Raw food snack

by Celine Theunissen
442 views
Raw food snack

Hallo allemaal!

Ik heb een heerlijk en makkelijk raw vegan snack recept voor jullie gemaakt!
Ik heb nogal eens vaak dat ik zin heb in iets lekkers tussendoor en meestal heb ik dan zin in iets zoets. Waar je dan op uitkomt zijn chocola, snoepjes of koekjes en die horen natuurlijk niet in het hoekje “gezond eten”. Daar heb ik een lekkere en verantwoorde oplossing voor!

Wat heb je nodig?

2 grote winterpenen (liefst biologisch)
250 gram dadels (zelf even ontpitten)
Een handje cashewnoten
Snufje kaneel
1 theelepel kurkuma
Geraspte kokos
keukenmachine

Hoe maak je het?

Schil de winterpenen en hak ze in wat kleinere stukken zodat ze makkelijk in de keukenmachine kunnen. (Nog fijner is als je de wortelen raspt, ik deed dat met een opzetstuk voor de keukenmachine. Daarna is het fijn als je ze in een notenzak uitknijpt zodat het wortelsap eruit gaat. Anders worden ze wat aan de natte kant. Niet minder lekker trouwens!) Ontpit de dadels. (Als je je handen nat maakt met water blijven de dadels niet zo aan je handen plakken als je ze openmaakt). Gooi de wortels, dadels en cashewnoten bij elkaar en laat de keukenmachine zijn werk doen! Tussendoor kun je de kurkuma en kaneel erbij doen maar je kunt het ook al van tevoren doen. Je kunt zelf kiezen of je wat smeuïger wilt hebben of dat je ze wat grover wilt laten. Ik vind het zelf lekkerder en ook handiger als het wat grover is want dan plakt het wat beter aan elkaar.

Als het klaar is met mixen kun je er balletjes van draaien en leg je ze op een bord in de koelkast zodat ze wat harder worden en minder makkelijk uit elkaar vallen. Na een uurtje haal je ze eruit en kun je de geraspte kokos op een bordje doen en de balletjes erdoorheen halen.

Et voilà! Dan is het aan jou om ze op te eten!

Meer posts over vegan recepten, bewustzijns ontwikkeling en spiritualiteit lezen? Volg hier mijn instagram pagina.
Heb je vragen? Stuur mij een email via deze link.

Meer lezen?

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.