Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Raw Vegan Blonde Brownie

Raw Vegan Brownie

Hallo allemaal!

Vandaag ik heb ik een heerlijk recept voor een raw vegan blonde brownie met weinig ingrediënten maar met heel veel smaak!

Allereerst wens ik jullie de beste wensen voor 2014, en dat het een goed jaar voor jullie mag worden! Het is weer even een tijdje geleden dat ik wat gepost heb maar ik maak het vandaag (hopelijk) weer goed door vier nieuwe recepten te delen met jullie! Dit recept heeft wat meer tijd nodig dan de andere recepten omdat ik hiervoor een verse kokosnoot heb gebruikt en dat is even wat werk om het kokosvlees eruit te halen.

Wat heb je nodig?

Halve kokosnoot
20 dadels
1 eetlepel amandelpasta
30 gram amandelen
halve theelepel kaneel
keukenmachine
Schaal (liefst vierkant)

Het openmaken van de kokosnoot:

Ik heb voor dit recept voor het eerst een kokosnoot opengemaakt dus ik was zelf ook een beetje aan het klungelen om hem open te krijgen. Ik heb met een priem en een hamer de 3 gaatjes opengemaakt in de kokosnoot, het sap in een glas ingeschonken en vervolgens de kokosnoot buiten op de grond gelegd en er met een hamer op geslagen. Toen was hij iniedergeval alvast open. Daarna heb ik hem met een mes los gewrikt van de schil en de het bruine vel van het kokosvlees eraf geschilt. Ik zie op youtube verschillende manieren om hem makkelijker open te maken dus voor dat je begint raad ik je aan om daar even te kijken wat jou het makkelijkst lijkt!

Daarna is het eigenlijk heel makkelijk: Kokosvlees in de keukenmachine doen totdat het een beetje in kleine stukjes is. Daarna gaan de dadels erbij zodat het een wat plakkeriger geheel word, vergeet ze niet eerst te ontpitten als je dadels met pit hebt! Voeg daarna de amandelpasta, kaneel en amandelen toe en laat het nog even een keer goed doormixen. Dan pak je een vierkante schaal waar je het mengel in doet en vervolgens goed aandrukt. Zet dit in de koelkast en laat dit ongeveer 2 tot 3 uur staan zodat het wat harder word en niet uit elkaar valt als je het gaat serveren.

Serveren:

Gebruik een scherp mes om vierkantjes uit het mengsel te snijden en wip ze voorzichtig uit de schaal. Als garnering kun je amandelschaafsel of stukjes amandel gebruiken om het wat feestelijker te laten ogen.

En dan, opeten maar!

Meer posts over vegan recepten, bewustzijns ontwikkeling en spiritualiteit lezen? Volg hier mijn instagram pagina.
Heb je vragen? Stuur mij een email via deze link.

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *