Hallo allemaal!
Vandaag heb ik een klassieker omgetoverd tot een raw & vegan recept: de overheerlijke worteltaart! Ik heb er cupcakes van gemaakt zodat het handiger te verdelen is, want geloof me meer dan 1 krijg je niet op! Het zijn machtige taartjes maar ook super lekker! En ook deze zijn heel makkelijk in 2 delen te maken. Je hoeft dus niet perse de “boter” creme te gebruiken want zonder is hij ook al heel erg lekker!
Raw vegan wortel cupcakes
PrintIngredients
- --------------------------------------------------------
- Wortel cupcake:
- --------------------------------------------------------
- 250 gram wortels
- 150 gram walnoten (Of kies noten die jij lekker vind)
- 1 eetlepel amandelpasta
- 180 gram geweekte dadels (halfuurtje in water weken)
- 100 gram rozijnen
- --------------------------------------------------------
- "Boter" Creme:
- --------------------------------------------------------
- 130 gram cashewnoten
- 6 geweekte dadels (halfuurtje in water weken)
- 100 ml water
- sap halve citroen
Instructions
1. Schil de wortels, snijd in kleinere stukken, doe deze in de keukenmachine en maal deze totdat het grovere stukjes zijn. Het beste is om ze vervolgens eventjes in een notenzak/kaasdoek te doen en het overtollige water eruit te knijpen. Dit kun je ook het beste doen met de dadels zodat je cake niet te nat word. Voeg vervolgens walnoten toe en als deze ook wat beter gemalen zijn kun je de rest van de ingrediënten toevoegen. Als je blender het niet aankan schep je even wat eruit en doe je het per helft eventjes mixen.
2. Pak een bakblik voor muffins en verdeel het beslag nu over 7-8 vormpjes. Druk het goed aan en zet dit in de vriezer. Het duurt ongeveer een uurtje of 2-3 voordat je ze in 1 geheel uit de vormpjes kunt halen maar je kunt ze eventueel ook in cupcake papiertjes doen en dan in de koelkast zetten. Dan worden ze wel wat zachter maar zijn ze nog steeds erg lekker.
3. Om de "boter" creme te maken heb je een blender nodig. Voeg alle ingrediënten toe aan de blender en mix het net zolang totdat hij zo glad mogelijk is. Dit kan per blender verschillen hoe lang het duurt want niet elke blender is even sterk.
4. De creme kun je in een bakje doen en in de koelkast bewaren met een plastic velletje erop zodat er geen hard velletje op de creme komt te staan. We gaan hem pas gebruiken als de cupcakes klaar zijn.
5. Na 2-3 uur haal je de vormpjes uit de vriezer en voorzichtig snijd je langs de randjes om hem vervolgens er uit te wippen. Verspreid je cashew-creme over de cupcakes en als je het extra mooi wilt maken rasp je nog wat wortel over de cupcakes heen.
Super leuk alternatief voor worteltjestaart, zonder suiker en boordevol vitamines en mineralen!
Veel plezier!
5 reacties
Hoi,
Even een vraagje, hoelang kun je cakejes met wortels en of fruit bewaren?
Groetjes!
Hoi!
Ik heb je receptje zojuist gemaakt, alles staat inmiddels in de koelkast/ vriezer.
Mijn creme is alleen iets minder wit dan die van jou en mijn cakejes zijn wat meer oranje gekleurd.. :P
Ik ben benieuwd, morgen proeven! :)
X Sabine
Heb je de verhoudingen aangepast?
Want dan word de kleur wel ietsjes anders ja!
Zolang het maar goed smaakt! :D
Hartstikke leuk dat je ze uitgeprobeerd hebt!
The cashews, soaked or just raw?
If you have a blender that’s not very strong I recommend you soak them an hour before you use them. If you have a strong blender you won’t have to soak them. :)