Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Raw bounty bites

raw bounty bites


Hallo allemaal!

Ik heb vandaag een heel lekker recept voor jullie: Raw vegan bounty bites!
Deze lekkere kokossnacks zijn een heel goed alternatief voor de “niet zo vegan bounty’s”. Ik eet volgens de leefstijl 80/10/10 en dat betekent dat ik maar 10% vet per dag consumeer. Deze bounty bites zijn gemaakt met kokos en kokosolie dus je zit al gauw aan je 10% met deze snoepjes. Vandaar dat ik een hele kleine versie heb gemaakt zodat ze nog enigszins gezond en niet super vet zijn. Gezonder dan de originele versie iniedergeval!

raw bounty bites3_MG_2312
bounty bites making of
raw bounty bites9_MG_2414

Raw bounty bites

Print
Serves: 7-10 bonbons
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • ---------------------------------
  • Kokosvulling:
  • ---------------------------------
  • 50 gram kokosrasp
  • 50 gram kokosolie
  • 2 eetlepel agavesiroop of een andere vloeibare zoetstof
  • ---------------------------------
  • Chocoladelaag:
  • ---------------------------------
  • 100 gram kokosolie
  • 3 theelepels agavesiroop
  • 5 theelepels rauwe cacao poeder
  • Héél klein snufje (himalaya) zout
  • Rauwe cacao nibs

Instructions

Kokosvulling:

Smelt de kokosolie au bain marie en doe deze samen met de kokosrasp en agavesiroop in een beslagkom. Kneed het goed door zodat alles mooi verdeelt is en er geen harde stukjes kunnen ontstaan als je kokosolie straks stolt. Zet dit 5 min in de koelkast om wat op te stijven. Vervolgens draai je kleine balletjes die je daarna makkelijk kan uitkiezen in het door jou uitgekozen vormpje. Ik heb hiervoor bloemen siliconenvormpjes voor ijsblokjes gebruikt van de Hema. Druk ze goed aan en zet deze opnieuw even 5 min in de koelkast.

Chocoladelaag:

Smelt de kokosolie au bain marie en voeg vervolgens het cacaopoeder, agavesiroop, zout en eventueel nog cacao nibs toe. Roer dit totdat het een mooi glad geheel is. (cacaonibs smelten niet als je deze toevoegt) Haal de kokosvormpjes uit de koelkast en haal ze uit de siliconen vorm. Haal ze vervolgens met een vork door de chocolade heen en leg deze vervolgens op een plastic vel op een bord. Stop ze een paar minuutjes in de vriezer en als je wilt kun je nog een extra laagje chocolade maken door ze opnieuw in de chocolade te dopen.

Zet ze in de koelkast om helemaal hard te worden. Zorg ervoor dat je ze in de koelkast bewaart of erbuiten maar niet warmer dan 25 graden want dan smelt de chocolade.

Veel plezier!

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *