekkere en simpele vegan brownies gemaakt die ik ooit geproefd heb! En je hoeft ze niet eens te bakken, bevat geen geraffineerde suikers, geen noten en is ook nog eens glutenvrij te maken. Nou klinkt dat niet als een “match made in heaven”? Dat dacht ik al!

no-bake brownies6_MG_5764

No-bake chocolade brownies

Print
Serves: 12 porties
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

 • 180 gram gewone of gluten vrije havermout
 • 180 gram ontpitte dadels
 • 1 rijpe banaan
 • 2 eetlepels raw cacao poeder

Instructions

Hoe maak je het? Voor dit recept heb je een vierkante schaal nodig die je met bakpapier bekleed. Ook heb je een keukenmachine of blender nodig. Het liefst een keukenmachine, want dat is makkelijker schoonmaken naderhand, maar dat is je eigen keus natuurlijk.

1. Doe de havermout in een keukenmachine en blend deze totdat het bijna meel is. Je mag opzich hier en daar nog wel wat stukjes houden dat is wel lekkerder voor de stevigheid van de brownie. Als je kant en klaar havermout meel kan kopen is dat nog makkelijker natuurlijk, en aan de smaak doet het niets af.

2. Doe de rest van de ingrediënten er nu bij en blend dit totdat het een stevige pasta is. Deze haal je er het makkelijkst uit met een spatel en verdeel het over de vierkante schaal. Je kunt deze het beste glad strijken met een lepel die je een beetje nat maakt met water zodat het niet aan de lepel blijft plakken.

3. Doe deze ongeveer voor 2 uurtjes in de vriezer en haal ze daarna uit de schaal door het bakpapier eruit te trekken. Vervolgens snijd je ze in kleine stukjes die je daarna in de koelkast bewaart. Het aller lekkerste is om ze 10 minuutjes van tevoren uit de koelkast te halen als je ze gaat eten want dan proef je de heerlijke chocolade smaak nog beter.

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

8 reacties

 1. Celine, dit klinkt heerlijk! Inderdaad, als een match made in heaven ;). Ik ga ze zeker maken, de ingrediënten die je gebruikt zijn echt mijn favoriete smaakjes.
  Liefs

   1. Oh, dan heb je het goed gedaan!
    Vrijdag heb ik een high tea met een paar lieve meisjes uit mijn klas om de tentamenweek af te sluiten.. dit ga ik maken, ben heel benieuwd!

     1. Ah jeetje Celine, wat was dit HEERLIJK! Ik kon níet stoppen met eten, haha!
      Helaas ging de high tea niet door, maar dat was geen reden om deze brownies niet te maken natuurlijk ;). Ik ga zo nog wat dadels halen en dan heb ik vanavond weer heerlijke brownies!

     2. Ghihi wat leuk om te horen! :D En fijn dat ze zo makkelijk te maken zijn he? Jammer dat de high tea niet doorging! Gelukkig was er nu des te meer over voor jou ; )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *